Hienojen kokemusten saattelemana uralle jatkoa?

MESTIS / Haastattelu
Jani Keinänen muistelee päättynyttä kautta lämmöllä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Mestiksen kokeneimpaan kaartiin lukeutuva 36-vuotias Jani Keinänen osoitti päättyneellä pelisesongilla kuuluvansa edelleen sarjan eliittipelaajien joukkoon. Peliittojen paras pistemies jakaa Jatkoaika.comin haastattelussa vuolaasti kehuja sekä joukkuetovereilleen että valmennuksen suuntaan, mutta raottaa myös hieman tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Heinolan Peliittojen kausi oli millä tahansa mittarilla mitattuna nappisuoritus. Joukkue sijoittui sarjassa seitsemännelle sijalle raivaten tiensä ansaitusti playoff-peleihin, kun edellisen viiden viime kauden aikana seura on tuskaillut jopa sarjassa säilymisen kanssa. Vihdoin ja viimein Heinolan kiekkoylpeys palautti uskottavuutensa kannattajiensa edessä, ja suurimmaksi yksittäiseksi syyksi on helppo tituleerata päävalmentaja Petri Karjalaisen palkkaaminen. Jani Keinäsellä ei ole kuin hyvää sanottavaa Mestiksen nuorimmasta päävalmentajastaan.

– Ainakin pelaajien keskuudessa Karjalainen on todella pidetty valmentaja, eikä itsellänikään ole hänestä mitään pahaa sanottavaa. Uskon, että muutkin tässä joukkueessa pelanneet ovat samaa mieltä kanssani.

– Karjalainen antoi meille pelaajille tiettyjä vapauksia sillä ehdolla, että pelilliset ehdot ja odotukset piti täyttää. Hän on todella hyvä valmentaja, toivotaan että hän on meillä täällä vielä ensi kaudellakin.

"En näe mitään syytä, miksen jatkaisi."

Konkari osaa luetella liudan syitä, miksi Peliittojen kausi oli niin onnistunut.

– Ensinnäkin koko homma lähti tosi hyvin liikkeelle heti syksystä alkaen, vaikkei meidän peli ollutkaan kokonaisuutena kaiken aikaa uomissaan. Suurin syy hyvään kauteen on kuitenkin onnistunut joukkueen kasaus, kun saatiin paljon nuoria, urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia joukkueeseen, jotka kaikki halusivat tehdä hommia Peliittojen menestyksen eteen.

– Me tehtiin paljon asioita oikein päivittäisestä harjoittelusta lähtien, ja tehtiin sarjassa myös paljon maaleja. Kaikki meidän maalivahdit pelasivat erinomaisesti, kuka siellä maalilla nyt ikinä olikaan, Keinänen naurahtaa.

Nuorista pelaajista puhuttaessa Keinänen äityi kehumaan vierellään pelanneita tulevaisuuden pelaajia, kuten liigaan siirtynyttä Ville Järveläistä, Marko Rairamaa ja Petr Stloukalia, joiden kehitystä urallaan SM-liigan mestaruudenkin voittanut Keinänen seurasi ilolla.

– Tykkäsin todella kovasti pelata heidän kanssaan, vaikkei sillä periaatteessa olekkaan väliä, onko ketjukaverisi nuori vai vanha pelaaja. Näillä kavereilla on todella kova halu mennä urallaan eteenpäin, ja sen todella näki heistä, kun he kehittyivät kauden aikana todella paljon.

Nuorisolle Keinäsellä on kokemuksensa myötä edelleen jotain annettavaa.

– Nuoremmille koitan antaa joitain pelillisiä neuvoja siitä, mitä minä itse tekisin missäkin tilanteessa, ja muutoinkin näyttää esimerkkiä joka päivä harjoituksissa ja peleissä.

Kauden päätavoitteen saavutus jätti jotain hampaankoloon

Keinänen kertoi kauden alla päätavoitteekseen pelata keväällä playoff-pelejä, ja tavoite totta vie täyttyi. Tiukka TUTO puolivälieräsarja kääntyi lopulta turkulaisjuhliin, mikä hieman kiristi miehen mieltä.

– TUTO sarjassa meillä oli omat paikkamme ratkaista sarja eduksemme, ja jos niissä olisimme onnistuneet vähän paremmin, niin oltaisiin voitu jopa voittaa TUTO. Pelasihan TUTO joukkueena paremmin kuin me, mutta meillä oli kuitenkin hyvä ja tasainen sarja heitä vastaan.

– Hieno kokemushan tuo oli, parhaimpia muistoja minulle, vaikka toki SM-liigastakin on omat hyvät muistonsa. Kaikin puolin pelit olivat tiukkaa vääntöä, ja itse tykkäsin pelata tuota sarjaa suunnattomasti. Niin hieno kokemus oli taas pelata pudotuspeleissä, että ehkä jo sen takia pitää vielä vuosi jatkaa kiekkouraa, jos pääsisi ensi keväänäkin pelaamaan playoff-pelejä.

Mitä? Heinolassa on huhuiltu pitkin kautta, että tämä olisi Keinäsen komean uran viimeinen rutistus. Aikooko konkari tosiaan jatkaa komean polkunsa tallaamista vielä ainakin yhden kauden?

– Sanotaanko, että 90-prosenttisen varmasti olen luvannut jatkaa vielä ensi kauden. Lähtökohtaisesti jos jatkan minun peliuraa, niin jatkan sitä Heinolassa, siis hyvin todennäköisesti. En näe mitään syytä, miksen jatkaisi, kun noin hyvin pärjäsin noiden nuorien poikien vauhdissa mukana, lopettaa Keinänen vitsaillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle