Henrik Sedin kehaisi Leijonia: "Hyvä, taisteleva ja sielukas joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni Sedin on yksi ruotsalaisen jääkiekon tähdistä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ruotsin kokenut kapteeni Henrik Sedin oli tyytyväinen joukkueensa lauantaiseen Suomi-voittoon. Hyökkääjä antoi selvistä 6-3-loppulukemista huolimatta runsaasti kehuja Suomen joukkueelle. 

- Heillä on hyvä, taisteleva ja sielukas joukkue, joka on iso ja vahva. Heidän puolustajansa ovat kaikki nuoria, mutta osaavat todella luistella. He tulevat olemaan kova vastus meille World Cupissa, Sedin kuvaili.

Ruotsalainen oli kuitenkin sitä mieltä, että Leijonat oli selvästi heikompi joukkue lauantaina. Edes se, että Suomi kavensi ottelun lukemiin 3-2 vain kaksi sekuntia ennen toisen erän loppua ei Sediniä huolettanut.

- Mielestäni pelasimme heitä paremmin viidellä viittä vastaan ja olimme ongelmissa vain, kun otimme jäähyjä. Toisessa erässä he pääsivät maalin päähän, kun kello oli heidän puolellaan.

Jäähyt olivat Sedinin mukaan se tekijä, johon ottelu ratkesi.

- Emme pelanneet tarpeeksi hyvin toisessa erässä. Otimme paljon jäähyjä, minkä ansioista Suomi pääsi niin lähelle. Kolmannessa erässä päätimme kuitenkin vältellä jäähyjä niin paljon kuin mahdollista ja onnistuimme onneksi iskemään paikoistamme osumat.

Kemiat kohdillaan jo esiotteluissa

Sedinin kaksoset pelaavat myös World Cupissa mitä todennäköisimmin yhdessä, kuten tavallista. Heidän ketjukaverinaan esiotteluissa on ollut Loui Eriksson, jonka kanssa homma toimi tehokkaasti esimerkiksi kevään 2013 MM-kisoissa, joista Ruotsi voitti kultaa.

Eriksson siirtyi kesällä Vancouver Canucksiin, jossa Sedinit ovat pelanneet pitkään. Tuoreen joukkuetoverikolmikon otteet näyttivät heti hyviltä: lauantaina he kurittivat Leijonia avauserässä kahdella ylivoimamaalilla, joista molemmat iski Eriksson. Henrik saalisti kaksi syöttöpistettä, velipoika Daniel Sedin yhden.

- Näissä peleissä saa luotua ketjulle kemiaa ihan eri tavalla kuin normaaleissa harjoituspeleissä. Meidän pelimme on toiminut jo aiemmin hyvin Louin kanssa, joten uskoisin, että olemme vaarallisia myös World Cupissa, Henrik Sedin myhäili.

Jo pitkään Pohjois-Amerikassa pelannut Sedin, 35, nautti siitä, että sai pelata Göteborgissa.

- Kotona on aina hauska pelata, ja minusta on mahtavaa, että ruotsalaiset pääsevät näkemään meidät livenäkin, eivätkä vain televisiosta.

Seuraavaksi niin Leijonat kuin Tre Kronorkin matkustavat Pohjois-Amerikkaan, ja World Cup polkaistaan käyntiin viikon päästä.

» Lähetä palautetta toimitukselle