He shoots, he scores! – Eric Perrin kultajuhlien kuningas

LIIGA / Haastattelu
Perrin sai huomiota ottelun jälkeen.
Kuva © Pekka Rautiainen
Eric Perrin paistatteli mestaruuden ratkaisseena sankarina salamavalojen keskellä. Kanadalainen juhli suurta voittoa yhdessä lähimmäistensä kanssa. Kultamitali todellakin maistui Perrinille.

Jatkoaikaa pelattaessa kiekko tippuu ilmojen halki takaisin jäähän, JYPin kultakypärä Eric Perrin havaitsee pelivälineen ensimmäisenä ja ampuu hyökkäysalueen sydämestä kiekon napakasti maaliverkkoihin. Tämän jälkeen hanskat lentävät ilmaan ja juhlat alkavat. Joka pojan unelma, eikö vaan?

– Tämä on mahtavaa! Mestaruuden voittaminen oli yksi niistä asioista, joista haaveilin, kun pelasin pikkupoikana tätä lajia, hehkuttaa JYPin sankari.

Kanada-maljaa nostelemaan päässyt Perrin oli liikkunut ja onnellinen mies juhliessaan kultasaavustusta jäällä. Mestaruuspokaalia nostaessa kanadalaisen kaikki tuska, ilo ja muut tunteet purkautuivat ulos. Tämän jälkeen mies tuli nöyränä median haastateltavaksi ja kehui pelitoverinsa.

– Olen niin ylpeä näistä jätkistä, me selätimme ongelmat ja loukkaantumiset. Menetimme Sami Vatasen kahdesti, ja Ossi Louhivaarakin tippui pois pelistä, mutta pysyimme joukkueena kasassa silti ja löysimme tavat, jolla voittamme pelejä. Me ansaitsimme tämän, teimme töitä todella lujaa.

Perhe on tärkein

Kauden aikana on kuiskuteltu jopa, että Perrin lopettaisi uransa tähän kauteen. Perheestä erossa oleminen on ollut 36-vuotiaalle pistemiehelle vaikeaa. Maanantaina he olivat tukemassa kuitenkin Ericiä Lahden jäähallin lehtereillä.

– He saapuivat aamulla Helsinkiin [lentäen] ja sieltä tänne Lahteen katsomaan peliäni. Tuolla meidän faninurkkauksessa he seurasivat peliäni, tunnelmoi Perrin.

Vahvan kauden pelannut JYPin ykköspyssy ei halunnut vastata suoraan lopettamiskysymykseen, mutta valaisi kuitenkin jonkin verran tulevaisuuttaan.

– Nyt menen takaisin kotiseudulleni ja olen hetken perheeni kanssa ja mietin siellä asioita. Olen ollut kolme vuotta erossa heistä ja se on ollut vaikeaa minulle.

– En tunne olevani mikään vanha mies, mutta minun on pidettävä kuitenkin mielessä, että perhe on ykkösprioriteettini, haluan pitää myös heistä huolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle