HIFK:n Kevin Lankinen nosti kypärää kentän suuntaan: “Kyllä silloin on helppo olla maalissa”

LIIGA / Haastattelu
Kevin Lankinen haluaa olla Liigan paras maalivahti.
HIFK rymisteli otteluvoitot tasoihin JYPiä vastaan pelaamassaan puolivälieräsarjassa maanantaina Helsingin jäähallilla lukemin 4−1. Kotijoukkueen maalia vartioinut Kevin Lankinen onnistui pitämään verkot puhtaana ottelun ensimmäiset reilut 50 minuuttia. Toimivan maalivahtipelin tukipilari on huippuvahdin mukaan kuitenkin vahva joukkuepuolustaminen.

HIFK-vahti Kevin Lankinen hohkaa ja kipinöi helsinkiläisjoukkueen maalilla. Pitkin kevättä loistotorjuntoihin venyneen maalivahdin tulukset eivät kuitenkaan joutuneet ylenmääräiseen käyttöön tolppien välissä maanantaisessa HIFK−JYP-kohtaamisessa, joka oli puolivälieräsarjan neljäs. Lankinen ei ottanutkaan kahden ja puolen erän nollapelistään kunniaa itselleen vaan antoi kehuja joukkueensa kenttäpelaamiselle ja puolustustyölle.

− Ehdottomasti meidän sarjamme paras peli tähän asti. Alusta asti oltiin kuskin paikalla eikä oikeastaan luovuttu siitä missään vaiheessa. Ehkä isoin juttu oli, että pidettiin kiekkoa JYPin päässä, eivätkä he pariin ekaan erään päässeet hirveästi paikoille. Tosi hyvä peli joukkueelta. Etenkin kaksi ekaa erää pelattiin loistavaa lätkää ja lyötiin neljä maalia. Kyllä silloin on helppo olla itse siellä maalissa, Lankinen myönsi.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2−0-kotijohdossa, ja toisen erän jälkeen näkyi taululla jo tylyt 4−0-lukemat. Moinen tilanne poistaa johtoasemassa olevan joukkueen pelistä painetta.

− Se tuo sellaista rentoutta peliin. Ehkä se välillä menee puolustamiseksi ja vähän jäähdyttelyksi, mutta se on voittavaa lätkää. Mielestäni pelasimme tänään tosi kypsästi, analysoi Lankinen.

HIFK voitti ottelusarjan ensimmäisen pelin, mutta maanantaina alla oli kaksi niukkaa jatkoaikatappiota jyväskyläläisille. Lankinen uskoo, että kahdesti käsistä loppumetreillä livennyt voitto sai joukkueen sisuuntumaan ja nosti tahtotilan kattoon Helsingissä.

− Kyllä se kyrsii kun pari kertaa hävitään jatkoajalla putkeen, ja se näkyi meidän pelissä. Otettiin iso voitto ja lähdetään Jyväskylään ryöstämään seuraava, maalivahti uhosi.

Maalivahtiosasto HIFK:n voimana

Lauantaina pelatussa puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa Lankinen sai huilata, kun HIFK peluutti maalilla Atte Engreniä. Vaikuttiko lepotauko Lankisen peliin maanantaina?

− Ei muuten kuin että aika freshinä pääsi pelaamaan. Meillä on hyvä tilanne siinä mielessä, että on kaksi hyvää maalivahtia, joista pystyy heittäämään kumman tahansa peliin. Tykkään pelata ja olen valmis pelaamaan vaikka jokaisen pelin, mutta valmennus päättää ja sen mukaan mennään.

Useiden ennustusten mukaan juuri maalivahtipeli on se, mikä ratkaisee sarjan, mikäli se kääntyy HIFK:lle. Kevin Lankinen allekirjoitti maalivahtipelinkin merkityksen.

− Meillä on vahva maalivahtiosasto. Attekin on pelannut tosi hyvin. Pienet asiat ratkaisevat, kun on tiukkoja pelejä. Jokainen etulyöntiasema, joka saadaan, käytetään ehdottomasti, Lankinen tokaisi.

Lankista on tituleerattu Liigan tämän hetken parhaaksi maalivahdiksi. Runkosarjassa miehen torjuntaprosentti oli hurjat 94,58 ja pudotuspeleissä se on tällä hetkellä 96,30. Lahjakas maalivahti taisteli loukkaantumisen kanssa alkukaudesta ja joutui olemaan koko syksyn sivussa, mutta palasi häkinsuulle äärimmäisen vakuuttavin ottein.

− Jo syksyllä, kun lähdettiin tähän kauteen, tavoitteeni oli olla Liigan paras maalivahti ja kantaa vastuuta täällä. Syksyllä tuli pieni takapakki, mutta nyt ollaan jatkettu siitä, mikä oli tarkoituskin. On tosi kiva päästä pelaamaan näitä pelejä, iloitsi Lankinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle