HPK:n Janne Lahti joukkueensa pelistä - "Nyt oli jo vähän tekemisen meininkiä"

LIIGA / Haastattelu
Janne Lahti toivoo joukkueeltaan tasaisuutta otteisiin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Monituhatpäinen turkulaisyleisö näki vauhdikkaan torstai-illan Liiga-ottelun, kun sarjakärki TPS kukisti Gatorade Centerissä HPK:n niukasti lukemin 3-2. HPK on kärsinyt tehottomuudesta alkukauden aikana, joten jututimme hämeenlinnalaisnipun yhtä potentiaalista maalintekijää, Janne Lahtea, ottelun jälkeen.

HPK karkasi ottelussa johtoon alivoimalla, kun Otto Paajanen rusikoi Teemu Turusen syötöstä kiekon ohi Rasmus Tirrosen. Toisessa erässä kotijoukkue nousi peliin mukaan. TPS takoi kolme maalia perätysten Petrus Palmun, Teemu Väyrysen ja Elias Karvosen toimesta.

Päätöserässä HPK nousi vielä maalin päähän, kun Oula Palve yllätti kauden neljännellä osumallaan hieman haparoiden pelanneen Tirrosen, mutta tämän lähemmäksi Pallokerho ei päässyt vaan pisteet jäivät Turkuun.

Kyllähän tämän vähän dieselmäisesti lähtee käyntiin, kuten perinteisesti

Tällä kaudella yhdeksään otteluun kaksi maalia iskenyt 35-vuotias laitahyökkääjä Janne Lahti manasi joukkueensa jäähysuhdetta, mutta oli muuten tyytyväinen itse peliin.

− Kyllä tämän illan pelissä tuohon tiistaiseen verrattuna oli jo ihan tekemisen meininkiä. Jäähysuhde oli vähän huono. Emme voi ottaa noin paljoa jäähyjä. Sitten pitäisi taas haastaa vastustajaa paremmin, jotta saisimme ylivoimia enemmän.

Sarjataulukon kahdeksatta sijaa hallussaan pitävä HPK on voittanut kauden yhdeksästä pelistään kolme. Lahti odottaa joukkueeltaan tasaisempia otteita.

− Tosi ailahteleva alkukausi. Tänään oli ihan ok peli. Saimme luotua tarpeeksi paikkoja, mutta maalinteko on vaikeaa, niin kuin meille on perinteisesti ollut. Täytyisi löytyä tasaisuutta. Tänään oli hyvä peli ja sitten taas tiistaina oli heikompaa suorittamista.

Riihimäeltä lähtöisin oleva romuluinen laitahyökkääjä on parhaimmillaan kliininen viimeistelijä. Isokokoinen hyökkääjä elää liikkeestä ja on parhaimmillaan todella nopea liikkeissään, ja loistava sijoittumaan hyville maalintekopaikoille.

Alkanut kausi on pelaajan itsensä mielestä lähtenyt hieman tahmeasti käyntiin.

− Kyllähän tämän vähän dieselmäisesti lähtee käyntiin, kuten perinteisesti. Nyt alkaa kuitenkin jalat tuntua paremmalta ja pääsee paremmin paikoille. Kyllä se sieltä alkaa löytyä.

Lahti nauttii olostaan Hämeenlinnassa

Vuoden 2011 maailmanmestarin ja kevään 2006 Suomen mestarin vakituinen pääsarjaura on kestänyt jo kunnioitettavat kolmetoista vuotta. HPK:sta Lahti matkasi AHL:n Hamilton Bulldogsin riveihin. Sieltä suuntana oli Helsinki ja Jokerit. Neljän Jokereissa vietetyn kauden jälkeen matka vei KHL:n Ak Bars Kazanin ja Amur Habarovskin riveihin. Sieltä oli jälleen paluu Liigaan Jokereiden ja Lukon kautta HPK:hon.

Silmät ovat nähneet paljon ja kropassa on paljon kilometrejä, mutta Lahti kiekkoilee edelleen täydellä tarmolla ja ura on hyvässä vauhdissa.

− Hyvässä jamassa on ura. Olen viihtynyt Hämeenlinnassa tosi hyvin. Meillä on raikas meininki joukkueessa. Vähän samanlainen kuin silloin viimeksikin, kun HPK:ssa olin. Täällä on hyvä valmennus ja potentiaalinen joukkue. Kropan puolesta pystyy vielä pelaamaan monta vuotta, kunhan intoa riittää ja tällä hetkellä riittää.

Seitsemän vuotta sitten Lahti voitti silloisen SM-liigan maalipörssin iskemällä 37 osumaa Helsingin Jokereiden paidassa. Kun Lahdelta kysyttiin, miten sarja on muuttunut seitsemässä vuodessa, vastaus ei yllättynyt.

− Liigan peli on aika erilaista. Vauhtia tullut paljon lisää. Huippuyksilöitä lähtenyt pois. Taitoerot pelaajien välillä ovat pienempiä. Sarjan taso on ehkä hieman notkahtanut, kun on tullut joukkueita lisää.

Lisäksi pelaajana seitsemässä vuodessa kaikki muuttuu, mutta Lahden tykkikaudesta hyökkääjä antaa krediittiä myös silloisille ketjukavereilleen Antti Kerälälle ja Teemu Pulkkiselle.

− En ole sillä tasolla pelillisesti tai tuloksellisestikaan. Mutta mietitään näitä juttuja oman pelaamisen kautta. Tuloksellisesti, kun painat 37 maalia, täytyy kaikki onnistua nappiin. Tuolla kaudella oman ketjunkin peli oli niin kuosissa, että ei paljoa fläppitaululle tarvinnut piirrellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle