HIFK:n Petrell toisen erän tunteita herättäneestä taklaustilanteesta: "Ei siinä paljoa nähnyt mitään"

LIIGA / Haastattelu
Tämä tilanne herätti paljon porua katsomossa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
HIFK:n ja Kärppien välisen välieräsarjan toinen koitos pelattiin torstaina Helsingissä. Kärpät tuli kolmannessa erässä tasoihin ja otti lopulta voiton lukemin 3-4. HIFK:n kapteeni Lennart Petrellillä ja Jani Hakanpäällä oli oma tunteita herättänyt tilanne toisessa erässä.

Toisessa erässä jysähti. HIFK:n Lennart Petrell yritti mennä Kärppien maalin kulmalla taklaamaan vieraiden Jani Hakanpäätä, mutta lennähti itse rajusti kulmaan.

− Ei siinä paljoa nähnyt mitään. Lähdin karvaamaan ja olin jo etutolpalla taklaamassa, mutta sitten- en tiedä, mitä - mutta siinä kiekko jäi sinne maalin taakse. Ihan hyvin helähti, Petrell mietti tilannetta.

Petrell meni suoraan pukukoppiin tilanteen jälkeen haukkaamaan happea.

− Kolaus oli aika kova.

Kärppien Hakanpää painotti ettei halunnut loukkaannuttaa ketään. Hänellekin tilanne tuli nopeasti.

− Lähdin kiertämään maalia ja ehdin nopeasti vilkaista, että joku on tulossa kovaa vastaan. Yritin olla jämynä siinä. Onneksi "Lennulle" ei käynyt sen pahemmin, vaan hän pystyi jatkamaan peliä. Ei ole tarkotus loukkaannuttaa ketää, Hakanpää puolestaan totesi tilanteesta.

− Oletin, että kädet nousivat kropasta törmäyksen voimasta. En ehtinyt siinä hetkessä muuta, näin vain, että joku tuli. Piti olla jämynä, ettei itse ole laitaplekseissä, hän jatkoi.

Kärpät tasoitti välieräsarjan tasoihin, ottamalla voiton jatkoerän jälkeen lukemin 3−4. Oululaiset nousivat kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin.

− Voiton avaimet oli käsissä, vaikka ei ihan nappipeli ollutkaan. Kärpät tuli kovaa kolmanteen erään ja pääsi rinnalle ja sai hyvän buustin siihen loppuun, Petrell mietti.

Petrellin mukaan Kärpät oli kehittynyt, eikä HIFK ollut sitä tehnyt. Kiekonmenetykset olivat myös murheekryyni torstain kohtaamisessa.

− Kärpät otti vähän lisää ensimmäisestä pelistä, mutta me ei tehty sitä. Nyt meidän vuoro on parantaa.

− Puolustus ei ollut niin hyvää kuin tiistaina. Hyökkäyksessä hukkasimme turhaan kiekkoja keskialueella, emme olleet ehkä niin teräviä lähtemään omista, hän jatkoi.

Toisessa kohtaamisessa myös tunnetta oli enemmän mukana. Nokkapokkia nähtiin varsinkin toisessa erässä, kun taklauspelaaminen lisääntyi.

− Kyllähän se on hyvä, että kaukalossa on tunnetta. Aika sellainen perus playoff-ottelu. Meillä ainakin on varaa nostaa intensiteettiä lisää, Petrell totesi.

Seuraavalle kohtaamiseen Petrellillä oli mielessä parannuskohteet.

− Meidän pitää hieman yksityiskohtia hioa, jotta pääsemme paremmin kiinni Kärppäpakistoon, Kyllä siellä on riistoja mahdollisuus tehdä, sen näimme ensimmäisessä pelissä, hän päätti.