Hrachovina kesti paineet ja nollasi Ilveksen: "Viisi minuuttia voi nauttia"

LIIGA / Haastattelu
Hrachovina pysäytti 21 laukausta.
Kuva © Jarno Hietanen

Perjantain ottelussa voittajaa ratkottiin pitkän kaavan mukaan, ja joukkueiden palautumisaika jäi lyhyeksi. Vielä edellisen kamppailun jälkeen pientä huonovointisuutta valitellut Dominik Hrachovina oli kuitenkin nyt hyvillä mielin.

− Ei ollut kovin väsynyt, eikä kipeä olo. Vähän limaa kurkussa, mutta ei mitään erikoisempaa. Nälkä oli kyllä kova.

Lauantaina nuori tšekkimaalivahti teki kovan suorituksen torjumalla nollapelin ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa hurjasti huutavan Hakametsän edessä. Itse Hrachovina oli kuitenkin vaatimaton.

− Molemmat joukkueet puolustivat jälleen hyvin ja teimme kaksi maalia. Aika samanlainen peli mielestäni, kuin eilen. Joukkue puolustaa hyvin, ja minulla on siinä palautettavana kiekkoja. Toivottavasti tässä on vielä ainakin kahdeksan peliä edessä.

− Aina on jännitystä näissä peleissä, silloin on pidettävä pää kylmänä ja mentävä eteenpäin. Ei se sen erikoisempaa ole, samat kiekot siellä tulevat kuin runkosarjassa.

Ottelusarjaan Tappara lähti suurena suosikkina, mutta lopulta Tampereen herruuden ratkaisemiseen vaadittiin täydet seitsemän peliä. Tapparan kone vaikutti olevan hieman jäässä erityisesti sarjan alussa.

− Pienillä jutuilla käänsimme hommaa. Meillä ei oikeastaan missään vaiheessa kautta ollut vaikeita hetkiä, koimme niitä vasta nyt. Osoitimme sen, että joukkue on vahva ja kova ryhmänä, toivottavasti se kantaa pitkälle.

Paikallistunnelmasta maalivahti nautti täysin siemauksin. Koko Tampere eli menneet pari viikkoa hurjaa kiekkohuumaa, eikä varmasti kukaan voinut välttyä sinioranssien ja keltavihreiden väliseltä nokittelulta.

− En ole eläessäni pelannut näin hienoa sarjaa, en ole tippaakaan yllättynyt, että liput myytiin 37 sekunnissa loppuun.

Hrachovina ei usko, että mennyttä sarjaa voi tunnelman puolesta peitota kovinkaan helposti.

− Vaikeaahan se on. Varmaan jokainen tietää sen paikalliskamppailun merkityksen, oli se missä tahansa. Pelataan kaupungin herruudesta, on aina kova meininki. Autot oli liimattu täyteen Ilveksen logoja ja muuta vastaavaa.

— Hienoahan se on, että Ilveskin pärjää. Hieno homma se on, tämä kaupunki varmasti nauttii tästä hetkestä, torjuja iloitsi naapurin puolesta.

Tapparalla on seuraavaksi edessään kaksi päivää taukoa peleistä, ennen kuin välierät HIFK:ta vastaan käynnistyvät tiistaina. Hrachovina kuitenkin korostaa, että matka on vielä kesken. Voitosta ei voi jäädä nauttimaan.

− Viisi minuuttia voi nauttia, sitten mennään taas. Tai sanotaan nyt kymmenen. Hyvä joukkue sieltä tulee taas vastaan, kun ovat välieriin päässeet.

» Lähetä palautetta toimitukselle