Henrik Haapala syötti Kuuselan ennätysmaalin - "On se kova äijä"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Haapala on ollut vireessä TPS:ää vastaan etenkin Turussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Tapparaan kesken kauden palannut Henrik Haapala on Liigan välieräsarjassa TPS:ää vastaan ollut kahdesti hiljentämässä Turkuhallia. Keskiviikkona sarjan ensimmäisessä kamppailussa Haapala iski kaksi maalia ja lauantain kolmannessa ottelussa syötti tärkeän tasoitusmaalin.

Tappara nousi kolmannessa erässä tappioasemasta 2−1-voittoon TPS:ää vastaan ja siirtyi välieräsarjassa jo 3−0-johtoon. Tamperelaisille finaalipaikka on näin katkolla maanantaina Hakametsässä.

Mikäli Kirvesrinnat etenevät finaaleihin, on tämä joukkueen kuudes vuosi putkeen finaaleissa, ja samalla joukkue pääsee tavoittelemaan jo kolmatta mestaruutta putkeen.

Henrik Haapalasta on muovautunut Tapparan syömähammas tässä välieräsarjassa. Lauantaina hyökkääjä syötti joukkueen tärkeän tasoitusmaalin kolmannen erän puolivälissä.

Hyökkääjä on muodostanut Otto Rauhalan ja Jere Karjalaisen kanssa toimivan kolmoskentän Tapparalle. Liigan kolmannessa välierässä kuitenkin Haapala joutui ketjuruletin kohteeksi heti avauserässä, kun ketjun keskushyökkääjä Rauhala lensi suihkuun.

Itse ottelusta Haapala manasi jäähyjä ja antoi kunniaa Turun Palloseuralle.

— Kokonaisuutena peli oli aika jäähyherkkää. Jäähyt rikkoi meidän peliä. TPS tuli ensimmäiseen erään kovin ja oli tosi hyvä siinä. Me otettiin seitsemän minuuttia jäähyjä, ja se oli aika vaikea erä meille. Pelin edetessä saatiin paremmin kiinni ja kolmas erä oli meidän paras, niin kuin viimeksikin täällä.

TPS pelasi lauantaina kaksi ensimmäistä erää loistavaa jääkiekkoa, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue passivoitu ja antoi avaimet voittoon Tapparalle. Myös Haapala allekirjoittaa tämän.

— Ekassa erässä TPS oli selvästi parempi ja toinen erä pilaantui jäähyihin. Kolmannessa erässä, kun vastustaja alkaa puolustamaan, niin toisen on helpompi hyökätä. Sitä kautta saimme maalintekopaikkoja ja tehtiin pari tarvittavaa maalia.

Kristian Kuuselan tasoitusmaali syntyi Haapalan oivallisesta syötöstä maalin taustalta tyhjiin. Kuusela nousi Petri Variksen ohi Liigan pudotuspelien kaikkien aikojen kovimmaksi maalintekijäksi 41. maalillaan. Haapala itse antoi ketjukaverille kunnian.

— Saatiin kiekko hyvin alueelle. Sain kiekon maalin takana ja katsoin, että "Krisse" olisi vapaana ja toivoin syötön menevän kohdilleen. Onneksi meni. Hieno homma Kuuselalle, sillä ei ihan joka jätkä tee noin montaa pinnaa tai maalia tässä sarjassa. On se kova äijä.

TPS pääsi kolmannen erän lopulla ylivoimalle ja sai pyörittää 34 sekuntia jopa kahden miehen ylivoimaa. Kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa ja hetki alivoimien jälkeen iski Sebastian Repo vieraiden voittomaalin vain viisitoista sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä.

Haapala myöntää, että isoista alivoiman selvittämisestä joukkue sai lisäenergiaa voittaakseen ottelun.

— Vähän samanlainen kuin viime pelissä. Hienosti jätkät taisteli ja kyllä siitä saa koko porukka voimaa tuollaisesta, kun kaverit tekee hommia ja uhrautuvat alivoimassa.

Ottelun avauserässä Rauhala lensi suihkuun laitataklauksesta. Rauhala ajoi kovalla vauhdilla kohti päätyä yhdessä TPS-puolustaja Elmeri Erosen kanssa. Eronen menetti tasapainon ja lensi kovalla vauhdilla päin laitaa, ja loukkaantui hieman tilanteessa. Eronen palasi kuitenkin peliin heti toisessa erässä.

Haapala oli kentällä tapahtuman sattuessa, mutta pisti tilanteen enemmänkin epäonnen piikkiin.

— Aika kovavauhtinen tilanne. Kaverit luisteli tosi kovaa ja vähän harmittava tilanne molempien kannalta. Onneksi kuitenkin Elmeri on kunnossa.

Maanantaina ottelusarja on katkolla Hakametsässä. Haapalan mukaan Tapparan ei tarvitse muuttaa juuri mitään.

— Ei varmaan. Varmasti viilataan pikkuisen juttuja. Jukalla on varmasti jotain juttuja, mitä katsotaan videoilta. Huomenna levätään ja maanantaina saadaan taas pelata.

Kun Haapalalta kysyi suoran kysymyksen, tuleeko Tappara vielä Turkuun, vastaus oli selvä.

— Toivottavasti ei. Yritetään pelata maanantaina tarpeeksi hyvä peli ja voittaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle