Humaloja repii, raastaa ja ärsyttää: "Kai niillä vain menee hermot naamaan"

LIIGA / Haastattelu
Miska Humaloja repi ja raastoi tuttuun tapaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Miska Humaloja tunnetaan erinomaisena alempien ketjujen roolipelaajana. Rooli on kuitenkin ollut alkukaudesta paljon isompi, kun oululaisten keskushyökkääjäosastolta tippui vielä pois Mikael Ruohomaa. Jatkoaika haastatteli Humalojaa tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Kärppien keskushyökkääjä Miska Humaloja tunnetaan vahvana alempien ketjujen roolipelaajana, mutta mies on ollut alkukaudesta paljon isommassa roolissa kuin moni uskoi kauden alussa. Mikael Ruohomaan loukkaantumisestakin johtuen Humaloja pelasi JYPiä vastaan ykkösketjun keskushyökkääjänä.

Suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu pyhäjärveläinen pelasi luonnollisesti tiistaina vahvuuksiensa kautta, vaikka rooli olikin erilainen. Humalojan ketju jossa laidoilla viilettivät Julius Junttila ja Charles Bertrand oli ehdottomasti oululaisten parhaimmistoa. 

Omaan peliinsä mies ei kuitenkaan ollut tyytyväinen. 

− Pitäisi vain pystyä tekemään sitä omaa hommaa edelleen paremmin. Tänään jäi hampaankoloon, ei mennyt omalta osalta niin nappiin. Vahvuuteni ovat kuitenkin maalin edessä, pitäisi päästä sinne paremmin. Se jäi piippuun tänään.

Humaloja pelaa nyt kolmatta kauttaan Oulussa, ja on painunut vahvasti kiekkopiirien mieleen myös vastustajia taitavasti ärsyttävän pelaajana. Tarkkaa syytä siihen, miksi vastustajilla usein kiehahtaa, ei Humaloja osaa itsekään täysin kertoa. 

− Kai niillä menee vaan hermot naamaan. Tuntuu että välillä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Vaikea sanoa, mitä muiden päässä liikkuu. Pitäisi vain päästä vielä enemmän ihon alle, sen verran jäi tämä nyt v*tuttamaan, virnisti Humaloja.

Kärpät oli ottelussa varsinkin ensimmäisessä erässä vahvasti niskan päällä, ja karkasi kahden maalin karkumatkalle, mutta loppujen lopuksi JYP ratkaisi ottelun loppuhetkien maalilla ja pisteet jäivät Jyväskylään. 

− Alivoiman jälkeen tekivät pari nopeaa maalia, ja sitten tuohon loppuun tuollainen harmittava takaisku, puuskahti Humaloja. 

Oululaiset saivat jopa pienimuotoista paniikkia aikaan JYPin riveissä avauserässä, kun joukkue paineisti viisikkona aktiivisesti ja sai jyväskyläläisten puolustuksen sortumaan useisiin kiekollisiin virheisiin. 

− Me pyrimme paineistamaan kovaa, ja tänään päästiin hyvin iholle. Saatiin pari maalia sitä kautta. Ei auttanut kuitenkaan tänään.

Molempien joukkueiden keskustan puolustaminen oli muutenkin normaalia runkosarjan ottelua tiiviimpää puolin ja toisin. 

− JYPiä vastaan on aina maalin edustalla kovaa kamppailua. He puolustavat sitä kovaa ja menevät hyökkäyspäässä myös kovaa maalille. Väkisinkin tulee tuollaisia fyysisiä juttuja peliin. Ei oltu tarpeeksi hyviä maalin edessä tänään. Meidän täytyy olla parempia siinä, JYP ansaitsi sitä kautta pisteet tänään, totesi Humaloja.

» Lähetä palautetta toimitukselle