HIFK:n Åsten roolistaan: "Kun ei ole käsiä, niin jotain pitää tuoda joukkueelle"

LIIGA / Haastattelu
Åsten on saanut paljon palautetta tuomareilta.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Micke Åsten palasi täksi kaudeksi HIFK:hon haettuaan viime kaudella kokemusta Mestiksestä. Åsten ei ole kentän taitavin pelaaja, mutta mies tiedostaa itse omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja pelaa niiden mukaan. Runkosarjan päätöskierroksella mies iski avausmaalin 5-2-voitossa ja oli elementissään hämmentämässä vastustajan rivistöjä.

HIFK kohtasi torstaina runkosarjan päätöskierroksella Ässät. Panoksena pelissä oli paikka villi kortti -kierroksen kotietu. HIFK sai otteluun vahvan alun iskemällä kaksi maalia vain hieman yli minuutin sisään.

− Olimme ainakin hereillä ensimmäisessä erässä. Olimme hyvällä jalalla ja pääsimme 2−0-johtoon, kertasi ottelua HIFK:n Micke Åsten.

Avausmaalin iski juuri Åsten. Maali ei välttämättä kuulunut kauden komeimpiin, mutta merkitys oli sitäkin suurempi. HIFK:lla on ollut kevätkaudella vaikeuksia juuri maalinteossa ja etenkin avausmaali on ollut usein vastustajajoukkueen tekemä.

− Kamppailimme kulmassa ja kiekko päätyi Nykoppille, joka ampui. Veto taisi osua minua reiteen ja putosi siitä maaliviivan tuntumaan. Siitä ei tarvinnut kuin tökätä, ei sen kummempaa, kertasi Åsten kauden kolmatta maaliaan.

Toisessa erässä HIFK painosti, mutta ainoan osuman iski vierasjoukkue Ässät. Helsinkiläiset eivät kuitenkaan päästäneet patapaitoja enää rinnalle, vaan kolmannessa erässä iskivät vielä kolme lisäosumaa, joiden turvin nappasi kolme pistettä.

− Toisessa erässä olimme alussa vahvoja, mutta loppua kohti hieman hiipui ja otimme kaverin mukaan peliin.

− Kolmannessa erässä sitten löimme kiekkoa reppuun ja kaveri hyytyi, en tiedä mitä heille tapahtui, summasi Åsten.

Rooli tiedossa

Ennen ottelua asetelmat olivat mielenkiintoiset, sillä joukkueet olisivat voineet kohdata myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Sillä oli oma vaikutuksensa kiihkeäksi taistoksi kääntyneeseen otteluun.

− Tiedostimme kyllä, että Ässät voi tulla vastaan pudotuspeleissä. Siinä oli monta peliä, jotka siihen vaikutti, mutta kyllähän se oli mahdollista. Vähän siinä haettiin asetelmia puolin ja toisin.

Usein myrskyn silmässä oli Åsten, joka on tällä kaudella osoittanut viihtyvänsä siellä, missä tapahtuu. Runkosarjan jälkeen miehen jäähysaldo näyttää lukemaa 61 minuuttia, joista kaksi viimeistä kertyi Ässiä vastaan. Mistäpä muustakaan, kuin väkivaltaisuudesta miehen hämmennettyä Juuso Riksmanin maalilla pillin jo soitua.

Torstaina Åsten iski maalin ja viihtyi kentällä kaikkiaan 14.40 minuuttia. Parhaimmillaan mies on energiapelaajana, joka pystyy kovilla taklauksillaan horjuttamaan vastustajan keskittymistä. Mies itsekin tiedostaa roolinsa.

− Kun ei ole käsiä, niin jotain pitää tuoda joukkueelle, naurahti Åsten.

Pudotuspeleissä vastaan Ilves

HIFK aloittaa pudotuspeliurakkansa lauantaina. Helsingin jäähallissa vastaan asettuu Ilves. Runkosarjassa tamperelaiset pitivät ajoittain HIFK:ta pilkkanaan ja veivät runkosarjan keskinäiset kohtaamiset voitoin 3−1.

− Nyt alkaa tosipelit ja sieltä tulee Ilves vastaan. Alamme keskittymään siihen, kertoi Åsten välittömästi torstain taiston tauottua.

− Ilves on ollut meille vaikea vastustaja. Hakametsässä ollaan hävitty pari kertaa ja kotona otimme nenään rumasti pari viikkoa sitten. Meidän pitää olla valmis, kun sarja alkaa.

Pudotuspeleissä usein juuri nuoren helsinkiläisen kaltaiset pelaajat nousevat esiin. Mikäli Åsten pysyy poissa jäähyaitiosta, pystyy hän sekoittamaan tamperelaisten peliä. Se on ainakin varmaa, että Ilveksen maalin suulla kannattaa olla varuillaan, kun kilpipaitojen #45 hyppää kentälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle