Hiltunen uskoo mestaruuteen: ”Meillä on hyvä draivi päällä”

MESTIS / Haastattelu
Hiltunen ei ole avannut vielä pudotuspelien maalitiliään.
Kuva © Antti Varonen
Lauantaina Mestiksen finaaleihin tiensä raivannut Jukurit on yksi Mestiksen kokeneimpia joukkueita, mutta myös nuorta voimaa rosterista löytyy. Yksi nuorista pelaajista on Timo Hiltunen, jolle tuleva finaalisarja on ensimmäinen miesten sarjoissa.

Hokin ja Jukurien välieräsarjan ratkettua Kajaanin jäähallissa astelee helpottunut pelaaja. Vaikka sarja ratkesikin suoraan neljässä ottelussa, ei finaalipaikka irronnut helpolla.

− Neljäs peli oli tiukin tämän sarjan otteluista, Hokki oli tänään parhaimmillaan. Jouduimme todella tiukille, mutta onneksi pystyimme hoitamaan, Timo Hiltunen pohdiskeli.

− Helpolla emme päässeet, jokainen kamppailu oli sinällään todella tiukka. Vaikka voitot nyt 4-0 menivätkin, niin ei ollut helppo sarja meille, hän jatkoi.

Viime kaudella Hiltunen kiekkoili välierävastustaja Hokin riveissä. Silloin taistelu finaalipaikasta päättyi karvaaseen pettymykseen seitsemännessä ottelussa KooKoota vastaan. Nyt Hiltunen pääsee pelaamaan elämänsä ensimmäisiä Mestis-finaaleita. Vaikuttiko vanhan seuran kohtaaminen miehen otteisiin?

− Eipä se oikeastaan mitenkään vaikuttanut, kun runkosarjassa jo kuudesti pelasimme Hokkia vastaan. Pudotuspelit eivät sinällään eronneet noista kohtaamisista.

Lauantain ratkaisuottelussa hyökkääjän tilille kirjattiin syöttöpiste ottelun voittomaaliin. Omiin tähänastisiin otteisiinsa pudotuspeleissä Hiltunen ei ole silti täysin tyytyväinen.

− Pystyn kyllä parempaan, maalitilikään ei ole vielä auennut. Toivotaan, että finaalisarjassa saadaan sekin auki.

Usko omaan tekemiseen vie Jukureita kohti mestaruutta

Runkosarjavoiton jälkeen Jukurit on jatkanut vahvaa virettään, eikä ole hävinnyt pudotuspeleissä vielä peliäkään. Hiltusen mukaan avain menestykseen löytyy joukkueen laajuudesta.

− Meillä on neljä hyvää ketjua ja reservistäkin löytyy vielä hyviä ukkoja, siinä varmaan suurin syy menestykseen.

Joukkueen vastustaja loppuotteluihin ei ole vielä ratkennut, mutta Hiltusen usko omiin ei horju. Avain vahvan vireen jatkumiseen löytyy omasta tekemisestä.

− Omilla vahvuuksilla lähdemme pelaamaan. Meillä on hyvä draivi päällä, joten mitään tuskin tarvitsee hirveästi muuttaa, hyökkääjä ennakoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle