HIFK:n Tyrväinen rinnasti ulosajon aiempaan tilanteeseen: "Petrell ei jäänyt jäähän makaamaan"

LIIGA / Haastattelu
Juhani Tyrväinen teki HIFK:n toisen maalin.
HIFK ja Kärpät kohtasivat torstai-iltana vauhdikkaassa ja kiihkeässä kamppailussa. Ottelussa nähtiin niin torikokouksia kuin ulosajokin. HIFK:n toisen maalin tehnyt Juhani Tyrväinen kritisoi hieman ottelun jälkeen suihkukomennusta ja itse ottelua.

HIFK:n ja Kärppien välisestä kohtaamisesta ei tunnetta puuttunut. Ensimmäisessä erässä ei torikokouksia niin paljoa nähty, mutta toisessa erässä vahvistunut taklauspelaaminen sytytti pelin roihuihin. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa mistä tehdä maalit, mutta Kärpät oli vahvempi lukemin 4−2.

Illan puhutuin tilanne nähtiin kolmannen erän alkuminuuteilla. HIFK:n Ville Varakas taklasi avojäällä Kärppien Sami Anttilaa, minkä seurauksena Varakas ajettiin suihkun puolelle. 

HIFK:n toisen maalin tehnyt Juhani Tyrväinen oli sitä mieltä, että ensimmäisessä erässä jäi samanlainen tilanne viheltämättä − silloin taklaajana oli Kärppien pelaaja.

− Harmittaa tuo viiden minuutin ylivoima tuohon viimeiseen erään. Jos sen verran kritisoin sitä tilannetta, niin siellä oli ensimmäisessä erässä ihan samanlainen tilanne "Lennulla" kulmassa. Tuli päähän taklaus, mutta ei jäänyt makaamaan, eikä siitä tullut mitään jäähyjä.

− Sitten toisinpäin ja kaveri jää makaamaan ja viisi minuuttia meille. Isoja jäähyjä, Tyrväinen mietti.

Torstai-illan vääntö kahden kärkijoukkueen kanssa oli varsin pudotuspelimäinen jääkiekko-ottelu. Samaa mieltä oli Tyrväinen.

− Vähän tunteet kuumenivat ja se oli mielestäni ihan hyväkin. Se kuuluu jääkiekkoon, että tunteet kuumenevat, että ei ole sellaisia läpsyttelyjä.

− Ehkä se myös näkyy siinä, että pudotuspelit ovat kohta tulossa, hän jatkoi.

"Kärpät näytti, miksi he johtavat sarjaa"

HIFK pystyi vastaamaan Kärppien tarjoamaan pelilliseen haasteeseen varsinkin toisessa erässä. Ensimmäisessä erässä Kärppien karvauspelaaminen sotki kotijoukkueen avauspelaamista. Toisessa erässä HIFK pääsi hieman paremmin maalipaikoille, ja sai Kärpät hetkeksi helisemään.

Tyrväinen oli ottelun jälkeen sitä mieltä, että HIFK pystyi parantamaan viime ottelusta.

− Harmittaa totta kai, että hävisimme. Kärpät näytti tänään, miksi he johtavat sarjaa.

− Viime kotipelissä olimme aika tunteettomia ja haluttomia emmekä oikein kamppailleet, mutta tänään pystyimme parantamaan siitä viime pelistä. Siihen voi olla tyytyväinen, Tyrväinen mietti.

Viime otteluiden ja viikkojen aikana Tyrväinen on pelannut hieman eri kentässä kuin ennen uutta vuotta. Tyrväinen vaihtoi Jarkko Malisen kanssa paikkoja keskenään, joten hän on pelannut viime aikoina yhdessä Erik Thorellin ja Niklas Nordgrenin kanssa.

− Vähän hakee vielä, mutta ihan positiivinen fiilis on ollut. Tänään oli tukku paikkoja, onneksi saimme yhden maalin, hän totesi.

Tyrväinen itse pääsi tekemään HIFK:n toisen maalin toisen erän alussa.

− Naureskelin penkillä, että kun sain kiekon, niin en kerennyt nostamaan päätäni ylös. Laukaus vain lähti mahdollisimman nopeasti. Hyvä, että osui siihen tolpan paremmalle puolelle, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle