HIFK:n lupaus Hämäläinen liigauransa avausmaalistaan: "Eronen hämäsi varmaan koko hallin"

LIIGA / Haastattelu
Janne Hämäläinen teki viime kaudella liigadebyyttinsä.
HIFK murjoi torstai-iltana Jukurit jäänrakoon, kun se voitti mikkeliläiset lukemin 8-0. Yksi ottelun iloisimmista ihmisistä oli HIFK:n lupaus Janne Hämäläinen, joka teki liigauransa avausmaalit.

Ajassa 28:13 se tapahtui. Nimittäin 22 liigaottelua ilman maalia pelannut Janne Hämäläinen osui ensimmäistä kertaa liigaurallaan maalirautojen paremmalle puolelle, ja pääsi tuulettamaan liigauransa avausosumaa.

− Tosi hyvät fiilikset. Ei voi sanoa, että montaa peliä on pelattu, mutta muutama on pelattu. Kyllä se aika vapauttava fiilis oli, Hämäläinen hehkutti.

Hämäläinen vei maalillaan HIFK:n 3−0- johtoon. Maaliin hienon esityön tarjosi loukkaantumisensa jäljiltä takaisin kaukaloon palannut Teemu Eronen.

− Ei siinä paljoa muuta tarvinnut tehdä kuin supaista sisään. Eronen hämäsi varmaan koko hallin, sillä että meinasi vetää ja laittoikin minulle takatolpalle, Hämäläinen muisteli maaliaan.

Kun kerta vauhtiin on päästy, niin antaa mennä päätyyn vain. Ajassa 55:11 pamahti heti toinen liigamaali.

− Katsoin, että siellä ammattilaiset häärivät päädyssä, joten ajattelin odotella paikkaa keskellä. Siihen tuli ja sai ihan hyvän laukauksen sisään, Hämäläinen kertasi toista maaliaan.

Ottelun alusta lähtien HIFK oli kuskin paikalla ottelussa. Se paineisti korkealta, jolla sai Jukurien avauspelaamisen hankalaksi. HIFK:n pelaaminen tuotti läpi ottelun maalipaikkoja, eikä Jukurit päässyt pelin päälle oikein missään vaiheessa ottelua.

Paine jatkui miltein läpi ottelun, jonka myötä tulostakin tuli maalien merkeissä. Lopulta helsinkiläisjoukkue voitti ottelun lukemin 8-0.

− Mielestäni saimme aika hyvän startin loppujen lopuksi, pääsimme heti pelin päälle, Hämäläinen mietti.

− Maaleja kun tulee paljon, niin se helpottaa peliä koko ajan ja saadaan sitä kautta momentumia.

Vuodet HIFK:ssa

19-vuotias nuorukainen siirtyi HIFK:hon D-juniori ikäisenä. Vuosia helsinkiläisorganisaatiossa onkin kertynyt kymmenkunta. 

Hämäläinen teki liigadebyyttinsä viime kaudella. Otteluita kertyi 10 kappaletta, joissa saldoksi muodostui yksi piste. Tällä kaudella otteluita on kertynyt 13.

HIFK:n päävalmentajan Ari-Pekka Selinin mukaan nuori mies on kehittynyt koko ajan.

− Hän oli hieno tänään. Hän on mennyt eteenpäin, ja sai pään auki kahdella maalillaan.

Omasta kaudestaan nuorukainen oli varsin tyytyväinen. 

− Liigan puolella on mennyt koko ajan paremmin, koko ajan tulee enemmän itseluottamusta, kun saa pelata täällä. A-junioreissa tipuimme aluksi alempaan jatkosarjaan, mutta viime aikoina olemme pelanneet aika vahvasti.

Hämäläinen onkin käynyt varsin pitkä polun HIFK:n juniorijoukkueissa.

− Olen saanut tosi hyviä valmentajia ja päässyt harjoittelemaan. Siitä on sitten oma motivaatiokin koko ajan kasvanut. Voi sanoa, että olen saanut aika sellaisen HIFK:maisen kovan koulun harjoittelemisen kannalta.

− Sitten, kun on päässyt pelaamaan paljon vanhemmissa, niin se on koulinut pelaajaa paljon, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle