Holtari ei työnnä päätä pensaaseen otteluruuhkassa: "Sadat seurat vaihtasivat paikkaa meidän kanssamme"

LIIGA / Haastattelu
Jukka Holtari kommentoi otteluruuhkaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Neljä peliä viiteen päivään pelaava JYP lähettää Helsinkiin todella nuoren ryhmän. Urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari näkee asiassa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

JYP pelaa perjantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan viikon kolmannen liigapelinsä, kun alla on tiistainen Sport-ottelu ja keskiviikon taisto Tapparan kanssa. Neljäs ottelu puolestaan pelataan lauantaina KalPaa vastaan Jyväskylässä.

Viikon aikana JYP pelaa kaksi kertaa levännyttä joukkuetta vastaan, kun itsellä on peli alla. Tämän lisäksi edessä häämöttää tiistainen CHL-finaali Ruotsissa.

Tämän seurauksena kokoonpanon kierrättäminen on JYPille elinehto. Jyväskyläläiset eivät lähteneet vain pieniin muutoksiin, vaan lähettävät Helsinkiin Mestis- ja Nuorten SM-sarjan pelaajista koostuvan joukkueen. Joukkueesta vain kolmella kenttäpelaajalla on yli 50 ottelua liigakokemusta.

Mukaan mahtuu myös kuusi liigadebytanttia, joista kolme ovat aiemmin esiintyneet CHL:ssa. Täysin uudet kasvot liigajoukkueen kokoonpanossa ovat Jussi Nättinen, Olli-Petteri Viinikainen sekä varamaalivahti Aleksanteri Heiskanen.

− CHL-finaali tuottaa suunnittelua. Kaikilla pelaajilla on jonkinlainen JYP-tausta, mikä tuo meidän leveyttä esille, Jukka Holtari paaluttaa.

Ongelmallisen tästä viikosta teki juuri CHL-menestys, joka siirsi Tappara-ottelun keskiviikolle. Otteluohjelman muokkaamiseen liittyy moninaisia haasteita.

− Ottelusiirto on hankalin taiteenlaji. Tampereella pelipäivät ovat tiukassa, ja meillä on liigassa Euroopan pisin runkosarja, Holtari pyörittelee.

Holtari ei ole valmis näkemään tilannetta huonona.

− Menestyäkseen Euroopassa on pakko keksiä keinoja. Tilanteet ovat myönteisiä, kun menestyksen takia kierrätetään.

Tällä kaudella asemaansa kiekkokansan keskuudessa vakiinnuttanut CHL kerää vankkaa arvostusta myös Jyväskylässä. Jo aiemmin on nähty tilanteita, joissa hurrikaaniryhmä on arvottanut CHL-menestyksen yksittäisen liigaottelun edelle ja nyt tämä kaava jatkuu.

− Menestymisellä tai menestymättömyydellä on aina seurauksensa. Nyt joudumme käsittelemään tällaisia tilanteita, Holtari pyörittelee.

− Euroopassa on satoja seuroja, jotka vaihtaisivat asemaa meidän kanssamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle