JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Heino uusia haasteita etsimässä

LIIGA / Haastattelu
Heinon rintakehää koristaa tätä nykyä patalogo.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Henri Heino on yksi vakuuttavimpia jarruketjujen pelaajia Liigassa. Hän kykenee aina suoriutumaan tehtävistään, myös kovan paineen alla. Hyökkääjä on alivoimalla omassa elementissään ja elää tilanteessa kuin kotonaan. Jatkoaika pääsi haastattelemaan Heinoa.

Henri Heino oli yksi Jokerien viime kauden jarruketjujen kulmakiviä. Heino suoriutui tehtävistään aina moitteettomasti ja hyvin tuloksin. Jokerit ja Heino tulivat kuitenkin yhdessä päätökseen, että miehen ura ei jatku enää Jokerien organisaatiossa. Heino etsi uusia haasteita muualta. 

Porin osalta kokemukset on vielä vähissä, mutta viime kevät näytti minkälainen kaupunki ja mitä sen ihmiset parhaimmillaan on!

Heino löysi lopulta paikkansa Porista, jazz–kaupungista. Heino ei Jokerit–aikanaan päässyt välttämättä näyttämään parasta osaamistaan, mutta Ässissä hän tulee varmasti saamaan vastuuta yllin kyllin. Pelipaikkakin on miehelle varmasti mieleisempi.

- En peittele yhtään etteikö iso osa minusta olisi halunnut jäädä ja tarttua Jokereiden tarjoukseen, koska viihdyin ensinnäkin Helsingissä mahtavasti ja totta kai organisaatio ja puitteet olivat huippuluokkaa. Mutta huomasin jo Lahdesta siirtyessäni, että kuinka paljon maisemanvaihdos voi antaa lisää, niin pelihommissa kuin niiden ulkopuolellakin.

- Kun mietti asiaa itsensä haastamisen kannalta, niin Ässien paketista löytyi kuitenkin isompi mahdollisuus kehittää omaa pelaamistaan.

Heinon vahvuuksiin kuuluu erittäin tasainen suorittaminen ja pelaaminen alivoimalla. Heino on kärsinyt urallaan erittäin harvoin loukkaantumisista, mutta viime vuonna miehellä oli ongelmia polvensa kanssa.

-Alivoima on kuulunut omiin vahvuuksiin ja sitä on varmasti luvassa, ylivoimassa paikka pitää ansaita sen mukaan jos pystyy näyttämään, että omassa pelissä tapahtuu kehitystä hyökkäyssuuntaan. Olisi väärin ajatella saavannsa paikan noin vaan, kun en ole aiemmin pelannut juurikaan ylivoimaa.

- Kunnon kanssa ei ole ikinä ollut ongelmia, koska tykkään treenata, ja kun terveen kesän sai ja suurimmilta osin itsenäisesti, niin oli vielä sauma kokeilla erilaisia omia juttuja. Viime kaudella mennyt polvi kuntoutui jo kevään aikana niin hyvin, ettei se häirinnyt kesää ollenkaan ja nyt se on entistä vahvempi, joten sen taakse ei tarvitse mennä tulevan kauden osalta.

Heino on nyt osa uutta ja hallitsevaa mestarijoukkuetta, Porin Ässiä. Ässät on vahvistanut joukkuettaan läpi kesän saaden riveihinsä niin Juuso Riksmanin kuin myös 770:n NHL-ottelun Niklas Hagmanin. Ässien voitettua Suomen mestaruuden ensimmäistä kertaa 35 vuoteen, on joukkuetta vahvistettu huomattavasti pokaalinkiilto kiikarissa. Ässillä on ensi kaudella erittäin vahva joukkue, jolla on potentiaalia menestyä.

- Toki kaikille pelaajille joita ulkopuolelta hankitaan, asetetaan tietty oletusarvo, mitä heidän kuuluisi tuoda jengille. Uskon, että tämän vuoden ryhmä tulee olemaan sellainen, että kentällisten numerointi ei ole niinkään olennaista vaan, että kenttä kuin kenttä voi ratkoa pelejä. Totta kai, mitä paremmin pelaat, niin olisi väärin, jos se ei näkyisi peliminuuteissa. Erikoistilanteet on sitten toinen asia, vaikka niissäkin varmasti muutoksia tapahtuu pelien edetessä.

- Porin osalta kokemukset ovat vielä vähissä, mutta viime kevät näytti minkälainen kaupunki ja mitä sen ihmiset parhaimmillaan on! Eli täytyy pelata sen mukaista kiekkoa, että saa nauttia samasta hurmoksesta. Ei varmasti tule olemaan helppoa mestaruuden jäljiltä uudella ryhmällä ja valmennuksella, mutta kyvykäs joukkue helpottaa sitä kuitenkin.

- Omalta osaltani en yleensä aseta tarkkoja tavoitteita, vaan menen jengin etua ajatellen, mutta toki yksi syy tänne tulemiseen oli oman pelaamisen kokonaisvaltaistaminen ja minun osaltani se tarkoittaa hyökkäyspelin kehittämistä, unohtamatta omaa vahvuutta puolustussuuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle