Hirsimäen Ässissä unohdetaan uho ja uhkakuvat

LIIGA / Haastattelu
Porilaista huippujääkiekkoa johdetaan patatoimiston kulmahuoneesta käsin jälleen uusin voimin. Siirtyminen Juhani Tammisen valtakaudesta Jukka Hirsimäen aikaan aiheuttaa vääjäämättä valtavan kontrastin. Eroa ei ole pelkästään persoonissa, vaan sitä löytyy runsaasti myös ajatuksista ja toimintatavoista.

Ässien toimitusjohtajaksi huhtikuussa astunut Jukka Hirsimäki on alkutaipaleeseensa kaikin puolin tyytyväinen. Kiirettä on pitänyt, mutta vastaanotto on ollut hyvä, eikä todellisuus ole iskenyt vasten kasvoja.

- Tukka putkella on saanut mennä, mutta se ei ole mitään uutta. Seuratöitä on tullut ennenkin tehtyä ja tiesin, ettei jalat montaa kertaa kesän aikana maata kosketa. Itselläni on kuitenkin hyvät tuntemukset tästä alusta, mielestäni olen saanut hyvän vastaanoton paikkakunnalla.

- Mitään yllätyksiä ei ole tullut vastaan, luurangot eivät ole kaapissa kolisseet. En sellaisia silti odottanutkaan, sillä asioista kerrottiin avoimesti, kun tehtävästä keskusteltiin. Ässien tilanne on ollut minulla muutenkin koko ajan hyvin tiedossa, koska seura on avoimesti tiedottanut tilanteestaan ja tilikausien tuloksistaan. Näin myös jatketaan, totuuden kanssa kun on helpompi elää ja absoluuttista totuutta puhuen ei luo itselleen eikä muille sudenkuoppia, Hirsimäki linjaa.

Kolumni

Identiteetti hakusessa[lue lisää]

Ässät on viime vuosina vaihtanut toimitusjohtajaansa kiivaaseen tahtiin ja valintaprosesseissa on ollut mukana monenlaista tirehtööriä. Vahvan jääkiekkotaustan omaava tamperelainen kertoo, että hänen kohdallaan Ässäpesti ei ole aiempina vuosina ollut ajankohtainen, vaan ensimmäinen kontakti hänen ja seuran välillä syntyi vasta tänä keväänä. Hirsimäki vakuuttaa myös, ettei Ässiin päätyminen ollut hänelle mikään sivuraiteelle ajautuminen. Esim. oman seuransa Ilveksen toimitusjohtajaksi Hirsimäki ei hakenut, eikä häntä siihen myöskään kysytty.

- Kaikella kunnioituksella kaikkia liigayhteisössä pelaavia seuroja ja yhtiöitä kohtaan, niin en minä ihan kaikkien seurojen hommista olisi ollut kiinnostunut, mutta kun tämä asia tuli eteen, niin otin sen heti vakavaan harkintaan.

- Porissa on pelattu pitkään jääkiekkoa, täällä on pitkät ja kunnialliset perinteet. Olen itse käynyt täällä aikanaan pelaamassa jopa SM-liigan finaaleita, minulla on täällä tietysti takavuosilta paljon vanhoja pelikavereita ja minulla onkin koko ajan ollut tietty käsitys missä täällä mennään, Hirsimäki perustelee kiinnostustaan Ässiin.

Visio?

Vuosi sitten vastaavaan aikaan silloinen toimitusjohtaja Juhani Tamminen veteli hurjia visioita, maalaillen samalla myöskin piruja seinille. Tavoitteet löytyvät toki Hirsimäeltäkin, mutta puheet ovat huomattavasti edeltäjää maltillisemmat sekä samalla seuran virallista linjaa noudattavat.

- Täällä on aikoinaan on laadittu 5-vuotissuunnitelma, josta kolmas kausi lähtee nyt käyntiin. Siitä ei taka-askelia oteta. Kahtena ensimmäisenä kautena on toki jääty tavoitteista, mutta ei niitä silti ole muutettu. Siihen olen sitoutunut.

- Suunnitelmaan kuuluvat niin talouden kohentamiseen liittyvät tavoitteet kuin urheilullisiakin tavoitteita. Ensi kauden urheilullinen tavoite on se pudotuspelien toinen kierros.

Tuttua tarinaa, mutta kannattajat janoavat hivenen epämääräiseksi jääneiden ohjelmajulistuksien sijasta konkreettisia keinoja seuran nostamiseksi jaloilleen. Hirsimäen ajattelussa kaikki lähtee pitkäjänteisyydestä sekä ennen kaikkea joukkueen kehittämisestä.

- Se millä täältä tullaan on, että saadaan jalkeille joukkue joka miellyttää kotiyleisöä ja joka pystyy pelaamaan voittavaa jääkiekkoa, niin että otamme asemamme sieltä sarjan keskivaiheilta, mielellään tietysti hieman ylempää. Sitä kautta saadaan yleisö ja yhteistyökumppanit mukaan. Pitkässä juoksussa siinä on mielestäni se ainoa todellinen tie, jolla täältä tullaan.

- Suljetussa sarjassa ei olisi konsti eikä mikään ajaa kulut alas raa’alla kädellä. Mutta seuraus voisi olla se, ettei se kiinnosta katsojia, ei yhteistyökumppaneita, eikä ketään. Sillä tiellä voisimme säästää itsemme kuoliaaksi.

Eli jos kuluissa säästäminen ei tule kysymykseen, on seuran pystyttävä kasvattamaan tulojaan. Tulojen kasvattamisessakin Hirsimäki uskoo ennen kaikkea omaan tekemiseen ja seuran kehittämiseen sisältä käsin, eikä hän lähde haihattelemaan ulkopuolisia pelastajia.

- Kaikki käytettävissä olevat ratkaisumallit täytyy käyttää, mitä ne sitten lienevätkään. En olisi tänne tullut jos olisin tämän toivottamaksi kokenut, kyllä meiltä keinoja löytyy.

- Meillä tilanne nyt vain on se, että pääomistajana on Ässät ry, eikä mikään ulkopuolinen taho ja sen mukaan on elettävä. Enkä näe siinä mitään huonoakaan, että ry on pääomistajana. Kannattajakunnan ja liike-elämän sitoutumisen kannalta se voi olla vain hyväkin. Ei minulla ole tuon suhteen mitään intohimoja, ja nuo asiat ovat tietysti osittain minun ulottumattomissakin.

- Ei näissä hommissa muutenkaan jaeta mitään pikavoittoja. Pitää vain uskoa, että on oikeiden asioiden kanssa tekemisissä ja pitää olla pitkäjänteinen. Liigatoiminta on jäävuoren huippu. Ässät ry junioritoiminnan hoitajana on meille elintärkeä yhteistyökumppani. Nyt on nähtävissä, että sieltä on lahjakasta pelaaja-ainesta tulossa. Joudumme hiukan vielä odottamaan. Näköpiirissä on pelaajia, jotka voivat ottaa ykkösveskarin paikan, tai paikan ylempää kuin kolmos- neloskentästä. Uskon, että se seuraava Kari Takko tai Antero Kivelä on jo mukana toiminnassa, Hirsimäki kääntää puheen taloudesta pelaajistoon.

HC Ässät Pori Oy:n ja Porin Ässät ry:n hallituksissa tapahtuneet muutokset ovat rauhoittaneet tilanteen porilaisseurassa niin, ettei sitä ulkopuolista kättä hapuilla apuun ilmeisesti hallituksienkaan rivistöistä. Näin ollen esim. Tammiselle tehtäväksi annettua 100 osakkeen myymistä, jotka kuitenkin jäivät myymättä, ei ole Hirsimäen toimenkuvaan nimetty.

Panostus paikallisuuteen

Pataseuran uusi ylipäällikkö kertoo, että kolme viikkoa ennen kauden alkua seuralla oli kasassa noin 80% yhteistyösopimuksista. Kausikortteja oli saatu kaupaksi 750, kun niitä viime kaudella myytiin yhteensä noin 1000.

- Uskon, että pääsemme viime kauden tasolle kauden alkuun mennessä. Eikä sarjan alkaminen myyntityötä lopeta, vaan siitä jatketaan ja yritetään päästä viimekautista paremmalle tasolle.

- Kaiken kaikkiaan lipputuloista on tavoitteena kerätä 950 000 euron potti, kun viime kauden toteutuma oli 915 000. Pelaajabudjetti pysyy viime kauden raameissa, noin 1,1-1,2 miljoonassa eurossa. Sen suhteen käytetyt varat ovat nyt aika tapissa, eikä liikkumavaraa paljon ole. Jos joukkuetta vielä vahvistetaan, onkin rahat säästettävä jostain, ellei sitten saada mahdollisuutta kasvattaa pelaajabudjettia, Hirsimäki kertoo.

Ensi kauden suuntaviivat niin myynnin kuin markkinoinkin suhteen Ässissä oli aika pitkälle jo vedetty Hirsimäen saapuessa taloon. Niinpä hänen kädenjälkensä ei vielä sillä saralla näykään kuin pienenä hienosäätönä.

- Yksi selvä tavoitteeni on, että saadaan jatkossa pitempiä yhteistyösopimuksia, sellaisia kaksi-kolmevuotisia, koska ne rauhoittaisivat tilannetta ja antaisivat paremman mahdollisuuden uusasiakashankintaan. Vuoden sopimuksissa resurssit menevät liiaksikin vain sopimusten uusimiseen.

Hirsimäen edeltäjä yritti vipeltää pitkälti isommissa piireissä jopa sillä seurauksella, että paikalliset tahot jäivät hieman unholaan. Tässä suhteessa uudella toimitusjohtajalla on tyystin toisenlaiset näkemykset, sillä Hirsimäen ajattelussa Ässät nojaa vahvasti paikallisuuteen.

- Seuraliiketoiminnan yksi perusasioita on vahva henkinen ja taloudellinen ankkuroituminen omaan talousalueeseen. Elämme porilaisista ja satakuntalaisista yhteistyökumppaneista, ja tänne meidän on panostettava. Lähtökohtaisesti sitoutuminen ja halu on löydyttävä Porista ja Satakunnasta ja sen kautta voidaan saada valtakunnankin pääkallonpaikoilta resursseja mukaan. Jos vain Kehä III:n sisäpuolella hääräiltäisiin, niin ei se lopputulos niin hyvä olisi kuin tilanteissa joissa tahto tehdä yhteistyötä Ässien kanssa on täältä lähtöisin. Eikä tämä toki sitä tarkoita, että kansalliset tai jopa kansainväliset yhteistyökumppanit unohdettaisiin.

Esimerkki paikallisuuteen panostamisesta löytyy luonnollisesti läheltä, kun pitkäaikainen panimoyhteistyökumppani vaihtui hiljattain paikalliseen tahoon. Hirsimäki kertookin Ässien saaneen tästä paljon positiivista palautetta, joka hänen mielestään kertoo hyvin asian tärkeydestä myös imagonluonnin kannalta.

Markkinointi on ollut selkeästi yksi osatekijä, joka on ollut Ässissä lapsen kengissä. Hirsimäki kertookin, että markkinointi ja myynti tullaan seurassa arvioimaan uudelleen. Hän korostaa panostusta tiedotukseen ja viestintään sekä asiakaslähtöisyyteen.

- Näissä asioissa on pystyttävä skarppaamaan. Tiedotusta kehitetään koskien niin kannattajakuntaa, yhteistyökumppaneita ja muita tärkeitä sidosryhmiä. Hallissa katsomme olisiko siellä tehtävissä jotain sellaista, jolla pystyisimme kehittämään varainhankintaamme.

- Hallin kehittämisessä omat kyntemme eivät riitä, vaan tarvitsemme varmasti myös Porin kaupungin sekä yhteistyökumppaneiden apua. Esim. yhteistyössä panimoyhteistyökumppanimme kanssa katsomme rauhassa miten ravintolatiloja voitaisiin kehittää. Myös tällaiset jättiscreenin kaltaiset hankkeet pystymme toteuttamaan vain yhteistyökumppaneidemme kautta.

Markkinoinnissakin Hirsimäki kääntää katseet viime kädessä joukkueeseen ja sen otteisiin. Hyvä tuote on parasta markkinointia, ja Hirsimäki uskookin vakaasti, että sellaisella Porissa on yhä tavoitettavissa ne kymmenen vuoden takaiset yli 4000 katsojan yleisökeskiarvot.

- Joukkue ja sen pelaaminen pitää olla sellaista, että kannattajat ja yhteistyökumppanit ansaitaan. Siitä lähdetään ja siitä on ollut joukkueen kanssa puhetta. Uskon, että meillä on sellainen ryhmä joka kiinnostaa, ja joka pystyy pelaaman sen näköistä peliä, että se yleisö tulee.

- Minulla on selvä kutina siitä, että täällä yleisöpotentiaalia on. Haaste on siinä meillä. Ydinalue on Pori, mutta jatkamme aktiivisesti myös maakunnan suunnassa. Se on meille lisäresurssi jos saamme väen liikkeelle sieltäkin ja jonkinlaisen bussirivistön hallin eteen. Varmasti Ässiä seurataan tarkkaan maakunnassakin, Hirsimäki miettii.

Vuokramiehillä laajuutta

Itse tuotteessa eli joukkueessa on tapahtunut suuriakin muutoksia. Nämä ovat luonnollisesti olleet enemmänkin valmennusjohdon tahto kuin Hirsimäen puhaltamia uusia tuulia. Mika Toivola ja Karri Kivi halusivat ensi kauden Ässissä lisäpanostusta valmennukseen sekä käyttöönsä aiempaa leveämmän materiaalin. Ässäjohto onkin Hirsimäen johdolla täyttänyt valmennuksen pyynnöt kiitettävästi.

Valmennuspuolella Toivola ja Kivi saivat avukseen Pasi Kaukorannan sekä maalivahtivalmentaja Pasi Matalamäen. Toimitusjohtaja Hirsimäki pitää tätä panostusta luonnollisena uskoen koulutukseen satsaamisen näkyvän myös kentällä.

Pelaajamateriaalia laajentaakseen Ässät teki ratkaisun jonka moni varmasti kyseenalaistaa. Viime kaudella vain omillaan pelannut patapakka laajeni nyt ennen kaikkea vuokramiesten avulla.

- Nissinen, Niemi, Uusikartano, Toivonen, Pentikäinen ja Heino ovat kaikki vuokralla. Heinon kohdalla asiat on sovittu siten, että jos hän jatkaa tämän kauden jälkeen meillä, hänestä tulee Ässien pelaaja, Hirsimäki paljastaa.

- Kyllä me silti pitkällä tähtäimellä lähdemme siitä, että pelataan omilla pelaajilla, mutta tässä tilanteessa tämä on ollut ratkaisu. Vuokramiehet ovat taloudellinen kysymys. Nyt me ratkaisimme asiat näin, miehiä vuokraamalla meillä oli mahdollisuus laajentaa materiaalia.

- Voihan siinä niinkin käydä, että hyvän kauden pelannutta vuokramiestä ei pystytä joukkueessa pitämään, mutta asia kerrallaan, eikä sille sitten mitään voida. Ajan kanssa mennään kuitenkin siihen, että joukkueessa on vain Ässien pelaajia, Hirsimäki myöntää kierrellen valitun taktiikan riskit.

Vuokramiesten lisäksi Ässien todellisuutta on se, että suurin osa pelaajista on patapaidassa vain vuoden sopimuksella. Ongelmaksi saattaakin muodostua sekä näiden että ennen kaikkea sen tulossa olevan lahjakkaan pelaaja-aineksen sitoutuminen porilaisseuraan.

- Lyhyet sopimukset sisältävät toki oman riskinsä, mutta se oli ratkaisu tällä kertaa. Ennen joulua tapahtuu kuitenkin jo asioita ja seuraavan joukkueen rakentaminen alkaa nopeasti.

- Pelaajien sitoutumisen suhteen meidän on vain pystyttävä hoitamaan omat asiat ja oma toiminta siten, että pelaajat viihtyvät Ässissä senkin jälkeen kun nousevat liigaan tai tekevät läpimurtonsa. Meidän on pyrittävä kehittämään pelaajia kansainväliselle tasolle. Pelaajan pääseminen aina NHL:ään asti olisi hieno juttu Ässillekin. Silloin kyse ei olisi enää pelkästä sattumasta vaan se olisi osoitus toiminnan laadusta. Ja sillä laadulla olisi odotettavissa enemmänkin hyviä omia poikia liigajoukkueeseenkin, toimitusjohtaja viittaa taas taustalla tuloaan tekeviin lahjakkaisiin vuosikertoihin.

Sitä Hirsimäki ei myönnä, että vuokrapelaajien haaliminen, lyhyet sopimukset ja ilmeen muuttaminen johtuisivat pakottavasta tarpeesta tehdä ensi kaudella uskottava urheilullinen tulos. Tj Tammisen vuoden takaiset pirut seinillä maalasivat uhkakuvaa, jossa Ässät kuihtuu historian lehdille tai vähintäänkin Mestikseen, mikäli seura ei pääse tavoitteeksi asetettuun urheilulliseen ja taloudelliseen tulokseen. Kuten tiedetään, tavoitteista jäätiin, mutta siitä huolimatta Ässät porskuttaa yhä, ja Mestikseen kuihtuikin vain Tamminen. Hirsimäki vannoo, että Ässät porskuttaa tulevaisuudessakin, kävi ensi kaudella miten tahansa.

- Paineet tuloksen tekemiseen tulevat ulkopuolelta. Olisi se totta kai tärkeätä tehdä uskottava tulos. Ei tämä Ässälaiva kuitenkaan siihen uppoa jos ei nytkään mennä pudotuspeleihin. Emme ole ottaneet kohtuuttomia riskejä, kuten tunnusluvutkin näyttävät.

Jo ennen kauden alkua Ässien ympärillä on myös spekuloitu mahdollisuudesta rahastaa kallispalkkaisella Scott Langkow’lla. Monet haluavat nähdä Tuomas Nissisen hankinnan nimenomaan signaalina jossain vaihessa tapahtuvalle pelaajakaupalle. Tämän Hirsimäki luonnollisesti tyrmää.

- Nissisen hankinnassa jäljet johtavat vain viime kauteen, eikä mihinkään muuhun. Nissinen pystyy haastamaan Langkow’n oikein kunnolla ja pelaamaan sen määrän pelejä, että Scott pysyy tuoreena. Eikä olla loukkaantumisen sattuessa yhden kortin varassa. Langkow’lla ei ole tarkoitus rahastaa ja hänen palkkansa suhteen se on kuitenkin kokonaisuus mikä ratkaisee. Ei yhden ukon palkka paattia keikuta.

Tulevaisuuden kuvioita laajemmalti miettiessään Hirsimäki nimeää yhdeksi selkeäksi kehitysaskeleeksi pelaaja-arvioinnin uudelleen miettimisen.

- Sen täytyy lähteä junioripuolesta alkaen. Porissa on hyvä koulutustarjonta ja sitä on käytettävä hyväksi, kun katsomme ympärillemme junioripelaajia hankkiessamme silloin jos oma pelaaja-aines ei jossain ikäluokassa ole riittävän hyvää. Niin on vain tehtävä, koska niin muutkin tekevät. Scouttaus on kaiken kaikkiaan laajempi kokonaisuus. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että Kari Takko tuli hallituksen jäseneksi ja hänellä on erityisosaamista sillä alueella. Ja sitä hyödynnetään.

Tapaus Landon Wilson ja muut Amerikan ihmeet

Ässien kiikarissa ollut, mutta Bluesin päätynyt, Landon Wilson kertoi Jatkoajan haastattelussa Ässäsopimuksen kariutuneen kommunikaatiokatkokseen ja siihen, ettei Ässistä kuulunut pitkään aikaan mitään. Hirsimäki naurahtaa Wilsonin väitteille ja näkee tilanteen tyystin toisin.

- En minä sitä asiaa kyllä mitenkään saa meidän mokaksi, enkä myöskään näe tässä mitään kommunikaatiokatkosta. Asiahan oli niin, että Wilsonia oli tarjottu Bluesiin jo kaksi kuukautta ennen kuin me aloimme hänen kanssaan neuvotella. Ja loppuvaiheissa asiat etenivät hyvinkin nopeasti. Melkein saman tien, kun olimme tarjouksemme jättäneet, Wilson teki sopimuksen Bluesiin.

- Sen enempää lähtemättä mihinkään juupas eipäs-leikkiin, ei homma kyllä todellakaan tuollaisiin asioihin kaatunut. Näinkin voi vain joskus käydä, kun useampi seura on saman miehen perässä, ei siinä mitään sen erikoisempaa ole, Hirsimäki toteaa.

- Juttelin Wilsonin kanssa Kiekko-Kansan turnauksessa, eikä siinä ainakaan tullut mitään tällaista esiin, eikä ilmennyt, että kumpaankaan suuntaa olisi jäänyt mitään hampaankoloon. Wilson on loistava pelaaja ja hän tulee varmasti tekemään kovaa jälkeä liigassa. Olisimme olleet hyvin iloisia jos olisimme hänet saaneet, mutta turha sitä enää on murehtia. Sen jälkeen olemme tehneet toisentyyppisiä ratkaisuja ja joukkue on nyt tällainen.

Sitä Hirsimäki ei suostu spekuloimaan millä tavalla joukkue olisi muotoutunut erilaiseksi jos Wilson olisi täkyyn tarttunut, eikä hän ota kantaa siihenkään olisiko ykkössentteriksi siinä tapauksessa hankittu Greg Classen vaiko kenties joku halvempi vaihtoehto.

Amerikan rintamalla Ässät jatkaa yhä yhteistyötään Dallas Starsin kanssa. Välikätenä toimiva hallituksen jäsen ja Dallasin scoutti Kari Takko on luonnollisesti tärkeässä roolissa tässäkin asiassa. Vallitsevasta tilanteesta johtuen yhteistyö ei ole kuitenkaan tänä kesänä edennyt ihan suunnitellusti.

- Dallas-kontakti on yhä olemassa ja tiettyjä operatiivisia asioita on jo tehty ja tullaan tekemään. Toivolan piti mennä kesäleirille vetäjäksi taas pariksi viikoksi, mutta NHL:n sopimustilanteen takia kesäleiri jäi täysin pitämättä. En nyt lupaa mitään, mutta ei ole poissuljettua, että pelaajapuolellakin tapahtuisi jotain. Nimistäkin on ollut puhetta.

- Näissä pitää kuitenkin olla molemminpuolinen intressi, Dallasin pitää nähdä, että pelaaja voi kehittyä ja meidän pitää nähdä, että pelaaja olisi meille vahvistus. En sulje sitä pois, että tällainen tapahtuisi jo ensi kaudella. Työsulku ei tietenkään sitä sopimusta pura, mutta siihen en osaa vastata onko Dallasilla lopulta siinä tilanteessa mahdollisuus lähettää ketään tänne.

SM-liigassa ei suuria puutteita

Jukka Hirsimäki on varsin tyytyväinen SM-liigan nykytilaan, eikä hän näe sarjassa suuria puutteita. Ensimmäisenä miehen toivomuslistalla on saada liigaan seuraavaksi kaudeksi 14.joukkue, mutta muuten hän on suljetun sarjan kannattaja.

- Toiminnalliset ja taloudelliset erot ovat isoja, ei ole ongelmatonta tulla sieltä muutaman sadan tuhannen euron liikevaihdolla liigaan jossa pieninkin budjetti on 2,4 miljoonaa. Ei minulla mitään urheilullisen tason mittausta vastaan ole, mutta Mestis on profiloitunut nuorten pelaajien kehittämispaikaksi, eikä se ole mielestäni huono asia.

- Uskon, että SM-liiga pitää pintansa yhtenä Euroopan huippuliigoista. Perustelen sen sillä, että suomalainen valmennustyö on huippuluokkaa. Se on meille kyllä haaste, että saadaan pelaajavirtaa hillittyä ja pidettyä valovoimaisiakin pelaajia sarjassa, Hirsimäki pohtii.

Ässien toimitusjohtaja seisoo myös tehtyjen uudistusten takana. Etenkin 10 joukkueen pudotuspelejä hän pitää erityisen hyvänä uudistuksena viitaten viime kauden loppuun, jolloin halleissa riitti väkeä, eikä merkityksettömiä pelejä juurikaan pelattu. Hän vakuuttaa myös isojen ja pienien seurojen soutavan samaan suuntaan.

- Aika hyvä konsensus SM-liigassa vallitsee isojen ja pienien seurojen kesken, emme me kovinkaan erimielisiä asioista lopulta ole, kuten usein väitetään. Joka sarjassa on isoja seuroja ja on pieniä seuroja. Erot kentällä eivät ole niin isot kuin budjeteissa. Onneksi tämä on urheilua. Jokaisen pitää tunnistaa omat resurssit. Turha meidänkään on unta nähdä pääkaupunkiseudun resursseista, vaan tehdään asiat omilla resursseilla niin hyvin kuin pystytään.

Eräs Hirsimäen edeltäjistä tarjosi aikoinaan unelmoivien kannattajien iloksi inhorealismia toteamalla, ettei Ässillä oikeasti ole koskaan mahdollisuuksia taistella mestaruudesta, elleivät isot seurat töpeksi toimintaansa totaalisesti. Antaako uusi toimitusjohtaja kannattajien leijailla unelmissaan?

- Tämä on tulosurheilua, emmekä me tässä sen takia ole, että haluamme vain olla mukana ja osallistua. Unelmia ja tavoitteita pitää olla ja pitää olla pitkäjänteinen. Kyllä minä ainakin haluan voittaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle