Henrik Borgströmin joukkuekaveri Troy Terry: "Borgström on taitavin pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nuori Yhdysvaltalaishyökkääjä Troy Terry pelaa Denverin yliopistojoukkueessa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Yhdysvaltojen Troy Terry on ollut joukkueensa kantavia voimia yhdessä muiden nuorten pelaajien kanssa. Terry kiekkoilee samassa seurajoukkueessa kuin Henrik Borgström ja kehuukin suomalaista vuolaasti.

Yhdysvaltojen olympiajoukkueessa on käynnissä todellinen nuorten pelaajien esiinmarssi. 20-vuotias Troy Terry ja 21-vuotias Ryan Donato ovat olleet Yhdysvaltojen kantavia voimia turnauksessa.

Neljännesvälierässä Slovakiaa vastaan Donato teki kaksi maalia ja Terry nakutti kolme syöttöpistettä. Yhdysvallat eteni puolivälieriin 5−1-lukemin.

Kaksikko pelaa joukkueessa samassa ketjussa.

– Niin nopean ja taitavan pelaajan kanssa on helppo pelata. Olen enemmän pelintekijä ja syöttelijä. Jos saan kiekon hänelle, on hyvä mahdollisuus maalintekoon, Terry kehuu ketjukaveriaan Donatoa.

Yhdysvaltojen joukkue koostuu nuorista ja kokeneista. Suurin osa joukkueen pelaajista ovat jo iäkkäämpiä ja pelaavat Euroopan sarjoissa tai AHL:ssä.

Kaavan rikkovat neljä nuorta pelaajaa yliopistosarja NCAA:sta, jossa myös Terry ja Donato kiekkoilevat.

- Olemme nuoria mutta haluamme tehdä vaikutuksen, Terry sanoo.

Terry on joukkueen nuorin pelaaja ja saakin siitä aika ajoin joukkuekavereilta kuittia.

– Pukukopissa on paljon vitsailua puolin ja toisin. Tämä on hauska ryhmä, hän naurahtaa.

Borgstörmille hehkutusta

Terry pelaa Denverin yliopistojoukkueessa NCAA:ssa, ja hänen joukkuekaverinaan on suomalaislupaus Henrik Borgström. Terry kehuu vuolaasti 20-vuotiasta suomalaishyökkääjää.

– Voisin puhua hänestä vaikka ikuisuuden. Hän on uskomaton. Borgström on taitavin pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut.

Terryn kehut asettuvat perspektiiviin, kun hän kertoo pelanneensa muutama vuosi sitten samassa joukkueessa muun muassa Auston Matthewsin kanssa.

Borgström varattiin kesällä 2016 ensimmäisellä kierroksella Florida Panthersiin. Hänellä on käynnissä toinen kausi Denverissä Terryn joukkuekaverina.

– Siitä, kun hän pelasi ensimmäisen pelin Denverissä, hänen kokonaisvaltainen pelaaminen on kehittynyt paljon. Hän on loistava pelaaja nykyään. Tulette näkemään hänet NHL:ssä tekemässä aika siistejä juttuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle