Hintzin maali sekaketjun tuotosta - "Ruotsia ei oltu testattu tuolla tavalla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Roope Hintz vastasi nuorten leijonien avausmaalista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen avausmaalista Ruotsi-välierässä vastasi keskushyökkääjä Roope Hintz. Kun Sebastian Ahon ketju ei onnistunut maalinteossa, muista ketjuista löytyi ratkaisijoita - myös sekamiehityksellä.

Roope Hintzin osumassa hän sai Mikko Rantaselta syötön, eikä loistavasti pelannut Ruotsin maalivahti Linus Söderström ehtinyt peittämään laukausta.

− Olihan se aivan loistava syöttö. Niitä oli myös pari sitä ennenkin. Se on hyvä, kun saa maalivahdin takaa syötettyä, niin veskari ei niin hyvin näe sitä, mistä se lähtee, Hintz kertoi.

Muutenkin Ruotsi-ottelussa Hintzin johtama ketju, jossa laidoilla pelaavat Rantanen ja Antti Kalapudas, nousi selvästi korkeammalle tasolle kuin aikaisemmissa otteluissa.

− Kyllä siitä on ketjun kanssa puhuttu, että onnistumiset tulevat, kunhan ottaa rennosti. Ei mitään stressiä ja unohdetaan kaikki vanhat.

Suomi on Valko-Venäjä-ottelua lukuun ottamatta noussut kaikissa voittopeleissään tappioasemasta. Se näkyi omalta osaltaan myös nyt.

− Olemme nyt tehneet saman monta kertaa. On erittäin tärkeää, että pystymme siihen, Hintz viittasi joukkueen kärsivällisyyteen. Samalla hän toi esiin myös pointin välierävastustajsta.

− Ruotsi ei vielä ollut joutunut tuollaiseen tilanteeseen. Heitä ei oltu testattu tuolla tavalla, miten pystyvät tappioasemassa pelaamaan.

Suomi joutuu odottamaan finaalivastustajaa jokusen tunnin, mutta se ei Hintziä häiritse.

− Lähdetään pelaamaan ihan samalla tavalla kuin ennenkin. On sitten USA tai Venäjä, pelataan omaa peliä. Katsotaan kuitenkin videolta, mitä asioita pitää vielä fiksata finaaliin. Ei ihan täydellistä peliä voi kuitenkaan pelata.

Ruotsia vastaan Suomi osasi puolustaa tiiviisti ja ennen kaikkea vähin rangaistuksin. Ruotsi pelasi ylivoimaa kaksi minuuttia ja 23 sekuntia.

− Ruotsi on hyvä ylivoimalla, joten oli tärkeätä, että jäähyjä ei oteta. Ylivoimalla saa paikkoja joukkue kuin joukkue. Tehtävänä oli pitää pää kylmänä ja pelata kovaa, muttei sillä tavalla että ottaa jäähyjä.

Huomattavaa välierässä oli myös se, että jokaisessa aiemmassa ottelussa vastustajia pyörittänyt Sebastian Ahon ketju jäi maaleitta. Taustatukea tarvittiin siis maanantaina.

− Olihan se iso juttu. He ovat vieneet meitä eteenpäin ja tehneet paljon maaleja. Sitten kun he eivät onnistu, on iso juttu että joukkueesta löytyy kuitenkin joku, joka tekee maalit.

» Lähetä palautetta toimitukselle