HIFK:n Rask ei lannistu maalinteon tuskan edessä − "Jos jotain positiivista hakee"

LIIGA / Haastattelu
Rask teki paljon töitä Ilves-ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves nappasi kauden avausvoittonsa HIFK:n kustannuksella, kun Sami Sandellin voittomaalikilpailussa tekemä osuma ratkaisi ottelun. HIFK:n työteliäs hyökkääjä Joonas Rask avasi joukkueensa maalinteon tuskaa ja alkukauden vaikeuksia.

Ilves tuli aivan viime metreillä rinnalle ja lopulta ohi voittomaaikilpailun jälkeen, kun joukkue voitti kotijäällään HIFK:n maalein 2−1. Helsinkiläisten hyökkääjä Joonas Rask pelasi vanhaa seuraansa vastaan ja uurasti pitkin iltaa tupsukorvien kiusana.

HIFK:lla oli lukuisia paikkoja ohittaa Ilveksen maalivahti Antti Lehtonen, mutta kiekko pomppi milloin mistäkin vierasjoukkueen kannalta väärään paikkaan.

− Tasaista vääntöä. Meillä oli parissa ensimmäisessä erässä hyvin paikkoja, mutta maalinteon tehokkuutemme on surkea tällä hetkellä, Rask harmitteli.

Työnteosta HIFK-leirissä ei 27-vuotiaan hyökkääjän mukaan tingitä, mutta viimeinen silaus tekemisestä puuttuu, vaikka hyökkäykset rakentuvat paikoin oikein mallikkaastikin.

Sen kun tietäisi. Kovasti teemme töitä, että saisimme niitä maaleja. Meillä on ollut monta peliä, joissa vastustaja on tehnyt vain yhden tai kaksi maalia, mutta emme ole itse pystyneet siihenkään. Pitäisi pystyä voittamaan tuollaisilla päästettyjen maalien määrällä, manasi Rask.

Lähellä, mutta niin kaukana

Ilves-maalin raudat kiliisivät useaankin otteeseen ja Lehtonen joutui venymtään isoihin torjuntoihin ottelun aikana.

− Jos jotain positiivista hakee, niin se on hyvä, että paikkoja tulee. Tämä on kuitenkin tulosurheilua. Meillä kaikilla on iso peiliin katsomisen paikka siinä, mitä voitaisiin tehdä toisin.

HIFK:n joukkue on muuttuunut viime kauteen nähden jonkin verran. Kopissa on myös uusi pääkäskijä, kun Antti Törmänen vaihtui Ari-Pekka Seliniin.

− Meillä on tosi työteliäs ja nälkäinen porukka. Olemme harjoitelleet hyvin ja päivittäinen työnteko on priimaa. Peleistäkin vain Pelicans-ottelu oli huono, analysoi laituri.

Selinin tuomia konsteja hyökkääjä ei paljastanut.

− En rupea sen enempää niitä juttuja aukaisemaan, mutta tuohan jokainen valmentaja koppiin omat juttunsa. Hän on saanut asiansa hyvin perille meille pelaajille, Rask kiitteli.

Liiga nopeutuu, vai nopeutuuko?

Liigan pelin nopeutumisesta on ollut paljon puhetta alkukauden aikana. Rask ei ole huomannut jäällä suuria muutoksia aiempaan.

− Emme ole pelanneet vielä kaikkia vastaan, joten vaikea sanoa tuohon mitään. Ei nyt mitään hirveämpää muutosta ainakaan vielä.

Vielä pelin nopeutumistakin suurempi puheenaihe on ollut päähän kohdistuneet taklaukset ja niistä tuomitut pitkät pelikiellot. Raskilla on törkyniitteihin oma näkemyksensä.

− Ei tuollaiset päähän kohdistuneet taklaukset ole ikinä hyvä juttu. Siinä on vastustajan kunnioittamisesta kyse. Jos näkee, että toinen ei ole valmis ottamaan taklausta vastaan − pitääkö ajaa ihan loppuun asti? Vastuu on kuitenkin molemmilla.

Jäällä ei kuitenkaan joudu varomaan vääriä tuomioita tai yllättäviä tilanteita.

− No en ole joutunut miettimään. En ole ikinä mitään pääpommeja jaellut. Tykkään kamppailla, mutta kunhan pelataan rehdisti ja kovaa, niin minulle se on paras vaihtoehto.

Vai onko sittenkin niin, ettei niitä vain yksinkertaisesti ehdi pohtia?

− Ei tuolla ehdi sellaisia miettiä. Jos tuollaisia alkaa miettiä, voi peli olla aika kamalan näköistä.

Rask lupasi, että helsinkiläiset nousevat suosta lähiviikkojen aikana.

− Meillä on silloin paljon enemmän voittoja kuin nyt. Kunhan saamme maalinteon kipsin pois, meillä on jälleen positiivinen meininki, loi Rask uskoa tulevaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle