Henritius nauttii kasvaneesta vastuusta ja onnistumisista

LIIGA / Haastattelu
Onnistumiset maistuvat Henritiukselle.
Kuva © Oskari Mäkisarka

Jukurit ja Kärpät järjestivät todellisen näytöksen Kalevankankaalla perjantai-illan ratoksi. Kärppien 5−1-johto vaihtui päätöserässä 5−5-tasatilanteeksi, ja vaikka oululaisryhmä voittomaalikisassa lopulta lisäpisteen veikin, oli jukurihyökkääjä Teemu Henritius tyytyväinen kamppailun tauottua.

− Saatiin aika hyvä draivi tuohon loppuun. Tehtiin oikeita asioita, luotiin painetta ja sitä kautta maalipaikkoja. Kyllä tämä oli erittäin tärkeä piste, vaikka ei toista saatukaan kaivettua tuossa lopussa. Oli henkisesti joukkueelle iso juttu, Henritius totesi.

Kärpät karkasi ottelun avauserässä jo 3−1-johtoon ja lisäsi eroa toisen erän alussa kahdella osumalla. Henritiuksen mukaan peli oli kuitenkin tasaisempi, mitä lukemat osoittivat.

− Ei me huonosti siinä pelattu. Vastustajalla oikeastaan kolme paikkaa ja kolme maalia ja kaikki maalin edestä. Oli siinä ehkä vähän onneakin mukana. Me sitä juuri puhuttiin, että meidän pelaaminen on ihan hyvää, eikä kannata laittaa päätä pensaaseen, Henritius kertoi.

Jukurit turvautui aikalisään oululaisryhmän viidennen osuman jälkeen toisen erän puolivälissä. Se tuottikin toivottua tulosta kirin alettua sen jälkeen. Jukurihyökkääjä paljasti, että tauolla painotettiin hyvin yksinkertaisia asioita.

− Muistutettiin vain sitä, että mihin meidän pitää keskittyä. Me oltiin kuitenkin tehty hyviä asioita ennen sitä, niin jatketaan niiden tekemistä ja ettei tarvitse pelätä tai miettiä enää turhia. Täysillä vaan pelaamaan, se oli oikeastaan se viesti, kertasi Henritius.

Henritius itse oli myös rakentamassa mikkeliläisryhmän kiriä iskemällä 4−5-kavennuksen kolmannen erän alussa. Hyökkääjälle onnistuminen oli jo toinen peräkkäinen, sillä hän iski maalin myös Pelicansia vastaan. Kasvanut vastuu ja onnistumiset maistuivat hyökkääjälle.

− Alkukaudesta ei hirveästi tullut peliaikaa, mutta nyt on tullut ja on saanut maalienkin muodossa onnistumisia. Se ruokkii pelaajaa ja kaikkeni teen, että autan joukkuetta, kommentoi Henritius.

Jukureiden pelit jatkuvat heti lauantaina HPK:n vieraana. Henritius totesi vahvan nousun tuovan hyvät lähtökohdat lauantain otteluun.

− Onhan se ihan eri asia lähteä peliin 5−1-tappion kuin tuommoisen nousun jälkeen. Joukkueella on nyt hyvä meininki. Eiköhän jokainen odota innolla huomista, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle