HIFK:n ja Tapparan päävalmentajat suhtautuvat sarjaan maltilla − "Montaa asiaa ei voi joukkueelle viedä yhtä aikaa"

LIIGA / Haastattelu
Törmänen ei ollut tyytyväinen ottelun jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tappara haki Helsingistä arvokkaan 5−2-voiton, kun se vyöryi yli HIFK:n. Toisessa erässä kirvesrinnat iskivät kolme maalia, joista kaksi samasta tilanteesta tulleiden kaksiminuuttisten aikana. 

Joukkueiden päävalmentajat Tapparan Jussi Tapola ja HIFK:n Antti Törmänen puntaroivat ottelun kulkua ja sen merkitystä sarjalle.

− Seuraava peli lähtee taas nollatilanteesta. HIFK-kopissa varmasti mietitään, miten he saavat meidän peliä vaikeutettua. Se nähtiin jo viime vuoden finaaleissa, että uusi peli lähtee aina puhtaalta pöydältä, Tapparan pääkäskijä Tapola painotti murskajaisista huolimatta.

HIFK:n ketju, jossa pelasivat Micke-Max Åsten, Kai Kantola ja Robert Leino, sai hyvän mylläkän Tapparan päätyyn heti ottelun alussa. Se jäikin kotijoukkueen pirteimmäksi vaihdoksi koko ottelussa.

− Kohtuullisen hyvä lähtö. Saimme hyvän paineen nelosketjumme kautta, mutta sitten yhtäkkiä huomasimme olevamme 1−0-tappiolla, päivitteli Törmänen hyvän alun hukkaamista.

− Meillä oli paikat avauserässä − ylivoimaa ja muutan, muttemme saaneet sisään. Toisessa erässä löperöä pelaamista, ja sitten jäähy. Kaksi aivan liian helppoa maalia siihen, Törmänen ruoti Kai Kantolan ottamaa 2+2-minuuttista ja sen vaikutusta.

Kotikaukalo oli tullut ennen torstai-iltaa kirvesrinnoille erittäin tutuksi. Illan kamppailu oli joukkueen ensimmäinen vierasottelu pudotuspeleissä Tampereen ulkopuolella.

− Oli varmasti piristysruiske päästä linja-auton kyytiin, kun pelasimme ennen tätä yhdeksän matsia Hakametsässä, pohdiskeli Tapola.

Tappara pelasi runkosarjan päätöskieroksella SaiPaa vastaan, sekä seitsemän ottelun Ilves-puolivälieräsarjan. Välieräsarja alkoi myös Tampereella.

Tappara johti avauserän jälkeen Joona Luodon maalilla. Toisen erän alussa Jani Lajunen vei joukkueen jo 2−0-johtoon. Hetkeä myöhemmin tapahtui tilanne, joka käänsi ottelun kulun. HIFK:n Kai Kantola sai korkeasta mailasta 2+2-minuttisen, jonka aikana Tappara rankaisi kahdesti.

− Lopulta 4−0:ssa aika vaikea paikka rypistää tuon tasoista joukkuetta vastaan, Törmänen tuskaili.

Veli-Matti Savinainen iski päätöserässä vain 19 sekunnin pelin jälkeen lukemiksi jo 5−0. 

− Viimeisessä erässä oli paha alku, joka vei isoimman terän. 

Tappara-leirissä oltiin ottelun jälkeen syystäkin tyytyväisiä, mutta kuten kokenut pudotuspelijoukkue tietää, jokaisesta ottelusta saa vain yhden kiinnityksen kerrallaan. Valmennusjohto ei aio kuormittaa joukkuetta liialla taktiikkapuheella.

− Montaa asiaa joukkueelle ei voi viedä yhtä aikaa. Paljon oli hyvää, mutta parannettavaa seuraavaa peliä varten jäi myös, näki Tapola.

Törmänenkään ei ollut valmis heittämään joukkuettaan bussin alle, vaan näki omiensa otteissa myös positiivisia juttuja.

− Pelissämme oli ajatusta, mutta toisen erän jäähy tuli pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Myös toisen ja viimeisen erän alkussa sama homma, harmitteli HIFK-luotsi.

HIFK:n päävalmentaja kiteytti illan kuvan kuitenkin osuvasti:

− Tapparan kärkijätkät olivat parempia kuin meidän. Olimme kuitenkin valmiita peliin, siitä ei ollut epäselvää.

» Lähetä palautetta toimitukselle