TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Hossan härkä nousi puolustajien pörssikakkoseksi

MESTIS / Haastattelu
Elämänsä kautta pelaava Hokki-puolustaja Jarkko Heikkinen nousi K-Vantaa-ottelussa hankkimiensa kolmen syöttöpisteen turvin puolustajien pistepörssin kakkospaikalle. Kaikkiaan Hossan härkä on iskenyt 31 ottelussa jo 28 tehopistettä.

Hokin luottopuolustajiin jo vuosikausia kuulunut Heikkinen on tällä kaudella noussut Mestis-tason huippupuolustajaksi. Vaikka pari edelliskauttakaan eivät huonoja olleet, ovat tämän kauden 11 tehtyä maalia ja 17 annettua maalisyöttöä kova näyttö Heikkisen kyvyistä hyökkäyspäässä.

Suomussalmelaislähtöinen Heikkinen, 28, on antanut vankkoja näyttöjä myös puolustuspäässä. Tämä on pantu merkille vastustajan leirissäkin.

- On kyllä vakuuttava pelaaja! Jos on yhdenkin kaksinkamppailun hävinnyt tällä kaudella niin tulkaa kertomaan minulle kenelle se on sen hävinnyt, lohipaitojen pörssikärki ja ykkössentteri Jarkko Oikarinen kehui K-Vantaan kotisivujen otteluennakossa.

Yhdeksättä peräkkäistä kauttaan Hokissa pelaava Heikkinen on ollut nostamassa linnapaitoja kakkosdivarista Suomi-sarjan kautta Mestikseen. Mestis-historiansa parasta kiekkoa tällä hetkellä pelaava Hokki pelasi keskiviikkona jo 16 peräkkäisen tappiottoman ottelunsa. Voittoja joukkueella on jo kymmenen peräjälkeen.

- Vähän loukkaantumiset sotkivat viisikkopeliä. Ylivoimaankin on tullut uusia miehiä, eikä ylivoimaa olla ehditty juuri harjoitella uusilla koostumuksilla, Heikkinen kertasi voittoisan K-Vantaa-ottelun jälkeen.

- Onneksi puolustajia on paljon. Pystyimme pelaamaan seitsemällä pakilla, joten välillä pääsi levähtämäänkin, Heikkinen jatkoi.

Kaukalossa Heikkinen ei levännyt vaan auttoi joukkuettaan kolmella maalisyötöllä. Heikkinen oli mukana pohjustamassa 2-0-, 3-1- ja 6-3-maaleja, jotka kaikki syntyivät ylivoimalla.

- Kun siinä pyörii niin on pakko onnistuakin, tai muuten tulee joku muu tilalle, vaatimaton Heikkinen kuittasi tehonsa.

Kaksi viimeisintä ottelua linnapaitojen ykkösparissa Iikka Törnvallin rinnalla aloittanut Heikkinen pitää pakkikaveriaan kovana pelimiehenä.

- En ole koko aikaa hänen kanssaan pelannut, kun seitsemän pakin systeemi pyörii, mutta Iikka on kyllä kovan luokan pakki tälle sarjatasolle.

Heikkisen ja sarjakärjessä jatkavan Hokin seuraava haaste on edessä perjantaina Vaasassa. Tuolloin linnapaidat luistelevat Urheilukanavan tv-otteluun Sportia vastaan.

- Omaa peliä lähdetään pelaamaan. Sport on kova kotonaan, mutta olemme voittaneet heidät ennenkin vieraissa, joten voittoa lähdetään hakemaan. Kova peli tiedossa, Heikkinen ennakoi sarjakakkosen kohtaamista.

Tuovatko paikalla olevat tv-kamerat jännitystä otteisiin?

- Ei ainakaan minulle. Varmaan nuoremmilla pojilla voi aluksi olla perhosia mahassa, konkari arveli.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös