Huulet rutussa, mutta peli kulkee − Ville Leskinen nauttii, kun panokset kovenevat

MESTIS / Haastattelu
Ville Leskinen oli keskiviikkona melkoisen karu ilmestys. Peli kuitenkin kulki ja Hokkia vastaan syntyivät kauden ennätystehot 1+3.
Kuva © Janne Falck
Ville Leskinen sai osumaa lauantaisessa Ketterä-pelissä. Mies ei jäänyt haavojaan nuolemaan, vaan nuorukainen parsittiin kasaan, ja hyvä niin, sillä mies pelasi keskiviikkona parhaan pelinsä karhupaidassa.

Iisalmen Peli-Karhujen kakkoskenttä on nousemassa isoon rooliin joukkueen pyrkiessä jatkamaan Mestis-taivaltaan.

Kokeneen Juha Virtasen ja juonikkaan Ainars Podzinsin mukana kolmantena kentällä viilettää Ville Leskinen. Viime kaudella hän vielä takoi Jokerien A-junioreissa 49 ottelussa huikeat pisteet 30+33=63.

Tälle kaudelle Leskinen matkasi hakemaan peliaikaa ja kokemusta Mikkelin Jukureihin, mutta Liiga-aikaa ei vielä yhdeksää peliä enempää herunut. Peliaikaa haettiin vielä sekä A-junioreista että Mestiksestä.

Peli-Karhujen onneksi Leskisen loppukauden osoitteeksi varmistui Iisalmi, ja nuorukainen onkin ollut varsin tärkeä osa joukkueen kevään nousevaa trendiä.

Maaleja mies ei ole iskenyt potentiaaliin nähden ihan toivottua tahtia, mutta karsintasarjan tärkeissä peleissä mies on löytämässä huippuvireen. Vauhtia ei hidasta edes Ketterä-pelissä saatu päähän kohdistunut taklaus, jonka seurauksena miehen huulessa komeilee kaikkiaan kuusitoista tikkiä.

− Koko ajan oli selvä, että tänään pelaan. Kenttänä ollaan pelattu hyvin, mutta tarpeeksi ei olla saatu maaleja. Tänään saatiin onnistuminen heti alkuun, niin kai se vapautti koko kentän pelin, totesi komeat 1+3-tehot Hokkia vastaan iskenyt Leskinen.

Peli kerrallaan edetään

IPK pelaa parhaillaan historiansa tärkeimpiä pelejä. Mestis-karsintaa joukkueella on jäljellä vielä kaksi ottelua JYP-Akatemiaa vastaan. Voitto jommastakummasta ja Mestis-kiekkoa pelataan Iisalmessa ensi kaudellakin. Tätä ei kuitenkaan joukkueessa mietitä vaan eteenpäin mennään peli kerrallaan.

− Ei kannata pisteitä laskea, vaan mennään peli kerrallaan. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja katsotaan mihin se riittää, Leskinen sanoi.

Vaikka Leskisellä ei itsellään ole erityistä tunnesidettä IPK-Hokki paikalliskamppailuihin, myöntää alkujaan Pieksämäeltä kotoisin oleva Leskinen, että Hokki sytyttää vastustajana. Tunnelman katsomostakin aistii kentälle.

− Hokki on hyvä vastustaja, jota vastaan on mukava pelata. Ottelut ovat fyysisiä, kuten pitää ollakin, Leskinen kehui illan vastustajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle