Hansenille on sattunut ja tapahtunut

LIIGA / Haastattelu
Hansenin lyöntilaukaus meni perille asti.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Ässien Jake Hansen saavutti lauantaina saman maalimäärän kuin kaudella 2014-2015. Tärkeimpänä tavoitteena on edelleen viimeisiin peleihin asti jatkuva pudotuspelijahti.

Ennen Ilves-ottelun kolmannen erän puoltaväliä Jake Hansen tarjoili porilaisyleisölle häneltä hieman harvemmin nähdyn tapahtuman. Yhdysvaltalaishyökkääjä purjehti kiekon kanssa siniviivan tuntumassa, kiersi heittäytyvän tamperelaisen ja jätti lyöntilaukauksellaan Ilves-vahti Henri Kiviahon voimattomaksi.

Useimmat Hansenin yhteensä kahdeksasta Liiga-maalista ovat syntyneet lähempää vastustajan maalia.

− En tiedä, kenen siinä tilanteessa piti olla viivalla, mutta minulle avautui paikka tulla kiekon kanssa alueelle. Aavistin, että kaveri heittäytyy jäihin, kertasi Hansen.

Viime aikoina amerikkalaislaituri on pelannut Masi Marjamäen kanssa Antti Kerälän johtamassa ketjussa. Lauantaina Marjamäen paikalla pelasi Semir Ben-Amor.

− Paikkoja oli useampaankin maaliin. Marjamäen ja Kerälän kanssa olemme pelanneet ainakin 13-14 peliä yhdessä, ja yhteinen kemia on löytynyt. Antti lukee peliä hyvin ja jakaa loistavia syöttöjä. Pystymme Masin kanssa hyödyntämään nopeutta ja antamaan pakeille kovaa painetta.

− On ollut jakso, jolloin pystyimme myös tekemään tehoja, ja olen kokonaisuudessaan ollut tyytyväinen ketjuumme.

Hansenin viime peleihin on mahtunut murheellisimpiakin hetkiä. Joukkueelta on lipsunut muutamia pisteitä sivu suun, ja Hansenin jäähyt ovat olleet merkittävässä osassa. Etenkin ulosajo HPK-pelissä ja sitä seurannut pelikielto jäi harmittamaan 29-vuotiasta hyökkääjää.

− Se oli heikko tuomio. Tuomari seurasi Ville Uusitaloa kiekon kanssa, kun törmäsimme yhteen. Ei sitä mielestäni voinut välttää. Tärkeä peli kääntyi sen alivoiman aikana vastustajalle, harmitteli Hansen.

− SaiPaa vastaan harmittavasti parin maalin johto muuttui tappioksi. Olemme joukkueena tiedostaneet tämän, ja nyt keskitymme loppuihin runkosarjapeleihin ja hoidamme oman osuutemme.

Hansen on nyt toista kertaa Liigassa ja Porissa, joten pieni arvio sarjan tasosta on paikallaan.

− Täällä on todella taitavia pelaajaa. Muutama nuori NHL-varaus on pärjännyt hyvin Pohjois-Amerikassakin, jonka sarjoihin välillä vertaan tasoa.

− Keskitymme nyt täysillä siihen, että saavutamme pudotuspelipaikan, kiteytti Hansen.

» Lähetä palautetta toimitukselle