HIFK:n ainoa valopilkku: "Kur-vi-nen!"

LIIGA / Haastattelu
Mikko Kurvinen ei ollut syypää HIFK:n tappioon.
Kuva © Tomi Hänninen
"Kur-vi-nen! Kur-vi-nen!" HIFK:n kannattajat ottivat lämpimästi vastaan Mikko Kurvisen, joka pelasi kauden avausottelunsa. Siihen jäivätkin kotikatsomon suosionosoitukset.

Hajuton, väritön ja mauton HIFK kärsi tylyn kotitappion Ässille. Vihellyksiä, buuauksia, ”lähe Sormunen jo menee täältä!” Joukkue sai välittömän palautteen turhautuneilta katsojilta.

- Tuolla pelillä se on ansaittua ihan varmasti. Siinä on monta asiaa, mitä meni pieleen. Ei yksinkertaisesti pelattu suunnitelman mukaan. Pelattiin huonosti. En tiedä, mistä se johtui, Kurvinen pureskeli.

Ottelun jälkeen HIFK:n kopista kantautui erään pelaajan pitämä palopuhe käytävälle saakka; harjoituksissa kulkee, mutta otteluista ei osata nauttia. Jotain menee lukkoon.

- Pelejähän täällä pelataan. Niistä pitää nauttia ja niissä pitää olla hauskaa. Se lähtee taklauksista, onnistumisista. Tänään oli väkinäistä. Ei todellakaan hyvän näköistä, harmitteli Kurvinen.

HIFK:n täytyy katsoa peiliin, mutta ainakin Kurvisella itsellään näytti kulkevan.

- Sen puolesta ei ollut mitään ongelmia. Pysyi hyvin mukana pelissä ja tuntui hyvältä.

Kurvinen ei valehtele. Hänet tunnetaan matalan profiilin puolustajana, mutta perjantaina hän oli HIFK:n kiekollisen pelin valopilkku. Hän haastoi, laukoi ja kävi jopa vastustajan maalin takana.

Kyse on Mikko Kurvisesta, joka on edellisen kerran tehnyt maalin SM-liigassa kaudella 2005-06. Nyt on kysyttävä: olisiko se seuraava osuma pikku hiljaa tulossa?

- Katsotaan. On siitä ollut kauan puhetta, Kurvinen myhäili.

» Lähetä palautetta toimitukselle