HIFK-ikoni Kuhta: ”Pelit tällä tasolla ohi”

LIIGA / Haastattelu
HIFK-ikoni Kimmo Kuhdan ura SM-liigassa päättyy tähän kauteen.
Kuva © Tomi Hänninen
Kimmo Kuhta on pelannut jääkiekon SM-liigassa uskomattomat 731 ottelua, joista vain kaksi on sujunut jossain muualla kuin Helsingin IFK:ssa. 1990-luvun puolivälissä liigauransa aloittanut seuraikoni sai tiistaina Nordenskiöldinkadun jäähallin yleisöltä kiitoksen ja lämpimän muiston, joka ei seuralegendalta varmasti unohdu koskaan.

HIFK:n ja Ilveksen välinen ottelu alkoi fanikatsomon komealla tifolla. Päätykatsomo nosti aloituskiekon putoamisen jälkeen ylös plakaatin, jota koristi Kimmo Kuhdan muotoon maalattu hahmo. 37-vuotiaan laiturin ura lähestyy vääjämätöntä loppuaan.

Ajassa 56.31 HIFK otti aikalisän ja Kuhta antoi takaisin. Ikoni riisui kypäränsä ja luisteli kaukalon ympäri lähes täyden jäähallin osoittaessa suosiotaan seisaaltaan. Aikalisän tarkoitus ei tällä kertaa ollut herätellä joukkuetta tai käydä taktiikoita läpi.

- Se tuli tuolta yläkerrasta. Lunkalla oli viime vuonna sama juttu. Se oli mulle helvetin tärkeätä, että sain kunnolla kiittää faneja, jotka on mua täällä monta vuotta tukenut ja ystäviä ja perhettä, joita tuolla katsomossa oli, silmin nähden liikuttunut "Kibe" totesi pelin jälkeen viitaten HIFK:n nykyiseen maalivahtivalmentajaan, Jan Lundelliin.

- Pleijareissa ei sitten ikinä tiedä, saisiko tällaiseen enää mahdollisuutta. Ei siellä ole tällaiseen aikaa. Tää oli se paikka, missä se piti tehdä.

HIFK-ikonin lähtö kunniakierroksella oli sanalla sanoen pysäyttävä hetki. Nykypäivän jääkiekossa kun niin aniharva pelaaja on osoittanut Kimmo Kuhdan kaltaista seurauskollisuutta. Täysi Helsingin jäähalli antoi ikonilleen hienot jäähyväiset.

- Tunteellinen hetki, kun sä menet siinä jäällä pikkuhiljaa ja näet ihmisten katseita ja hymyjä, kuulet kannustushuutoja. Kyllä sen ansaitsisi kokea ihan jokainen jääkiekkolija, Kuhta toteaa liikuttuneena.

37-vuotiaan laitahyökkääjän kausi on ollut seuran tavoin vaikea. Maalitykin hanat ovat olleet ruosteessa, vaikka yritystä on riittänyt illasta toiseen. Tiistain jäähyväisissä oli jotain lopullisen oloista. Jääkö tiistainen ottelu historiaan Kimmo Kuhdan viimeisenä otteluna SM-liigan runkosarjassa?

- Mä en nyt sano, että pelit on tässä, mutta katsotaan nyt, jos menis sitten vaikka ulkomaille vielä pelaamaan. Tällä tasolla tämä on nyt tässä. En mä kuitenkaan halua pelata ikinä missään muussa liigaseurassa. En pystyisi vetämään enää ihan sata lasissa tämän täällä tehdyn uran jälkeen, Kuhta linjaa painokkaasti.

Pelit HIFK:ssa ja SM-liigassa ovat siis runkosarjan osalta nyt paketissa. HIFK:n kausi jatkuu kuitenkin vielä vähintään kahden ottelun verran. Kuhta ei vielä halua miettiä liiaksi tulevaa.

- Kyllä mä nyt jotain keksin. Ne on sitten jotain muita kuvioita. Nyt vain nautin tästä hetkestä ja tulevista playoffeista.

» Lähetä palautetta toimitukselle