Hahl tuplapelistä: "Aikakin tehdä muutoksia"

LIIGA / Haastattelu
Perjantain kamppailu oli aikamoista painia Jokereille.
Kuva © Miro Pesonen
Riku Hahl ei ollut perjantaina tyytyväinen pelitapahtumiin, mutta perättäisinä päivinä samaa joukkuetta vastaan pelattaville otteluille keskushyökkääjä antoi ruusuja.

Jokerit ja Pelicans tahkosivat perjantaina pitkän kaavan mukaan, kun kotijoukkue otti voiton vasta voittomaalikilpailussa. Ottelu oli ensimmäinen osa niin sanottua home-and-home-sarjaa, jonka toinen osaottelu pelataan lauantaina Lahdessa.

Riku Hahl oli mielissään otteluohjelmaan ilmestyneestä uudistuksesta.

- Tämä on yleisölle ja SM-liigalle hyvä. Me pelaajat olemme täällä yleisöä varten, ja rasitus on molemmille joukkueille sama. Se on aikakin tehdä jotain muutoksia, kun on menty samalla kaavalla monta vuotta, Hahl pohti ottelun jälkeen.

- Tämä on loistavaa, kun saadaan perjantaille ja lauantaille pelit. Meidän fanit pitivät hyvin meteliä, ja Lahdestakin oli hyvin väkeä paikalla.

Lauantain peliin rutkasti parannettavaa

Jokerit oli ottelun alussa pahoissa vaikeuksissa, kun Pelicans pääsi yllättämään kotijoukkueen aggressiivisella karvauksella. Ongelmat jatkuivat toista erää lukuun ottamatta läpi ottelun, ja Hahl ei ollutkaan tyytyväinen illan pelitapahtumiin.

- Ei saatu oikein itseämme sille tasolle, mille olisimme halunneet. Hyvä, että kuitenkin saimme kaksi pistettä, hän pohti.

- Ja toisaalta, Pelicans oli sitten taas todella hyvä. He taistelivat ja karvasivat hyvin. Heillä on laadukas joukkue, mutta he ovat ehkä vähän alkukaudesta pisteellisesti alisuorittaneet. Kuten kaikki näkivät, niin se on kuitenkin loistava joukkue, Hahl jatkoi antaen tunnustusta vierasjoukkueelle.

Lääkkeet lauantaina pelattavaan toiseen osaotteluun tulivat myös kuin apteekin hyllyltä.

- Meidän pitää parantaa jokaista osa-aluetta. Pitää olla valmiimpana pelaamaan jääkiekkoa, ja olla napakampi syötöissä sekä kaksinkamppailuissa.

- Tänään oli hyviä suorituksia, ja vastapainona äärimmäisen huonoja suorituksia. Sellainen ei tule riittämään Pelicansin tasoista joukkuetta vastaan vieraissa.

Oma peli vielä tulossa

Kokenut keskushyökkääjä pelasi perjantaina vasta kauden kolmannen ottelunsa, ja matkaa täyteen pelikuntoon on vielä rutkasti.

- Tietenkin katson omaa peliäni aika kriittisesti. Siellä oli tänään hyviä ja huonoja suorituksia. Pitää olla kuitenkin kärsivällinen, Hahl analysoi.

31-vuotias hämeenlinnalainen ei ole alkukauden aikana päässyt vielä harjoittelemaan täysipainoisesti.

- Kesä meni vähän erilailla treenatessa, kun korjailtiin paikkoja. Ja juuri kun olin harjoituspelikaudella pääsemässä vähän vauhtiin kiinni, niin sitten vähän tuli takapakkia. Nyt ollaan, missä ollaan, ja kyllä tässä hommia on henkilökohtaisella puolella.

- Täytyy yrittää pelata sellaista peliä, että pystyy auttamaan joukkuetta samalla, kun laittaa itseään pelikuntoon. Toisaalta, joukkue on pelannut paremmin ja päässyt pisteiden makuun, niin siihen on sitten ollut helpompi itselläkin tulla mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle