IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Herkkutrio

Muut Sarjat / Haastattelu
Oulun Kärpät marssitti maanantai-iltana pöydän ääreen trion, jollaisia ei SM-liigassa monesti nähdä. Joukkueen hyökkäykseen saapuivat AHL:ssä kovaa jälkeä takonut Martin St. Pierre, Oulussa lähes kulttimaineessa oleva Petr Tenkrat sekä jo keväällä Kärppien kanssa sopimuksen solminut Pavel Rosa.

Puolen vuoden verorajan umpeuduttua Oulun Kärpissä puhaltavat muutoksen tuulet. Kolmen kovan luokan hyökkään saapuminen muuttaa joukkueen rakennetta väistämättä paljon. Miehille on kaavailtu isoja rooleja myös erikoistilannepelaamiseen.

– Valmentaja olen totta kai iloinen, kun saan noin kovan tason pelimiehiä. Tarkoituksena on ollut koko ajan saada kaksi kokenutta kenttää, jotka vetureina pystyvät viemään joukkuetta. Heidän takanaan nuortenkin on helpompi pelata, luonnehti Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

– Nämä herrat varmasti auttavat erikoistilanteissa. Ylivoimassa he tietenkin ovat kaikki kovia tekijöitä, mutta tuovat apua myös alivoimaan. Saamme sinne nyt vähän laajempaa rintamaa ja kuormaa saadaan tasattua, sillä kuormitus on ollut kova.

Syksyn aikana mediassa liikkui huhu, jonka mukaan keväällä Kärppiin puoleksi vuodeksi kiinnitetty Pavel Rosa olisi ollut halukas jäämään Sveitsiin, jossa hän piti pelituntumaa yllä alkukauden ajan. Oululaisleirin puolelta nämä huhut ammuttiin kuitenkin alas.

– Huhuista huolimatta Pavel ei ollut missään vaiheessa jäämässä Sveitsiin, vaan olimme koko ajan yhteyksissä, urheilutoimenjohtaja Harri Aho totesi.

Petr Tenkratin ja Martin St. Pierren Kärpät kiinnitti pari viikkoa sitten, kun seuran nokkamiehet Aho ja toimitusjohtaja Juha Junno olivat Tshekin matkalla.

– Pavelin kanssa teimme sopimuksen jo keväällä, ja hienoa saada nyt hänet viimein tänne Ouluun. Martinin ja Petrin kanssa teimme sopimuksen pari viikkoa sitten, kun olimme käymässä Tshekissä. Martin oli jo menossa Sveitsiin, mutta tiukan väännön jälkeen saimme hänet tänne. Petristä kiinnostuimme heti, kun kuulimme että hän ei ollut tyytyväinen rooliinsa, eikä seurakaan hänen esityksiinsä. Iskimme sitten heti kiinni, Aho sanoi.


Pavel Rosa palasi Ouluun.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

– Martinissa saamme huipputason keskushyökkääjän. Hän on taitava ja liikkuva pelaaja, josta on varmasti iloa sekä meille että koko liigalle. Petr on edelleen fanien suosiossa. Hän tuo joukkueeseen energiaa ja vauhtia, on hienoa nähdä hänet tutussa kärppänutussa, urheilutoimenjohtaja jatkoi.

Valmennukselle uusien laatupelaajien istuttaminen kokoonpanoon asettaa oman haasteensa. Ylikriittiseksikin sanotussa Oulussa neuvoja ja tietämystä riittää joka nurkassa, joten helpolla ei Haapakoski pääse.

– Olen pyöritellyt ketjuja päässäni paljon. Tässä kaupungissa kyllä tulee ehdotuksia, mikä olisi oikea ratkaisu. Vaikka renkaitakin vaihtaessa joku kyllä tietää, mitä pitäisi tehdä. Mutta hyvähän se on, että kiekko kiinnostaa, Haapakoski naurahti.

Tshekit palaavat tuttuun kaupunkiin

Rosa kiekkoili alkukauden Sveitsissä Fribourg-Gotteronissa. Miehen terveydentila aiheutti huolta oululaisyleisössä, kun hän joutui jättämään muutaman pelin väliin selkävamman vuoksi. Tositoimiin hän ei pääse vieläkään, vaan selän kuntoa tarkastellaan vielä ainakin viikon verran.

– Kiva tulla takaisin Ouluun. Alkukaudeksi piti löytää pelipaikka, jotta en tulisi ilman pelituntumaa tänne. Elokuussa pelasin Fribourgissa harjoituspelejä ja sitten runkosarjan alkua. Sain kuitenkin pientä vammaa selkääni, ja olin sivussa kuudesta viimeisestä ottelusta. Toivun vielä hetken, mutta toivottavasti en liian kauaa, Rosa mietti.

Tenkratin syksy on ollut astetta vaikeampi. Rooli Elitserienissä pelaavan Skellefteån paidassa jäi pieneksi, eikä mies ollut tyytyväinen peliaikaansa. Seuraakaan otteet eivät miellyttäneet, joten osapuolet purkivat sopimuksensa.

– Skellefteåssa harjoituspelit menivät ihan mukavasti, ja tein pari maaliakin. Sarja-avauksessa jouduin 40 minuutin jälkeen penkille, enkä pelannut sen jälkeen kuin muutamia minuutteja. Agenttini kanssa mietimme, että mitä voisimme tehdä. Iso kiitos Kärpille, että he halusivat tuoda minut tänne takaisin, Tenkrat totesi.

Hyökkääjien saapumisen jälkeen Kärpillä on riveissään jo neljä tshekkiä, kun seurassa ovat jo alkusyksyn ajan pelanneet Kamil Kreps ja Vladimir Sicak. Maamiesten runsaus ilahduttaa pelaajia, mutta mitään kuppikuntia ei Rosan mukaan pitäisi syntyä.

– Mukavahan se on, että voi jutella omalla kielellä. Hienoa keskustella välillä Tshekin asioista ja vaikka Tshekin jääkiekkoliigasta. Vaikka pestini on nyt vain puolivuotinen, niin silti tämä helpottaa. Emme silti voi perustaa kuppikuntaa tshekkien tai ulkomaalaisten kanssa. Pitää toimia joukkueena, hyökkääjä tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle