Huovinen innoissaan vanhan joukkueensa kohtaamisesta

LIIGA / Haastattelu
Joonas Huovinen palasi Poriin lainareissultaan.
Kuva © Timo Savela
Porin Ässien pelipäivän aamutreeneillä kirmailee vallattomia nuoria miehiä. Yksi innosta puhkuva laitahyökkääjä pelaa vanhoja kavereitaan vastaan.

Neljän ottelun viikkoa loukkaantumiskierteessä pelaava Ässät kutsui Joonas Huovisen takaisin Kokkolan Hermeksestä. 21-vuotias laitahyökkääjä lähti komennukselleen juuri ennen kuin Pata pääsi testaamaan uusitun kotiareenansa.

− On todella hienoa päästä illalla pelaamaan ensimmäinen kotiottelu. Paljon on muuttunut sitten viime näkemän, ihastelee Huovinen.

Reissu Mestikseen nousseeseen Hermekseen on miellyttänyt ässähyökkääjää. Peliaikaa ja vastuuta on kertynyt paljon, eikä viisi tehopistettä seitsemään peliin ole huono saavutus.

− Kokkolasta ei ole mitään pahaa sanottavaa, tämä mahdollisuus tuli minulle hyvään saumaan. Paluu Ässiin ei olisi silti voinut ajoittua paremmin, pelituntumakin on ihan tapissa, kiittelee Huovinen.

Kärpät ei ole Huoviselle mikä tahansa vastustaja. Haukiputaan Ahmojen kasvatti on pelannut oululaisjoukkueen riveissä C- ja A-junioritasolla.

− Vanhaa seuraani vastaan on aina hieno pelata. Siellä on vielä paljon tuttuja maajoukkueesta ja juniorivuosiltakin.

− Onneksi Sebastian Ahokin on jonkunlaisessa kunnossa eilisen jälkeen. Näitä tilanteita vain sattuu jääkiekossa, sille ei aina voi mitään, miettii ässälaituri.

Kuten myös Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio totesi, porilaisjoukkueen loukkaantumistilanne antaa mahdollisuuden muille näyttää osaamistaan. 12 peräkkäistä Kärpät-tappiota ei mietitytä Huovista sen enempää.

− Voittamisen nälkää meillä on paljon illan peliä ajatellen. Oman pelin kautta lähdetään hakemaan hyvää tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle