Hermeksen Ahlgren: "Ei kukaan voi olla tyytyväinen omaan tekemiseen"

MESTIS / Haastattelu
Ahlgren kuuluu Hermeksen kokeneempaan osastoon.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Hermes kuuluu Mestis-kauden ehdottomiin pettymyksiin. Vaikka muutokset viime kauteen nähden olivatkin joukkueessa suuria, joukkueen ajautuminen reilusti karsintaviivan alapuolelle ei ole sitä, mitä Kokkolassa odotettiin.

Joulutauolle lähdettäessä Hermes on sijalla 11. Takana on vain Peliitat, siitäkin huolimatta että Hermes kävi juuri ennen taukoa häviämässä jumbojoukkueelle Heinolassa. Muuten tasaisessa sarjassa kaksi heikointa joukkuetta ovat pudonneet hieman kelkasta, sillä Hermeksellä on yhdeksän pistettä eroa karsintaviivan yläpuolella olevaan IPK:hon.

− Tasaisuus puuttuu, ihan liikaa todella huonoja pelejä. Alkuun pysymme joten kuten mukana, mutta sen jälkeen kun vastustaja saa muutaman maalin, siihen ei pystytä vastaamaan, hyökkääjä Ville Ahlgren arvioi joukkueen alakulon syytä.

Ahlgrenin kuvaus tuo esiin sen, että joukkueen henkinen puoli ei ole kunnossa, ja hän myöntää sen itsekin.

− Kyllä siinä on tekemistä. Tällaiset tappiot koettelevat itseluottamusta.

23 ottelussa 12 pistettä tehnyt Ahlgren ei ole tyytyväinen omaan peliinsä, eikä hänen mukaansa ole syytä muillakaan pelaajilla.

− Ei tässä kukaan voi olla tyytyväinen omaan tekemiseen. Kyllähän kaikki yrittävät parhaansa, mutta homma on vain todella vaikeata tällä hetkellä.

Ässissä kausilla 2013-16 123 liigaottelua pelannut Ahlgren on Hermeksen joukkueesta eniten Liigassa pelannut pelaaja. 24-vuotiaalle pelaajalle se on omalta osaltaan outo tilanne.

− Kyllä minun pitäisi näyttää päivittäistä työntekoa joukkueelle, mitä esimerkiksi vaaditaan, mikäli aikoo ylemmäs uralla. On minullekin kasvutarina, kun oikeastaan ensimmäistä kertaa olen sellaisessa tilanteessa, että olen kokeneemmasta päästä joukkuetta. Paremmin pitää itsekin pelata, ei siitä kahta sanaa.

Hermeksen valmennus on elänyt syyskauden aikana. Ensin sivuun jäi apuvalmentaja Lasse Pirjetä ja hänen tilalleen tulleet Miko Malkamäki sekä Niko Kivinen saivat pari viikkoa myöhemmin isompaa vastuuta, kun neljättä kauttaan Kokkolassa valmentanut Antti Karhula vapautettiin tehtävistään.

− Ei tässä yhden pelin (haastattelu tehty perjantain ottelun jälkeen, toim. huom.) perusteella voi vielä sanoa mitään. Apuvalmentajatkin tulivat kesken kauden, joten heillä ei ole ollut niin paljon vaikutusta systeemeihin. Enemmän nämä tappiot ovat pelaajista kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle