Humaloja ratkaisi trillerin: "Ilman visiiriä olisi varmaan lähtenyt naama irti"

MESTIS / Haastattelu
Miska Humaloja syöksyi pää edellä kiekon eteen.
Kuva © Vesa Pöppönen - www.facebook.com/VesaPhoto
Kajaanin Hokin Miska Humaloja oli maanantai-illan suurin sankari Jyväskylässä. Mies peitti laukauksia välillä hulluuden rajamailla. Palkintona hajonnut kypärä ja voittomaali.

JYP-Akatemian ja Hokin välinen trilleri ratkesi vasta toisessa jatkoerässä, kun isäntien Dennis Saikkonen pomputti Hokin Miska Humalojan laukauksen selkänsä taakse. 

− Maalivahdilla pomppi niin paljon ensimmäisessä jatkoerässä, että ajattelin kokeilla. Tuollaisilla ne yleensä ratkeaa. Kun tarpeeksi koheltaa, välillä osuu.

Maali oli Humalojalle jo kolmas tämän kauden pudotuspeleissä. Hokin varakapteeni ei runkosarjassa maaleilla paljoa juhlinut, mutta kovissa peleissä kulkee. 

− En tiedä, mikä nyt on. Kai se on vaan niin nättiä pelata. Viime vuonna oli sama homma, että pudotuspeleissä tuli maaleja paremmin kuin runkosarjassa.

Ottelun toisessa erässä nähtiin pahannäköinen tilanne, kun Humaloja syöksyi naama edellä peittämään Akatemia-puolustajan lyöntilaukausta. Kiekko tuli miestä suoraan päähän. Suuremmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

− Olisi naama varmaan lähtenyt irti, jos ei olisi visiiriä ollut. Oli toinen kypärä onneksi mukana. Vanha meni aivan pirstaleiksi, hymähti Humaloja.

Humalojan pelityyli on kuluttava, mutta kullanarvoinen omalle joukkueelleen. Hän otti maanantainakin runsaasti osumia joukkueensa puolesta ja mustelmiltakaan ei vältytty.

− Tulihan niitä mustelmia tänään jokunen. Jatkoajalla varsinkin napsahti kipeästi jalkaan, mutta ei niillä ole mitään väliä.

Akatemialla oli paikka ratkaista ottelu toisessa erässä, kun vierailijoiden Valtteri Parikka ajettiin ulos polvitaklauksesta. Vaikka yksi tulikin omiin, Hokki taisteli viisi minuuttia esimerkillisesti Humaloja etunenässä.

− Ei siinä loppujen lopuksi ollut mitään hätää, vaikka Akatemia onnistuikin yhden maalin tekemään. Jatkoaikahan oli myös täysin meidän. Mielestäni hyvä peli kokonaisuudessaan ja iso voitto.

Hokki siirtyi ottelusarjassa tällä voitolla jo 3−1-johtoon, mutta Humaloja ei siitä huolimatta ollut valmis antamaan yhtään siimaa.

− Akatemia tulee varmasti kovaa seuraavaan matsiin. Meidän täytyy olla vielä valmiimpana siellä. 

Haastattelu keskeytyy hetkeksi, kun Hokin huoltaja tulee kertomaan omat terveisensä Humalojasta.

− Tässä on meidän joukkueen ilopilleri, mies naurahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle