Hurjan kauden NHL:ssä pelannut Barzal viihtyy Tanskan peltojen keskellä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Barzal kääntelehti vikkelästi yhdysvaltalaisten kiusana.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Kanada avasi MM-kisat yhdellä ehkä MM-kiekon kiinnostavimmista kohtaamisista, kun se sai Herningissä vastaansa naapurimaa Yhdysvallat. Monivivahteinen ja taitavia suorituksia pursunnut kamppailu venyi aina rangaistuslaukauksiin asti. Nuori Mathew Barzal kertoi viihtyvänsä Tanskan maisemissa.

Kanadan MM-turnaus alkoi rangaistuslaukaustappiolla "paikallisvastustaja" Yhdysvalloille numeroin 5−4. Nuori hyökkääjä Mathew Barzal tarjoili varsinaisella peliajalla yhden syöttöpisteen ja epäonnistui joukkueen ensimmäisenä laukojana rangaistuslaukauksilla.

− Kova peli, jossa tuli muutamia pomppuja. Pelasimme kovaa, ja vastustaja käytti paikkansa piirun verran meitä tehokkaammin. 

Kanada karkasi jo kahden maalin johtoon, mutta menetti sen. Yhdysvallat pysyi pelissä mukana tuhoisien vastahyökkäysten ansiosta. Neljä tehtyä maalia avausottelussa yhtä lohkon kovinta haastajaa vastaan lämmittivät New York Islandersin hyökkääjää.

− Yritämme joka pelissä keskittyä maalintekoon, mutta kyllä neljä maalia noinkin hyvää joukkuetta vastaan tuntuu hyvältä, totesi Barzal rankkaritappiosta huolimatta.

"Uni paras lääke on" − lastenlaulussa, muttei Kanadan pelissä

Kanadan resepti seuraaviin otteluihin on Barzalin mielestä yksinkertainen − lätkäjargonista kumpuava prinsiippi on kuitenkin sellainen asia, johon on kiinnitettävä huomiota pärjätäkseen.

− Meidän täytyy vain yksikertaisesti pelata paremmin omissa maalipaikoissamme, ja estää vastustajaa tulemasta meidän maalille.

Alkulohkon isäntäkaupunki Herning kerää Barzalilta kiitosta. Laatikonmallinen areena keskellä tanskalaisia peltoja on kanadalaisittain pikkukaupungiksi miellettävästä Coquitlamista lähtöisin olevan Barzalin mielestä hieno paikka pelata MM-turnausta.

− Kisapaikka on todella hyvä. Puitteet ovat isot ja laadukkaat. Meillä on hyviä äijiä pukukopissa, ja tähän mennessä on ollut todella hauska olla täällä, Barzal päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle