Hollywood-Sopanen ja ennätysmies Leimu: "Aika erikoinen lätkäilta"

LIIGA / Haastattelu
1980-luvun hollywoodtähti? Ei, se on Vili Sopanen.
JYPin ja Pelicansin välisessä ottelussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ottelu päättyi jatkoajalla JYPin hyväksi 6-5. Pelicansin Vili Sopanen avasi paluutaan kaukaloihin ottelun jälkeen.

Pelicansin Vili Sopanen palasi marraskuun lopulla kaukaloihin pitkän loukkaantumisen jälkeen. Paluu on sujunut tehojen valossa erinomaisesti, sillä mies on iskenyt kahdeksaan otteluun kymmenen tehopistettä. Mitä mieltä Sopanen itse on ollut startistaan?

− Ihan ookoo, itse asiassa en osannut odottaa oikein mitään. Toivoi tietenkin, että pääsee heti kiinni tähän hommaan. Jätkät ovat tehneet helpoksi mukaan tulemisen, hyvät ketjukaverit on kyllä ollut. On tuossa paljon parannettavaa silti, mutta pikku hiljaa eteenpäin, totesi Sopanen.

Sopanen pelasi kaudella 2009-2010 Jyväskylässä puolen kauden verran ennen paluutaan Lahteen.

− Tosi hyvä tunnelma aina täällä Jyväskylässä. Hienoa pelata täällä, jäi jonkun verran kavereita tänne. Mukavaa porukkaa hallilla ja hallin ulkopuolella, ei pahaa sanottavaa.

Itse ottelu oli pelillisesti melkoista vuoristorataa. Kaksi ulosajoa, liigahistorian nopein hattutemppu, sekä jatkoajalla nähty Topi Nättisen ratkaisumaali.

− Ei kovin useasti tuollaisia iltoja näe. Ensinnäkin saadaan kaksi viiden minuutin ylivoimaa päällekkäin ja sitten vielä tehdään niin paljon maaleja hetkessä. Se loi tuomareille sitten pienen paineen hyvittää, ja kyllä me tiedettiinkin se. Aika erikoinen lätkäilta, puuskahti Sopanen.

Isokokoinen hyökkääjä on pelannut lähes kaikki ottelut Pohjois-Amerikan vahvistusten, Ryan Potulnyn ja Dane Byersin kanssa.

− Meillä on hyvä koostumus siinä, kemiat toimii hyvin. Tiedetään tarkkaan, mitä halutaan tehdä jäällä. Tänään ei ollut paras peli meiltä viidellä viittä vastaan, ei päästy niihin asioihin kiinni, missä ollaan hyviä. Ei päästy käyttämään vahvuuksiamme.

Liigahistorian nopein hattu

Juha Leimu teki tiistain ottelussa liigahistoriaa iskemällä kahden miehen ylivoimalla hattutempun 44 sekuntin sisään. Se ei miestä kuitenkaan tappion johdosta liikoja lohduttanut.

− Nyt ei juuri nyt niin paljoa lämmitä, vaikka hieno saavutus onkin. Eriskummallinen peli, päivitteli Leimu.

− Eka erä meni ehkä meidän merkeissä, mutta sitten kun saatiin ne vitosen ylivoimat siinä, päästiin johtoon. Kolmas erä meni huonosti. Koitettiin puolustaa vaan alusta asti, mutta sitten kun JYP sai ekan, homma vähän kääntyi.

Lahtelaisten ylivoima toimi ottelussa alkukankeuden jälkeen mallikkaasti, sillä joukkue iski 4 maalia pitkällä kahden miehen ylivoimallaan.

− Haettiin alkuin vähän kaavaa siinä, kun Erkinjuntti jäi pois. Aika simppelisti sitten lähdettiin pelaamaan. Laukauksia vaan maalille, kun löytyi linjaa ja sillä sitten upposi. Hyvää maskipeliä äijiltä, kiitteli Leimu.

Siihen, rikkoutuuko hattutemppuennätys pitkään aikaan, Leimulla ei ollut vastausta.

− Aika näyttää, mielenkiintoinen juttu kyllä seurata.