BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Hiihtelystä hurjaan loppukiriin

LIIGA / Haastattelu
Kuluva kausi on ollut odotettua vaikeampi Kärppien Joonas Donskoille. Loppukaudesta on kuitenkin lupa odottaa parempaa.

Viime kaudella 27 pistettä nakuttanut Joonas Donskoi on saalistanut tämän kauden 29 ottelusta 10 pistettä. Hyvin sujuneen viime kauden jälkeen Donksoilta odotettiin tällä kaudella viime kautta selkeästi kovempia tehoja. Vasta 19-vuotiaan Kärppä-hyökkääjän harteille kasattiin iso osa joukkueen maalintekopaineista.

Maaleja ei ole tullut niin paljon kuin odotettiin. Donskoita vaivaa perinteinen toisen kauden kirous.

– Vähän on ollut sellaista hiihtelyä tämä alkukausi. Tehopisteitä ei ole tullut viime kauden tapaan ja kaikki muukin tekeminen heijastuu pisteisiin.

Tänään Donskoi palasi kuukauden tauon jälkeen Kärppien kakkosketjun laitaan. Keskellä pelasi tuttuun tapaan Joonas Komulainen, mutta toisessa laidassa ei ollutkaan Miikka Salomäki, vaan Kärppien testattavana oleva Jakub Sindel.

– Sindelin olen tuntenut vasta pari päivää, mutta vaikuttaa hyvältä tyypiltä. Mielestäni hän pelasi tänäänkin hyvän pelin.

Kärpät sen sijaan pelasi Tapparaa vastaan yhden kauden huonoimmista peleistä. Hannu Aravirta lupaili ennen ottelun alkua tunnetta ja taktiikkaa, mutta kumpaakaan ei ottelussa kotijoukkueelta nähty. Myöskään Donskoi ei ollut tyytyväinen Kärppien peli-ilmeeseen.

– Harmi ettei saatu tästä pelistä uuden voittoputken alkua. Näihin peleihin täytyy lähteä valmiimpana. Pitää haluta kiekkoa eikä peli saa mennä siihen, että yksi hyökkää ja neljä muuta katsoo vieressä suorin jaloin.


Vaisusta alkukaudesta huolimatta Joonas Donskoin katse on tiukasti tulevassa.

Donskoi kuului Kanadassa vuodenvaihteessa pelanneeseen nuorten maajoukkueeseen. MM-kisat menivät Suomelta kohtuulisesti. Kärppä-hyökkääjä pelasi joukkueen kakkosketjussa yhdessä Salomäen ja Joel Armian kanssa.

– Pelattiin Kanadassa hyvä turnaus. Joukkueesta ulosmitattiin kaikki mitä ulosmitattavissa oli. Harmittaa tietysti ettei saatu mitalia.

Donskoi on Florida Panthersin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2010. Panthersin edustajat olivat luonnollisesti Kanadassa tarkkailemassa varaustaan.

– Hieman enemmän jättivät rauhaan viime vuoteen verrattuna. Viime vuonna tultiin juttelemaan jokaisen pelin jälkeen, nyt juteltiin vain pariin otteeseen.

Kisojen jälkeen mediassa on puhuttu paljon nuorten pelaajien jaksamisesta ja kauhisteltu muun muassa Mikael Granlundin ja Teemu Pulkkisen ottelumääriä. Donskoi ei kuitenkaan kanna huolta pelimäärästä.

– En tiedä muista, mutta itse en ole ainakaan yhtään huolissani. Pelit kehittävät nuorta pelaajaa eniten ja haluan pelata mahdollisimman paljon tällä kaudella.

Raahesta lähtöisin oleva kärppähyökkääjä on vaisusta alkukaudesta huolimatta luottavainen loppukauden suhteen.

– Sain nuorten kisoista lisää boostia. Tarkoitukseni on tehdä tästä kaudesta vielä onnistunut. Pelejä on jäljellä vielä vaikka kuinka paljon.

Pelejä tosiaan on vielä paljon jäljellä ja keväällä onnistuneet muistetaan yleensä parhaiten. Nyt on kuitenkin korkea aika lopettaa hiihtely ja pistää jalkaa liikkeelle. Ehkä sitä kautta Donskoin peliin palaa myös röyhkeys ja loputon itseluottamus omiin kikkoihin, jotka tekivät hänestä yhden liigan parhaista pelaajista 1vs1 –tilanteissa viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle