Hedmanin ensimmäinen sauma MM-kultaan: "Laitamme kaiken sivuun pelin ajaksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Victor Hedman palkittiin yhtenä Ruotsin parhaista pelaajista MM-kisoissa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Ruotsi eteni MM-kisafinaaliin kaatamalla Suomen välierässä. Vastaan asettuu Venäjän kellistänyt Kanada. Tre Kronorin puolustaja Victor Hedmanille sunnuntai-illan kamppailu on merkittävä, sillä mies kohtaa oman valmentajansa, ja pääsee yrittämään ensimmäistä arvokisavoittoaan.

Ruotsin MM-miehistön puolustuskalusto ei kalpene juuri minkään joukkueen parhaan mahdollisen kokoonpanon rinnalla. Victor Hedman kertoi, miten Tre Kronorissa hoidetaan huippupuolustajien työnjako.

− Kaikilla on omat roolinsa, jotka he hyväksyvät ja tekevät sen hienosti. Hyvät hyökkääjämme tekevät meidän puolustajien työn helpommaksi.

Finaaliottelussa sunnuntaina vastaan asettuu Kanada, jolla on kokonaisvaltaisesti ehkä nimekkäin ryhmä koko kisoissa. Hedman odottaa kamppailua innolla.

− Huomenna meidän täytyy yrittää pitää vaihdot lyhyinä, sillä he ovat fyysinen ja hyvin liikkuva joukkue. Odotan erittäin tiukkaa ottelua.

Vastustajana Kanada herättää kunnioitusta, mutta peruuttelemaan heitä vastaan ei pidä lähteä. 

− He ovat finaalissa, joten heidän on oltava kovia. Siitä tulee turnauksen kovin ottelu. Meidän täytyy keskittyä siihen, mitä osaamme. Jäähyaitiosta on myös pysyttävä poissa, tiesi Hedman.

Bäckström toi tekemisen meiningin mukanaan

Ruotsi sai kesken turnauksen huippuvahvistuksen NHL:stä, kun Washington Capitalsin Nicklas Bäckström saapui auttamaan joukkuettaan. Capitals hävisi pudotuspelien toisella kierroksella Pittsburgh Penguinsille seitsemännessä ottelussa.

− Se oli varmasti vaikeaa hänelle. Kertoo hänestä paljon, että hän tuli tänne pelaamaan. Hän haluaa voittaa, kuten me kaikki keltapaitaiset täällä. Hän on ollut käänteentekevä pelaaja meille, Hedman kiitteli.

− Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka osaa syöttämisen lisäksi myös laukoa. Hän osaa tehdä kaikkea kentällä. Niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

Sunnuntain finaali on Hedmanille henkilökohtaisesti todella suuri ottelu, sillä 26-vuotias puolustaja ei ole päässyt maistamaan vastaavanlaista huumaa.

− Se on minulle unelma. Tämä on minulle ensimmäinen mahdollisuus voittaa MM-kulta.

Oman mausteensa soppaan heittää Kanadan päävalmentaja Jon Cooper, joka valmentaa seuratasolla Hedmanin edustamaa Lightningia. Kölnin areenalla finaalin aikaan kaksikko ei kuitenkaan veljeile keskenään.

− Hän edustaa huomenna Kanadaa ja minä Tre Kronoria. Laitamme kaiken sivuun pelin ajaksi. Tapaamme sitten pelin jälkeen, kertoi Hedman.

» Lähetä palautetta toimitukselle