Harri Aho Maxwellin paluusta Kärppiin − "Se on täysin Jugrasta kiinni"

LIIGA / Haastattelu
Palaako Ben Maxwell puremaan kultaa Ouluun?
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Liigan siirtorajaan on enää vajaa viikko aikaa. Yksi täydennystä etsivistä seuroista on Oulun Kärpät, jonka ykkösvaihtoehto on tällä hetkellä mestaruuden oululaisseurassa viime kaudella voittanut kanadalaissentteri Ben Maxwell.

Viime kevään mestaruusjuhlien jälkeen Ben Maxwell siirtyi triplapalkalla KHL:ssä pelaavan Jugra Hanty-Mansijskin riveihin. Nyt seura on kuitenkin pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Eilen Jugra menetti tappion myötä myös teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin. Seuralla on kautta jäljellä enää viisi ottelua.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho, mikä on tilanne Maxwellin suhteen tällä hetkellä?

− Se on totta, että olemme seuranneet Maxwellin tilannetta. Sanotaanko, että ratkaisut ovat täysin Jugran käsissä, Aho kertoi Jatkoajalle tiistaina.

Mikäli Kärpät ei onnistu naaraamaan Maxwellia takaisin Ouluun, kääntyy katseet tarvittaessa myös muualle. Maalivahtiosastolle ja puolustukseen Kärpät ei Ahon mukaan vahvistuksia tarvitse, mutta hyökkäyskaluston suhteen pidetään silmät auki.

− Toistaiseksi pelaajasiirrot ovat olleet lähinnä Suomesta Ruotsiin ja sitten joitain siirtoja Suomen sisällä, joten aika vähän on tapahtunut. Se kuvastaa hyvin tätä tilannetta, sillä moni seura etsii pelaajia, mutta omiin tarpeisiin sopivia harva löytää, Aho miettii.

Kärppien loukkaantumistilanne on tällä hetkellä melko hyvä. Sivussa on ainoastaan tšekkihyökkääjä Ivan Huml, joka toipuu alaraajavammastaan pelikuntoon seuraavan parin viikon aikana.

Pakottavaa tarvetta Kärpillä ei pelaajamarkkinoille ole, mutta pelaajauutinen lähipäivinä kärppätoimistolta ei olisi missään nimessä mikään suuri yllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle