TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Huhtanen nöyränä Helsinkiin

LIIGA / Haastattelu
HIFK:n paidassa torstaina debytoineen Tuomas Huhtasen alku oli haastava. Vaikka oma peli oli ajoittain hakemista, oli laituri positiivisin miettein ja innoissaan saamastaan uudesta alusta ja mahdollisuudesta kauteen.

Yksi maalinedusrähinä, 4 minuuttia jäähyaitiossa, läpiajo ja muutama taklaus. Tuomas Huhtasen alku HIFK:ssa ei häikäissyt, mutta ei myöskään tuottanut sen suurempaa pettymystä. Mies itse olikin kohtuullisen tyytyväinen illan antiin.

– Sellainen peruspeli. Ei mitään hienoa tai väläyttelyä tänään nähty – lähinnä perussuoritus, HIFK:n kolmosketjussa raatanut laituri totesi tuoreeltaan pelin jälkeen.

Joukkue haki tärkeän voiton Bluesista vasta jatkoajalla. Reilut 10 minuuttia ottelussa peliaikaa kellottanut Huhtanen oli tyytyväinen voittoon, mutta näki erityisesti maalineduspelissä vielä parannettavaa.

– Pitää olla tyytyväinen, kuinka noustiin lopussa ensin tasoihin ja sen jälkeen ohi. Ei nähty tänään kuitenkaan parasta IFK:ta. Pystytään kyllä paljon parempaankin. Erityisesti maalintekopaikoille pitäisi mennä vielä tehokkaaammin ja uskon, että sitä pystytään vielä parantamaan.


Tuomas Huhtanen hakee HIFK:sta uutta alkua kaudelleen.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Roolitus selkiytymässä

Huhtasen alkukausi oli vaikea Lukossa. Laituri haki paikkaansa ja rooliaan läpi syksyn löytämättä luontevaa tonttia itselleen. Rauli Uraman Porista tilaama hyökkääjä ei missään vaiheessa löytänyt sitä omaa pelityyliään raumalaisryhmässä. Toisaalta miehestä haluttiin kiekollisen roolin kantajaa ja toisaalta taas duunaria alempiin ketjuihin.

– Siellä oli kaikkea ongelmaa, ei se homma vain lähtenyt rullaamaan. Syitä on monia, mutta ei niitä jälkeenpäin kannata selitellä tai murehtia. Pitää vain mennä eteenpäin ja kohti parempaa loppukautta, Huhtanen kommentoi syksyä.

HIFK:n tarjous tuli siinä mielessä hyvään saumaan Raumalla pelinsä kanssa umpisolmussa olleelle Huhtaselle. Viimeisenä päivänä tullut siirtoehdotus yllätti jopa miehen itsensäkin.

– Puskista tuli itsellekin. Tammikuun viimeisenä päivänä tuli soitto, että tullaanko tänne. Sauma tuli, joten ei muuta kuin lentokoneeseen ja Oulusta suoraan Helsinkiin, mies kuvaili nopeaa käännettä.

Kun Lukossa ei homma lähtenyt millään oikeille raiteille, oli sopimukseen helppo tarttua. Mies myönsi mahdollisuuden menestyä myös painaneen vaakakupissa.

– Täällä on mahdollisuus voittaa, niin kyllähän se nostaa myös oman tekemisen fiilistä. Ei ollut siinäkään suhteessa vaikea päätös.

Omat tehopisteet unohdettava

Sopeutuminen uuteen seuraan on sujunut Huhtasen mukaan hyvin ja mies kokikin päässeensä helposti uuden joukkueen sisälle. Kysyttäessä pelillistä eroista mies nosti oman roolinsa lisäksi esille HIFK:n vahvan hyökkäysarsenaalin.

– Onhan täällä todella taitoa jäällä. Peli on myös todella hyökkäysvoittoista, mitä sen kuuluukin olla. Oma peli tulee varmasti olemaan suoraviivaista ja luistelevaa. Pisteiden tekijöitä on tuolla kopissa sen verran, joten sitä tuskin multa odotetaan.

HIFK:n pelityyli sopii miehelle itselleenkin paremmin, mutta tavoitteet Huhtanen on tällä kertaa asettanut vain joukkuetasolle.

– Ihan vain joukkueena menestyminen. Unohdan nyt omat pisteet ja keskityn olennaiseen. Tietysti tavoite on saada oma peli kuntoon, ja sitä kautta auttaa myös joukkuetta oman roolin kautta menestyksessä.

Rooli onkin uudessa seurassa miehelle selkeä. Paikkaa alemmista ketjuista taisteleva Huhtanen tuo joukkueeseen fyysisyyttä ja luisteluvoimaa. Mies itse näki oman roolin melko simppelinä ja selviönä.

– Yksinkertaista peliä. Maalille ajoja, taklauksia, laukauksia sekä liikettä jäälle, niin tämä on ihan mun juttu, Porista liigataipaleen aloittanut Huhtanen kertasi.

Termari mukaan Olympiastadionille

HIFK:n pelit jatkuvat melko ainutlaatuisissa oloissa, kun hallitseva mestari kohtaa Jokerit Olympiastadionilla odotetussa Talviklassikossa. Huhtanen myönsi, ettei kaikessa hälinässä ollut ehtinyt hirveästi ajatella tulevaa.

– Ei sen syvemmin. Kaikki huomio ja keskittyminen oli täysin ekassa pelissä ja tämän klaaraamisessa. Piti saada tähän peliin hyvä keskittyminen ja se onnistui hyvin. Nyt pystyy jo nostamaan lauantaita esille.

– Eihän tällaisia tilaisuuksia tuosta vain tule. Mullakin tuntui käyvän säkä, että pääsin mukaan. Uskon että tulee kaikin puolin hieno tapahtuma. Pitää varmaan termari ottaa vaihtoaitioon, jotta on jotain lämmikettä, laituri virnisti haastattelun lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle