HPK luopui kärkipakistaan: ”Resurssimme olisivat olleet ilman tätä rajalliset”

LIIGA / Haastattelu
HPK:ta maanantaihin asti edustanut Dan Spang kiekkoilee loppukauden Elitserienissä.
Kuva © Timo Savela
SM-liigassa eletään pelaajakauppojen suhteen jännittävää aikaa. Liigan siirtoikkuna sulkeutuu kuluvan viikon torstaina. Hämeenlinnan Pallokerho teki pelaajistonsa kannalta kiinnostavan liikkeen maanantaina, kun seura purki kärkipuolustajansa Dan Spangin kanssa pelaajasopimuksen.

HPK:n ja amerikkaispuolustaja Dan Spangin tiet erosivat maanantaina. Kerho ja Spang purkivat peräpään luutijan sopimuksen. Spang pakkaa kamppeensa ja siirtyy loppukaudeksi pelaamaan Elitserien-seuraan HV-71:een.

Ratkaisua purkaa Spangin pelaajasopimus voi luonnehtia yllättäväksi, sillä amerikkalaispakki on koko kauden luutinut isoilla peliminuuteilla Kerhon ykköspakkiparissa. Spang kiekkoili Pallokerhossa 42 peliä ja keräsi niissä pisteet 3+13=16.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela perusteli päätöstä luopua Spangista osin taloudellisilla syillä.

– Tällä on osittain taloudellinen merkitys. Tämä avaa meille mahdollisuuksia, kun olemme pitkään puhuneet, että pelaajabudjettimme on täysi. Nyt meillä on mahdollisuus varioida joukkuettamme uuden näköiseksi, Korpela kommentoi.

– Aikataulu on kireä, mutta nyt meillä on mahdollisuuksia tehdä jotakin. Resurssimme olisivat olleet ilman tätä suht rajalliset.

Pelaajiston muokkaaminen ei ole helppoa

Kerholla on aikaa hankkia lisävahvistuksia joukkueeseensa torstai-iltaan kello 24:ään asti. HPK etsii Korpelan mukaan tällä hetkellä aktiivisesti yhtä puolustajaa ja yhtä hyökkääjää. Pelaajien hankkiminen ei käy tuosta vain.

– Ei se muokkaaminen helppoa ole, mutta töitä tehdään. Liikenteessä on kuitenkin joitakin pelaajia. Markkinat eivät ole hirveän laajat, mutta edellisinäkin vuosina on nähty että viimeisinäkin päivinä on liikehdintää jonkun verran kuitenkin olemassa, Korpela valotti.

Spangin lähdön myötä HPK kasvatti ainakin taloudellisia resurssejaan värvätä uusia pelaajia Hämeenlinnaan. Toinen syy Spangin sopimuksen purkamiseen oli amerikkalaisen halu lähteä Ruotsiin.

– Näihin vaikuttaa aina se millaisella motivaatiolla pelaaja on, kun hän näkee oman mahdollisuutensa. Myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Päädyimme siten tähän ratkaisuun, Korpela taustoitti.

HPK tiedotti maanantaina myös kaksi muuta pelaajauutista. Seura on allekirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen puolustajansa Ossi-Petteri Grönholmin kanssa ja vuoden pituisen jatkosopimuksen hyökkääjänsä Antti Aarnion kanssa. Aarnion sopimus sisälsi option tulevasta kaudesta, jonka Kerho hyödynsi.


Ossi-Petteri Grönholm tuo fyysisyyttä Kerhon takalinjoille seuraavilla kahdellakin kaudella.

"Jääkiekko maistuu taas hyvälle"

Puolustaja Grönholm on ollut hämeenlinnalaisjoukkueen kauden isompia tason nostajia. Grönholm on HPK:n luotettavimpia puolustajia omassa kenttäpäädyssä ja on kyennyt vakiinnuttamaan paikkansa ruotsalaisen Johan Larssonin rinnalta Pallokerhon kakkospuolustajaparista.

Kulunut kausi onkin Grönholmille ollut paljon positiivisempi kuin edelliskausi. Silloin Grönholmille ei aina edes löytynyt HPK:n kokoonpanosta pelipaikkaa. Myös koko joukkueen kausi on nyt sujunut edelliskautta huomattavasti paremmin. Hämeenlinnalaiset, kun sijoittuivat viime kaudella runkosarjan kolmanneksitoista.

Päätös jatkaa uraansa Hämeenlinnassa olikin Grönholmille helppo. Sekä HPK että Grönholm saavat puolustajan jatkon myötä sitä, mitä haluavat.

– Tämän vuoden perusteella päätös oli erittäin helppo. Molemmat halusivat tiettyjä arvoja ja uskon, että molemmat saavat sitä, mitä ovat halunneet. On sanottava, että jääkiekko on herättänyt minut taas eloon vaikeiden aikojen jälkeen. Tämä maistuu aika hyvälle, Grönholm sanoi.

Tällä kaudella Grönholm on pelannut 41 kamppailua. Puolustaja on kellottanut peliajakseen keskimäärin 18,49 minuuttia ja nakutellut pistesaldokseen tehot 0+10.

Sitä, miksi lätkä maistuu Grönholmin mielestä taas hyvälle puolustaja ei osannut sanoa. Mahdollisiksi syiksi hän näki päävalmentajaltaan Ari-Pekka Seliniltä saamansa arvostuksen ja lisääntyneen peliaikansa.

– En tiedä onko se valmentajalta tullut arvostus vai peliaika vai mikä se on. Se on vaikeaa sanoa,mutta sitten kun saat sykäyksen oikeaan suuntaan. Sinulla on oikea rooli ja tiedät, mitä teet niin ei tarvitse kauhea matemaatikko olla toteakseen maistuuko se hyvälle vai ei, Grönholm kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle