Hotakainen näytönpaikastaan: "Kun näytönpaikka tulee, pitää lyödä kaikki kentälle"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Hotakainen oli mietteliäällä päällä ottelun jälkeen.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai tiistai-iltana vieraita Hämeenlinnasta, kun HPK tuli testaamaan jyväskyläläisjoukkueen vireen. Pirteästä alustaan huolimatta hämeenlinnalaiset eivät pysyneet hurrikaanipaitojen kyydissä ja pisteet jäivätkin Jyväskylään. Oman näytönpaikkansa sai Valtteri Hotakainen.

JYP pelasi HPK:ta vastaan tasapainoisen ottelun. Hurrikaanipaidoilta puuttuivat illan ottelusta pelikiellon takia kapteeni Juha-Pekka Hytönen ja loukkaantumisen takia sivussa oleva Henri Kanninen.

Poissaoloista huolimatta JYP otti voiton luvuin 3−1. Pekka Tuokkolan nollapeli jäi vain sekuntien päähän, kun Janne Lahti kavensi ihan ottelun loppuhetkillä. Tämä jäi kaivelemaan näyttöpaikan saanutta Valtteri Hotakaista ottelun jälkeen.

− Aika tasainen peli, olimme tehokkaampia maalipaikoissa, ylivoima oli hyvää ja siihen se tänään ratkesi. "Peki" hoiti oman hommansa tosi hyvin, siitä kertoo myös numerotkin, Hotakainen kommentoi.

− Vähän jännä fiilis jäi tuosta viime hetken maalista, "Pekillä" meni nolla siinä.

Laaja rinki ja näytönpaikka

Hotakainen pelasi yhdessä Janne Kolehmaisen ja Mikko Salmion kanssa. Ketju pelasikin mainion ottelun pitämällä nollan omassa päässä ja hankkimalla vastustajalle muutaman jäähyn

− Ihan perustekemistä oli meiltä tänään. Meidän rooli tuossa oli puolustaa, pitää oma pää puhtaana, hankkia jäähyjä vastustajalle, ja niitä saimme muutaman haettua. Siinä valossa ihan ok peli, Hotakainen mietti ketjunsa otteita.

JYPillä on tällä hetkellä laaja rinki hyökkäyspäähän ja pelipaikoista käydään kiivasta kamppailua. Hotakainen myönsi, että paikka kokoonpanossa on aina näytönpaikka.

− Totta kai. Meillä on iso kokoonpano, ja kevättä kohti kun mennään, niin ihan mitä vaan voi tapahtua. Paljon on miehiä ringissä, ja aina kun se näytönpaikka tulee, niin pitää kyllä lyödä kaikki, mitä löytää kentälle. Sitä yritin tänäänkin tehdä.

Hotakaisen kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla hankala. Mies on seilannut Mestiksen ja Liigan väliä pitkin kautta, ja illan ottelu Liigassa on vasta toinen kuukauden tauon jälkeen.

− Vähän ehkä on odotuksiin nähden mennyt alakanttiin. Välillä se on tällaista, meillä on iso rinki pelaajia ja jokainen painaa joka päivä hampaat irvessä pelipaikan eteen. Tehdään vain hommia, niin kyllä se pelipaikka sieltä tulee, Hotakainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle