HIFK:n Husso pitää Tapparan Lainetta silmällä

LIIGA / Haastattelu
Husso venyi perjantaina nollapeliin.
Pudotuspelien edetessä ratkaisuvaiheeseen, myös maalivahtien rooli nousee entisestään. Jokainen lipsahdus voi tehdä eron mestaruuden ja hopeamitalin välillä. Perjantain ensimmäisessä finaalissa HIFK:n maalivahti Ville Husso vei virkaveljeään pidemmän korren pelaamalla nollapelin ja avittamalla joukkueensa ensimmäiseen kiinnitykseen mestaruudesta.

HIFK otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen perjantai-illan ottelussa Tapparaa vastaan lukemin 4-0. Ottelun jälkeen HIFK:n maalivahti Ville Hussoa ympäröi joukko toimittajia, joiden tenttiin nuori HIFK-vahti pääsi.

- Hieno voittopeli. Pelasimme hyvän pelin. Ei Tapparalla montaa hyvää maalintekopaikkaa ollut, ja pelasimme hyvää alivoimaa, aloitti Husso.

Aikuisuransa ensimmäisen finaaliottelun pelannut Husso aloitti maalin suulla puhtain paperein pelaten nollapelin. Kaikkiaan helsinkiläisvahti joutui venymään kiekon tielle 24 kertaa. Vaikka torjunta kirjattiin enemmän kuin virkaveli Tomi Karhuselle, pääsi Husso asteen helpommalla, kuin vastakkaisessa päädyssä useammankin läpiajon torjunut Karhunen. 

Kirvesrinnoilla oli suuria ongelmia päästä laukomaan parhaalta maalintekosektorilta, joten suurin osa laukauksista tuli viivan tuntumasta ilman maskia tai pienistä kulmista. Husso ilmoitti taiston tauottua, ettei nollapelillä ole merkitystä, mutta myönsi kuitenkin merkityksen henkisellä tasolla. 

- Yksi peli muiden joukossa. Enemmänkin on mennyt maaleja omiin, mutta ei sillä ole väliä, kunhan joukkue voittaa. Itse pitää pystyä pelaamaan niin hyvin kuin mahdollista ja näyttää, että on joukkueen ykkösmiehiä.

- Totta kai se antaa lisäboostia seuraavaan peliin, mutta valmistautumisen pitää olla yhtä hyvää kuin tänään. Yhtään ei saa löysätä.

Ensimmäisestä kiinnityksestä huolimatta HIFK-leirissä pidettiin jalat maassa. Maalivahdin silmin ottelussa oli paljon hyvää, mutta myös parantamisen varaa, jotta mestaruusvankkurit pysyvät vankasti raiteillaan.

- Alivoimaa pitää pelata yhtä hyvin kuin tänään, ylivoimaa voimme parantaa ihan selvästi, lisäksi minun pitää olla parempi kuin vastustajan Karhunen.

Tapparan riveissä pelaa läpi kauden hurjan laukauksensa ansiosta otsikoissa pysytellyt huippulupaus Patrik Laine. Pudotuspelien maalipörssiä tällä hetkellä kahdeksalla osumalla johtava Laine on huomioitu myös Husson toimesta.

- Kyllä häntä vähän seuraa. Varsinkin ylivoimalla pitää tietää, missä hän on. Laukaus on hänen vahvuus ja pitää olla tietoinen milloin laukoo ja milloin syöttää. Pitää olla hereillä, mutta ihan normaali pelaaja Lainekin on siellä muiden joukossa.

Lisävoimaa helsinkiläisjoukkueelle toi loppuunmyydyn kotiyleisön kiivas kannustus, Husso toivoo punapaitaisia faneja myös vierasotteluihin.

- Hyvä fiilis pelata, kun on mekkalaa hallissa ja fanit jaksoivat laulaa koko ottelun ajan. Kyllä se tuo lisäenergiaa peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle