HIFK:n tehomies Juhani Tyrväinen: "Lopussa tuli vähän nokkapokkaa"

LIIGA / Haastattelu
Tänään Tyrväisen peliesitys oli esimerkillistä.
Kuva © Sami Kemppainen

Oulun Kärppien ja Helsingin IFK:n välinen ensimmäinen välieräottelu päättyi Oulussa helsinkiläisten selkeään 4−1-voittoon. Ottelu oli välieräpeliksi varovaisen tunnusteleva.

– Tuntuu, että molemmat joukkueet lähtivät katsomaan miten toinen joukkue pelaa. Ei päästy vielä siihen intensiivisyyteen, mitä välierässä tarvitsisi olla. Oli aika tarkkaavainen peli molemmilta joukkueilta. Lopussa tuli vähän nokkapokkaakin, mutta ensimmäiset kaksi erää oli − jos ei nyt ihan pelailua − niin varovaista pelaamista, Tyrväinen kertoi ottelun jälkeen.

JYPiä vastaan HIFK pelasi kovan puolivälieräsarjan. Kärppiä vastaan pelaaminen oli erilaista.

– JYPiä vastaan pelaaminen oli enemmän päästä päähän vauhdikkaasti menemistä. JYP ei hakenut pakkien kautta kiekkoa kovin paljoa. He menivät vain suoraan koko ajan hyökkäyssuuntaan. JYPiä vastaan oli kovaa kamppailupelaamista, ainakin tänään vielä oli enemmän sellaista avojääpelaamista.

Tyrväisen pelit ovat kirjavia, toisinaan läikkyy ylikin, mutta tänään pelaaminen oli kurinalaista.

– Oma pelaaminen oli tarkkaavaista, paljon piti puolustaa, kun oli Kärppien ykköskenttä vastassa. Tänään pelasin enemmän puolustuksen kautta, ja ihan hyvin meni.

Tällä kaudella Tyrväinen on ottanut isojakin jäähyjä. Pudotuspelien ensimmäisessä pelissä vain aivan lopussa alkoi näkyä kahinoita, joihin Tyrväinenkin osaltaan hieman osallistui.

– Se on aina vähän pelistä kiinni. Tykkään pelata kovaa ja tykkään taklata. Minun tapani on pelata intensiivisesti, se on tapa millä tulin alun perinkin Liigaan. Hieman olen jalostanut vuosien aikana pelillistä puoltani.

Pelin päätyttyä Tyrväinen kääntyi selin katsomoon päin, löi mailaansa kevyesti pleksiin ja huusi pelin aikana hänen takanaan olleille "kannustajille" viimeiset sanansa.

– Kuuntelin aikani, mitä porukalla on asiaa, ja vastasin parhaani mukaan, Tyrväinen virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle