HPK:n tuore päävalmentaja Arvonen: ”Olen kiitollinen mahdollisuudestani”

LIIGA / Haastattelu
Pasi Arvonen toimii loppukauden ajan HPK:n päävalmentajana.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK nimesi keskiviikkona uudeksi päävalmentajakseen Pasi Arvosen. Arvonen tulee korvaamaan maanantaina ykkösvalmentajan toimesta irtisanotun Kai Raution.

- Meillä oli yksi ja ainoa vaihtoehto päävalmentajaksi eli Pasi Arvonen. Halusimme tämän asian viedä päätökseen ja olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme yhteisymmärryksen asioissa ja nyt ei muuta kuin katseet kohti tulevaisuutta, kommentoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Pasi Arvonen on aiemmin tällä kaudella työskennellyt Kerhon kakkosvalmentajana. Kaiken kaikkiaan Arvonen on ollut hämeenlinnalaisten valmennustiimissä mukana jo kaudesta 2006-2007 lähtien.

- Tässä on pitkä taival vedetty joukkueen kanssa. Olen kiitollinen ja ylpeä tästä mahdollisuudestani, Arvonen iloitsi ykkösvalmentajan pestistään.

Arvonen uskoo hänelle olevan päävalmentajana hyötyä siitä, että hän on työskennellyt yhteensä jo kahdeksan kauden ajan HPK:ssa.

- Suurimmalla osalla pelaajien kanssa on pitkä yhteinen historia. Tunnen heidät erittäin hyvin niin pelillisesti kuin muutenkin. Siitä on helppo lähteä rakentamaan tätä juttua. Ja luottamus on ensimmäinen juttu, mikä täytyy olla kunnossa, Arvonen sanoi.

HPK tiedotti Pasi Arvosen nimittämisestä seuran uudeksi päävalmentajaksi keskiviikkona pitämässään lehdistötilaisuudessaan. Tuossa tilaisuudessa Arvonen itse kuvaili itseään eritoten vaativaksi valmentajaksi.

Myös keskiviikkona joukkueen pelaajistoon mukaan liittynyt konkaripuolustaja Marko Tuulola oli sitä mieltä, että vaativa on adjektiivi, joka kuvaa hyvin Arvosta valmentajana.

- Vaatimustaso on hänelle iso asia. Haluaa vaatia pelaajilta itseltään ja sitä kautta mennään eteenpäin, Tuulola luonnehti Arvosta.

Arvosella on laaja tietomäärä

Kerhon kapteeni Ville Viitaluoma nosti puolestaan esille sen seikan, että Arvosella on hyvä tietomäärä jääkiekosta. Viitaluoma kertoi myös koko HPK:n joukkueen seisovan Arvosen takana.

- "Pantsella" on hirveä tietomäärä. Hän on ollut monta vuotta mukana tässä bisneksessä. Kyllä hän aika paljon tietää siitä, mitä kentällä pitää tehdä. Ja osaa sen tiedon tuoda myös erittäin hyvin joukkueen tietoisuuteen, Viitaluoma saneli.

- Joukkue on täysin "Pantsen" takana. Ei ainakaan minun korviini ole mitään särissyt enkä usko, että säriseekään. Satasella ovat jätkät tehneet hommia.

Kerhon oli nimettävä uusi nimi seuran päävalmentajaksi, koska HPK erotti maanantaina Kai Raution päävalmentajan toimesta. Raution ja Kerhon pelaajiston välit tulehtuivat niin pahasti, ettei muuta ratkaisua ollut enää jäljellä kuin Raution irtisanominen.

Myös kaukalon puolella HPK:n kurssi on lokakuun aikana lähtenyt laskusuuntaan. Pallokerho on lokakuun aikana pelannut viisi ottelua ja hävinnyt niistä jokaisen. HPK on myös valunut Liigan sarjataulukossa jo kahdennelletoista sijalle.

Hämeenlinnalaisleirissä ei olla kuitenkaan vielä lannistuttu vaan usko on kova, että joukkue tulee vielä selättämään vaikeutensa ja lähtemään tällä kaudella uuteen nousuun.

- Matka on vielä pitkä, mutta kun teemme joka päivä oikeat asiat ja teemme ne hyvin, niin tulosta on tulossa, uskoi HPK:n tuore päävalmentaja Arvonen.

- Nyt vain joukkueen kanssa parannetaan peliämme huomattavasti. Haluamme myös taistelevan ilmeen takaisin, siitä on jo ollutkin pieniä välähdyksiä tässä kauden aikana. Myös viime kauden työmäärä on löydyttävä joukkueesta.

Myös Viitaluomalla on vahva luotto joukkueeseensa.

- Joukkueessamme on oikein hyvät fiilikset. Haalarit on pantu niskaan ja alkuviikon ajan olemme kovasti työstäneet hommia. Työmäärä on jätkillä kova ja halua on näyttää. Tämä myös näkyy, Viitaluoma kertoi.

Kerhon on saatava rentoutta hyökkäyspeliinsä

HPK:n yksi isoimmista murheen kryyneistä on viime peleissä ollut maalinteko. Joukkue on viimeistellyt vain yhden ainoan maalin jokaisessa viidessä edellisessä ottelussaan. Arvosella oli jonkinlainen näkemys siihen, kuinka Kerho voisi saada viimeistelyään hiottua paremmaksi.

- Se lähtee pienistä asioista. Ja mitä olemme tuossa nyt käyneet lävitse, niin ei se nyt ihan ole yks selkeä homma, että hyökkäämme huonosti. Täytyy muistaa, että siellä on aina myös se viisikko vastassa, Arvonen kommentoi.

- Meidän on saatava rentoutta hyökkäyspeliin. Ne ovat henkimaailman juttuja. Pyritään pysymään kiekossa ja toimittamaan kiekkoa maalin eteen. Siinä on ensimmäinen lääke maalintekoon.

Arvosen päävalmentajaksi nimittämisen lisäksi HPK tiedotti keskiviikkona solmineensa myös loppukauden kattavan sopimuksen 43-vuotiaan puolustajan Marko Tuulolan kanssa. Tuulola on harjoitellut hämeenlinnalaisjoukkueen mukana jo kuukauden verran ja samalla puolustaja on kuntouttanut itseään.

Tuulolan kuntoutuminen tulee vielä jatkumaankin ja puolustaja on pelikuntoinen viimeistään joulukuussa.

Juho Mielonen voi Kerhon puolesta vielä palata HPK:n rivistöön

Toisen puolustajan, Juho Mielosen tilanne on sen sijaan yhä auki. Mieloselle ei löytynyt pelipaikkaa Raution valmentamasta HPK:sta ja mies sai lähteä.

HPK:n puolesta on mahdollista, että Mielonen tulee vielä palaamaan takaisin hämeenlinnalaismiehistöön tämän kauden aikana. Mielonen itse on kuitenkin keskiviikkona kertonut etsivänsä uutta seuraa.

- Hän on itse antanut keskiviikkona lausunnon, että hän on siirtymässä toiseen seuraan Suomessa tai mahdollisesti ulkomailla. Tämä on hänen omaa spekulaatiotaan tällä hetkellä, Korpela valotti Mielosen tilannetta.

- Me emme ole ottaneet tähän asiaan vielä kantaa. Tästä asiasta on keskusteltu Arvosenkin kanssa, mutta emme ole ottaneet sen suhteen minkäänlaisia ratkaisuja. Asia on kuitenkin otettu esille.

- Meidän puolesta on täysin mahdollista, että hän tulisi jossain vaiheessa takaisinkin. Mutta pelaajan on kuitenkin viihdyttävä joukkueessa ja tultava siihen sillä mielellä. Jos mieli on sellainen, että haluaa pois, niin sitten ratkaisuja on tehtävä sen mukaan.

HPK saattaa myös vahvistaa joukkuettaan pelaajahankinnoilla vielä kuluvan kauden aikana. Seuran on tiedetty etsivän ainakin kakkossentteriä rivistöönsä.

- Kakkossentteriasiaahan tässä on keskusteltu jo pidemmän aikaa. Tehdään se mitä pystytään niiden resurssien mukaan, mitä meillä on käytettävissämme, Korpela sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle