Helsingissä viihtyvä Palola haluaa KHL:stä revanssin

KHL / Haastattelu
Olli Palola on valmis tekemään tulosta myös KHL:ssä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Olli Palolan edellinen KHL-visiitti ei mennut suunnitelmien mukaan. Kaksinkertainen SM-liigan maalitykki onnistui Vitjazin riveissä tekemään vain yhden maalin, eikä lunastanut vakituista pelipaikkaa kärkikentissä. Nyt mies on uuden KHL-yrityksen edessä, kun hän pukee päälleen Jokereiden paidan.

Edellinen KHL-reissu jätti Olli Palolan hampaankoloon paljon. Keikka jäi vuoden mittaiseksi, kun Vitjaz Podolskin paidassa ei peliaikaa hirveästi herunut. Hän pelasi vain 27 ottelua ja summasi pisteet 1+4=5. Tuon jälkeen maalitykki suuntasi vuodeksi Ruotsiin, mutta nyt hän hakee KHL:stä revassia. Neljä edellistä vuotta maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Palola uskoo pärjäävänsä kovassa sarjassa.

- Mieletön halu on näyttää, että menestyn tässä sarjassa. Olen mielestäni maajoukkuessa näyttänyt, että ihan näiden kärkijätkien seassa pärjään, enkä jää jälkeen. Luotto itseeni ja siihen, että voin tätä sarjaa pelata, on kova. Pääasia, että olen terveenä ja mieli virkeenä. Miten se Niemisen Ville sanookaan, "silmä kirkas ja jalka raikas", Palola hymyili kauden alla.
Jokerileirin mukaan 29-vuotias laituri on todella kovassa fyysisessä kunnossa. Omatoimisen jakson mies harjoitteli tutussa ympäristössä. Pohjat kovalle kaudella pitäisi olla kunnossa.

- Koen olevani hyvässä kunnossa. Vuosi lisää treeniä ja tehty hyväksi todettuja asioita. Fysiikka on siinä pisteessä, että sen pitäisi edesauttaa pelaamista. Se näkyy siinä, ettei tule hirveitä notkahduksia. Vaikka alussa menisi hyvin, niin jossain vaiheessa väsymystä tulee peliruuhkasta ja matkustamisesta. Hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan painamaan pelistä toiseen silloinkin.

- Aika samalla kaavalla mentiin kesä kuin ennenkin. Nieminen veti jäitä ja tekii hyvää työtä. Aika peräsuoli pitkällä siellä mentiin. Teki hyvää, ja tuntui tosi valmiilta, kun täällä aloitettiin. En Jokereiden testeissä muista pohjia vetäneeni, mutta aika tasaisesti suoritin. Pyörätestissä Tanskan poika (Jesper) Jensen painoi semmoset lukemat, että meinasi watit loppua kesken!

Palola oli tälle kaudelle yksi Jokereiden täsmähankinnoista. Hänen maalintekotaitonsa ovat suomalaisten tiedossa, ja seura sekä mies itse odottavat tulosta.

- Haluan pelata vahvuuksillani, niin että minusta saataisiin paras irti. Jos vahvuuksillani pelaan, niin olen sitten esimerkiksi ylivoimalla mukana. Aika näyttää miten käy, mutta sellaista roolia tavoittelen.

Palola on viihtynyt hyvin uudessa kotikaupungissaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Uusi ympäristö miellyttää

Oudossa kaupungissa ja kulttuurissa arkisten asioiden hoitaminen voi helposti viedä keskittymistä pois olennaisesta. Aiemmin KHL-kokemuksensa jälkeen Palola osaa arvostaa asioiden sujumista helposti, ja eläminen lähellä tuttuja maisemia ja ihmisiä maistuu mukavalle.

- Hyvin lähti kaikki jo siitä, kun treenit alkoivat. Minulla oli kummilapsen synttärit sunnuntaina Tampereella. Nakkasin parit kassit sen jälkeen autoon ja ajelin Helsinkiin. Täällä oli kämppä valmiina, ja maanantaina siitä harjoituksiin. Ei tarvitse turhaan säätää menemisiä, varusteita, asuntoja ja muuta. Kaikki lähtee pyörimään paljon helpommin.

- Henkilökohtaisesti KHL jäi hampaankoloon viimeksi. Täällä homma toimii ja saa keskittyä kiekkoon Tämä on hyvä kaupunki ja täällä on paljon jääkiekon ulkopuolisia ihmisiä, joten pääsee myös pakoon jokapäivästä lätkää. Oli sitten hyvä tai huono päivä, mutta kun jätkien kanssa kahvittelee, niin pelit unohtuvat. Tämmöiset pienet jutut merkitsivät. Toki isona syynä Jokereihin siirtymiseen oli myös hyvä joukkue ja sauma menestyä.

Palolan sopimus Jokereiden kanssa on yksivuotinen, mutta ainakin tällä hetkellä hän voisi kuvitella pelaavansa seurassa pitempäänkin. Helsinkikin on alkanut maistua tamperelaiselle jo kodilta.

- Homma on lähtenyt niin hyvin rullaamaan, että ois kiva olla pitempään täällä. Tamperelaisena tänne muuttaessa mietti, että mitenhän tänne sopii. Olen kuitenkin jo sukulaisillekin puhunut, että tänne voisi sitten joskus sen pesänkin rakentaa – niin mukavaa on ollut ja hyvin otettu vastaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle