Huono alku, mutta luottavaisella mielellä

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärppien tuore vahvistus Martin St. Pierre aloitti heikosti uudessa ympäristössä. Teholukema -3 ja tappio kotiluolassa ei ole tapa, millä haluaisi aloittaa uudessa joukkueessa.

Kärppien uusi keskushyökkääjä Martin St. Pierre ei löytänyt ensimmäisessä ottelussaan yhteistä säveltä ketjukaveriensa kanssa. Hyökkäyksiin lähdöt olivat vaikeita eikä avaussyöttöjä kuulunut. Kanadalaissentterin panos otteluun oli ensiesiintymisessä vaisu.

– Hieman tärisytti alussa ja minun ajoitukseni olivat pielessä. Olin kaksi viikkoa pelaamatta, eikä oikein tuntumaa ollut, St. Pierre kertasi ottelua.

– Tämä on taitava liiga ja on tärkeää löytää kaverit tarkasti, muuten ei käy hyvin.

St. Pierre on nähnyt urallaan useita joukkueita, vaikka matka Eurooppaan on miehen ensimmäinen. Uuden ympäristön kohtaamiseen miehellä oli selkeä näkemys.

– Iso asia uudessa joukkueessa on sopia porukkaan. Nyt joukkue sekä fanit ottivat ennen ottelua minut hyvin vastaan, joten nyt ei ole kyse siitä, onko minun hyvä olla, vaan siitä, kuinka itse sovin mukaan.

Otteluun valmistautuminen sujui olosuhteisiin nähden hyvin, ja ensimmäiseen peliin löytyi miehen mielestä jotain hyvääkin.

– Puhuimme Petr Tenkratin ja Jonathan Hedströmin kanssa ennen peliä, että miten haluamme pelata ja mitä pitäisi yrittää, kanadalainen valotti.

– Aloitimmekin ottelun aika hyvin ja ottelun edetessä aloimme löytääkin hieman toisiamme. Kunhan vain saamme pari maalia aikaiseksi, niin peli aukeaa varmasti.


Martin St. Pierre puki kärppäpaidan päälleensä ensimmäistä kertaa.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Aloitukset onnistuivat

Kanadalaissentteri vaikutti varsin taitavalta aloittajalta ja valmennus tuntui näkevän asian samalla tavalla. Aloitukset sujuivat, vaikka yhden puolustuspään aloituksen jälkeen kiekko kaivettiin omasta maalista.

– Minulla on aika pitkä maila ja yritän vähän lyhentää sitä aloituksissa. Sillä se varmaan näyttää vähän erikoiselta.

– Olen aika vahva aloituksissa, ja täytyy ollakin, koska valmennus laittaa minut hyökkäys- sekä puolustuspään aloituksiin. Omissa on oltava tarkkana ja hyökkäyspäässä iso osa kiekkokontrollia riippuu aloituksesta. Tänään aloitukset meni aika hyvin ja ne tuntuivat hyvältä.

Tappio niskassakin kanukki oli positiivisella mielellä. Tulevista peleistä hän ei ollut ollenkaan huolissaan.

– Tämä oli ensimmäinen peli ja kaikki oli hieman hakemista. Täytyy nyt katsoa, että mitä virheitä teimme ja ratkaista ongelmakohdat. Kun aikaa kuluu, niin alamme varmasti tuntea toisemme paremmin kentällä. Työnteosta homma ei varmasti jää kiinni.

– Meillä on erittäin taitava joukkue. Meidän pitää parantaa yhteispeliämme, ja kaikki on mahdollista. Kunhan vain muutaman maalin teemme, niin niitä alkaa tulemaan helpommin.

» Lähetä palautetta toimitukselle