HIFK:n Nykopp: "Onnistuimme pelaamaan kuten olimme suunnitelleet"

LIIGA / Haastattelu
Thomas Nykopp johtaa HIFK:n nelosketjua.
HIFK ja Tappara aloittivat finaalisarjan perjantaina. Avausottelussa HIFK:n nelosketjun keskellä pelasi loukkaantumisista tällä kaudella kärsinyt Thomas Nykopp. Tasaisesti neljällä ketjulla pelaava HIFK jatkoi tutulla kaavalla ja Nykopp kellotti yli 13 minuutin peliajan saaden myös syöttöpisteen Tomi Tuomiston tyhjään maaliin.

Isännät ottivat otteluun salama-alun ja iskivät ensimmäisen maalin jo 52 sekunnin pelin jälkeen. Thomas Nykopp myönsi avausmaalin olleen henkisesti tärkeä.

− Peli kuin peli, ensimmäinen maali on iso juttu. Siitä saa joka iikka lisää virtaa, joten nopea avausmaali oli meille tärkeä, kertasi Nykopp.

Ensimmäinen finaali ei tarjonnut suurta draamaa vaan varovaista ja virheitä välttelevää kiekkoa. Ottelusarjasta odotetaan edelleen fyysistä ja tunteiden sävyttämää. Kuitenkin ottelussa suuremmat torikokoukset ja asetelmien hakemiset antoivat odottaa itseään. Tunnelmaa pitivät yllä lähinnä äänekkäät HIFK-fanit. 

− Maalista huolimatta alku oli tunnustelua, mutta tässä vaiheessa kautta lopputulos ratkaisee, joten täytyy olla tyytyväinen. 

Tappara ei saanut peliään käyntiin missään vaiheessa ottelua, vaan vaikutti jatkuvasti olevan tilanteista myöhässä ja joutui operoimaan kiireessä. Kiire näkyi syöttöjen laadun heikkoutena ja lukuisina kiekonmenetyksinä. Kokonaisuutena Tappara jätti ensimmäisessä finaalissa itsestään aseettoman kuvan.

− En tiedä, puhutaanko aseettomuudesta. Onnistuimme pelaamaan juuri, kuten olimme suunnitelleet opiskeltuamme heidän pelaamistaan ja saimme heidän pelaamisensa näyttämään aseettomalta. Vastassa on kuitenkin kova joukkue ja huomenna pitää olla taas valmiina, totesi Nykopp.

HIFK:lla oli kolme päivää aikaa opiskella finaalivastustajansa vahvuuksia. Nykopp ei sen tarkemmin lähtenyt suomimaan, mihin asioihin oli keskitytty, mutta tunnusti katseiden kiinnittyneen Tapparan pelaajistoon. 

− Myös heillä on meidän tapaamme leveä materiaali ja paljon loistavia yksilöitä, se on kaikkien tiedossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle