Henrik Haapala – peluri pamautti pelurin maalin

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tampereella harjoitusotteluiden ja alkukauden aikana huomiota on herättänyt Tapparan Henrik Haapala. Väkevästi joukkueesssa aloittanut 18-vuotias hyökkääjä napautti liigauransa ensimmäisen maalin Oulussa näyttävällä tyylillä. Alkusyksy onkin ollut onnistunut lupaavan Haapalan kohdalla.

Tampereella on jo hetken aikaa kohistu Aleksander Barkov juniorin kohdalla. Ensi kesän NHL:n varaustilaisuudessa korkealle rankattu sentteri on saanut vierelleen toisen lupauksen. A-junioreissa hyvää jälkeä viime kaudella tehnyt Henrik Haapala nousi Barkovin ja Ville Niemisen vierelle harjoituspeleissä, eikä nuorisokaksikkoa erotettu edes Niemisen poissaolon aikana.

Peli kulki myös uudistuneella koostumuksella, jossa Jerry Ahtola otti toisen laiturin paikan haltuunsa. Ketju värkkäsikin heti kaikki kolme Tapparan osumaa ottelussa Kärppiä vastaan.

– Ensimmäinen yhteinen matsi tuolla kolmikolla ja saimme heti kuviot toimimaan hyvin. Kolme maalia ja muutenkin näytti rullaavan mukavasti tuo meidän yhteispeli, 1+1 tehot saalistanut Haapala tuumasi tyytyväisenä.

Jo kauden ensimmäisissä peleissä pisteille päässyt Haapala sai myös oman maalitilinsä auki SM-liigan puolella, kun hänen suoraviivainen nousunsa päättyi hienoon ja kylmäpäiseen viimeistelyyn.

– Vähän sovimme niin, että kun "Sasha" ja Jerry ovat myös hyviä pitämään kiekkoa, niin koitetaan siinä aina imeä pari pelaajaa mukaan muutamalla nopealla syötöllä. Sitä kautta haettiin sitä paikkaa ja nyt se tuli itselleni, hymyssä suin maalin taustaa läpikäynyt Haapala totesi.

Tuttu tapaus

Moni voisi kysyä suoraan, että mistä tämmöinen Haapala on ilmestynyt? A-junioreista täksi kaudeksi liigamiehistön mukaan noussut Haapala on kuitenkin jo valmiiksi erittäin tuttu tapaus Tapparan valmennusjohdolle.

– Meidän apuvalmentaja Jussi Tapola on valmentanut häntä neljä vuotta maajoukkuetoiminnassa. Haapala kun on ollut hirveän paljon maajoukkuetoiminnassa mukana, taustoitti kirvesrintojen päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Haapalalle itselleen harppaus liigan puolelle on ollut mielenkiintoinen ja tässä vaiheessa erittäin onnistunut.

– Pääsin vähän näyttämään noissa harjoituspeleissä ja mukavaa on ollut. Hienoa olla mukana tässä, hyvä valmennus ja ei muutenkaan mitään valittamisen varaa, nuori hyökkääjä kertoi.

Pelaajaprofiililtaan päävalmentaja Rautakorven on helppo analysoida Haapalaa.

– Peluri, tämmöinen luontainen pelaaja. Osaa pelata molempiin suuntiin ja sellaista rohkeutta on nyt löytynyt.

– Hän on ollut muutenkin koko syksyn hyvä. On keväästä asti hirveästi kehittynyt ja tehnyt paljon töitä. Tässä pitää vähän noita molempia pelaajia jarrutella työmäärän suhteen. Hirveä halu on siellä tehdä hommia, Rautakorpi sanoo viitaten myös toiseen nuoreen nousevaan nimeen Barkoviin.

Haapalalla ja Barkovilla yhteispeli näyttääkin jo tässä vaiheessa syksyä erittäin hyvältä. Tausta toimivan yhteistyön takana on yksinkertainen.

– Olemme junnuissakin pelanneet aika paljon yhdessä. Kyllä siellä alkaa kemiat olla kohdillaan, Haapala näkee.

Mitä yhteistyö tuottaakaan jatkossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle