TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Hostikka löysi itseluottamuksensa

LIIGA / Haastattelu
Kärppien maalivahti Ville Hostikka on ollut SM-liigan syksyn kuumimpia nimiä. Kesällä paljon epäilyksiä saanut vahti on ollut loistoiskussa ja näpäyttänyt kritisoijiaan. Hostikan mielestä hän ei ole vielä parhaassa iskussaan, vaikka torjuminen maistuukin mukavalle.

Kärpät nappasi perjantai-iltana makean voiton KalPasta, joskin peli venyi aina rangaistuslaukauksille saakka. Oululaisten voiton takuumiehenä oli maalivahti Ville Hostikka, joka päästi pelissä taakseen vain yhden osuman. Rangaistuslaukauksista neljästä yrityksestä yksi livahti verkkoon.

Hostikka itse oli pelin jälkeen varsin vaatimattomalla tuulella, eikä hehkuttanut virettään.

– No toivottavasti se näytti hyvältä, sillä tuntunut se ei. Kahdessa viime pelissä on tuntunut, että pomppii. Tietysti voitto ja yksi päästetty maali, niin hyvähän se on, Hostikka mietti.

– Se maalikin oli ihan oma virhe, täysin otettavissa. Toisaalta, niinhän ne ovat varmaan kaikki. Virheetkin pitää oppia hyväksymään.

Kärpät oli perjantain taiton ensimmäisessä erässä täysin jyrän alla, kun KalPa kontroilloi tapahtumia ja kiekkoa. Vähitellen oululaiset kuitenkin pääsivät peliin mukaan. Hostikka myönsi, että erätauolla tehtiin muutoksia.

– Yritin muuttaa peliänä ensimmäisellä erätauolla. Toisaalta, jätkätkin puolustivat tosi hyvin ne pari erää.

Rangaistuslaukauksissa KalPan ainoa onnistuja oli kolmantena laukojana kiekon kattoon napauttanut Sakari Salminen. Sama mies yritti myös neljännen vuoron, mutta Hostikka veti pitemmän korren komealla torjunnalla. Myös Tuomas Kiiskisen yrityksen torpedoiminen mailavenytyksellä oli kotiyleisölle mannaa.

– Tuntui, että vasta rankkarikisassa pääsin mukaan peliin. KalPa-fanille täytyy antaa kiitos: katsomosta kuului "Heti menee, kun ensimmäinen kunnon vetäjä tulee!". Päätin sen jälkeen, että ei mene muuten seuraava! Tuntui hienolta ottaa Salmisen toinen veto kiinni, teki mieli nostaa maski ja kuitata, maalivahti virnisti.


Ville Hostikka on pelannut loistavan alkukauden.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Hostikka nosti pelin jälkeen esille yhden mokansa, joka on jäänyt elämään Internetin ajattomaan mailmaan. Pieni näytönhalu ruokkii pelaamista, mutta liikaa asiat eivät vahdin mielessä kummittele.

– Moni varmasti netistä katsellut videon, jossa Teemu Kesä teki puolesta kentästä maalin. Viime kauden lopulla oli vielä semmoista näyttöhalua, mutta ei nyt enää.

Henkinen jaksaminen kunnossa

Hostikka ei ole urallaan ollut selvänä ykkösvahtina kovin pitkää aikaa. Pelit SaiPassa sujuivat vaihtelevasti, ja takaraivossa kummitteli aina komennus penkille. Nyt itseluottamus on kuitenkin kunnossa ja koppi tarttuu.

– SaiPassa treenattiin tosi kovaa, parikin kertaa päivässä. Siellä homma oli vain henkisesti kovaa. Kun latasi kaiken yhteen tai kahteen peliin, oli sen jälkeen henkisesti puhki. Työmäärä siellä oli kuitenkin valtava, varsinkin kun luonteellani mennään aina täysillä.

Kärpissä treenaus ja henkinen jaksaminen ovat löytäneet Hostikan kohdalla hyvän balanssin. Mikäli mies pystyy säilyttämään nykyisen vireensä, ei Oulussa tarvitse olla huolissaan maalivahtipelistä.

– Jos henkinen puoli otetaan mukaan, niin varmasti urani parhaassa kunnossa olen. Fyysisissä testeissä toki joskus SaiPan kovina treeniaikoina olisin saattanut kovemmat tulokset tehdä. Nyt tarvitsee ladata vain tietty aika ennen peliä, ja tietää, että luottamusta on, maalivahti päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle