Hopea on aina raskain paikka

LIIGA / Haastattelu
Törmänen oli ylpeä joukkueestaan, mutta pettynyt tulokseen.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Kuudes finaali päättyi trilleriin, kun HIFK haki raivoisasti tasoitusmaalia. Antti Törmäsen ja pelaajien toivo viime hetken osumasta sammui videotarkistukseen. HIFK-luotsi oli kuitenkin ylpeä joukkueestaan.

HIFK taisteli eläimellisellä raivolla kelloa vastaan ihan loppuun asti. 6−4-ylivoimalla jokainen taisteli, mutta tehty maali syntyi lopulta liian myöhään.

− Hopea on aina raskain paikka joukkueelle. Tapparalla on näistä karvaita kokemuksia, joten heidän voitonnälkänsä näkyi kyllä vahvasti, kertoi Antti Törmänen.

− Tämä peli lähti käyntiin hyvin, saimme avausmaalin ja tilanne oli hallussamme. Se ei vain riittänyt.

Törmäsen suojattien ei kuitenkaan tarvitse hävetä esityksiään. Vaikka pettymys on valtava, HIFK:n kausi on vahvasti plusmerkkinen.

− Matka on ollut kyllä hieno. Kun pääsee näin pitkälle, on tietysti harmittavaa jäädä toiseksi. Ensi kaudella jatketaan, mutta tässä vaiheessa se tuntuu kaukaiselta.

Finaalisarjassa nähtiin välillä erikoisiakin tilanteita, kun kaikki ei mennyt aivan kuin jääkiekon oppikirjoissa. Helsinkiläisjoukkueen käskijä mainitsi yhden kohdan erikseen.

− Se mietityttää, mikä on esimerkiksi lääkärin vastuu lausunnoissaan. Jukka Peltolan kohdalla väitettiin kauden olevan paketissa, ja meille annettiin pelikielto.

− Meneekö tämä jatkossakin näin, tuleeko vastaavista asioista jälleen pelikieltoja, pohti Törmänen.

Vaikka kauden päätös ei ollut miellyttävä, HIFK-luotsi löysi positiivista kerrottavaa joukkueestaan.

− Tämä on vasta kolmas mitali HIFK:lle 2000-luvulla, ja teimme sarjassa uudet ennätyspisteet. Olen ylpeä jokaisesta pelaajasta, ja me pyrimme toimimaan rehellisesti joka tilanteessa, totesi Törmänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle