Holtari: Näen että terve JYP kykenee play-off -paikan ottamaan

LIIGA / Haastattelu
Jatkoajan toimittaja Antti Helminen sai kiinni JYP:n urheilutoimenjohtajan Jukka Holtarin ja tenttasi tätä hieman JYP:n tavoitteista tulevalle kaudelle ja muutamasta muustakin asiasta.

AH: Mitkä ovat JYPin tavoitteet tulevalle kaudelle, siis urheilulliset että taloudelliset?

JH:Tämä on sellainen kolmipalainen kokonaisuus. Taloudellisessa selviytymisessä on menossa toinen vuosi, jolloin on menty eteenpäin. Kohtuutonta tappiota eli 20-30 % ei osakeyhtiö voi kauan tehdä tai se on entinen oy. Sitten on tämä koulutuksellinen aspekti, joka on tärkeä: juniorityö ja nuorten pelaajien jalostaminen liigaan. Numerollinen tavoite on kahdeksas sija ja sitä myötä viimeinen play-off -paikka. Näen, että terve JYP kykenee sen ottamaan. Meillä on hieman terävämpi materiaali kuin viime kaudella, mutta myös kapeampi.

Talouteen liittyen pitääkin kysyä, että onko yleisötavoite määritelty?

Tämä on enemmän toimitusjohtajan heiniä. Sen verran voin sanoa että kausikortteja oli myyty elokuun loppuun mennessä enemmän kuin viime talvena yhteensä. Mikä se yleisötavoite viime kaudella olikaan - 3300-3500? Samoissa haminoissa tälläkin kaudella liikutaan.

Millaisena näet kokemukset suljetusta liigasta?

Näin se kuuluu mennäkin. Tämä on tämä Bundesliigan malli. Ensin haetaan Mestiksesta menestyksen kautta taloudellista tulosta ja sitten laitetaan hakemus liigaan vetämään. Nyt kesällä pidetyssä Mestis-kokouksessa ei käsiä liigaan haluavien merkiksi noussut ainoatakaan.

Ulkomaalaiskiintiön pienentämisestä on noussut keskustelua aika ajoin. Mikä on JYP:n mielipide ulkomaalaiskiintiöstä ja mikä olisi sopiva määrä vierastyöläisiä?

Mies kerrallaan voidaan mennä alas - sitä vastaan ei ole mitään. Toisaalta yleisö tulee kaikille areenoille katsomaan Petr Tonin kaltaisia huippuyksilöitä, ja sellaisia meillä ei muuten ole mahdollista saada.

Joukkue on nyt ollut kasassa muutaman viikon, harjoitusmatseja on pelattu 3 voittoa, 3 tasapeliä ja tappioita on kertynyt 5 kappaletta. Miten koet tämän?

Tämä on nyt sellaista jatkumoa edelliselle kaudelle. Tilanne on toki rauhallisempi. Vammat tietenkin hieman harmittivat, kun viisi peruspelaajaa oli koko ajan loukkaantuneena. Se kieltämättä häiritsi. Kuitenkin ihan ok; maalin voittoja ja maalin tappioita.

Tapaus Voskarista. Keskisuomalainen uutisoi että hän jatkaa "toistaiseksi". Mitä tämä tarkoittaa? Ovatko tarkkailussa hänen pelilliset taitonsa, terveys vai molemmat?

Käsi kädessä ne kulkevat. Ongelmana on ollut hidas fysioterapia; Jozefin kuntoutus on noin 1-2 kuukautta aikataulusta jäljessä. Se näkyy nimenomaan luistelussa. Jozef suostui uuteen try-out -aikaan. Se päättyy nyt syyskuun loppuun, kun edellinen päättyi elokuuhun. Mies itsekin ymmärsi, että ei sopimusta voi tehdä kahden ottelun perusteella jos ollaan toipumassa pahasta vammasta. Toisaalta ei me oltaisi sopimusta muuten vahvistettu.

Minulla ei muuta. Kiitos haastattelusta ja onnea tulevaan kauteen!

» Lähetä palautetta toimitukselle