Haataja sai maalihanat auki

LIIGA / Haastattelu
Ennen keskiviikkoa ilman osumia Pelicans-sarjassa ratsastanut Kärppien ykkösketjun laituri Juha-Pekka Haataja sai maalihanansa toden teolla auki, kun 29-vuotias oululaislähtöinen hyökkääjä iski keskiviikon ottelussa hattutempun lahtelaisten verkkoon. Haatajan mukaan sarja ei ole kuitenkaan vielä taputeltu.

2-1-johtoasemassa sarjan neljänteen otteluun lähtenyt Kärpät oli keskiviikkoillassa Pelicansia edellä, ainakin numeroiden puolesta. Välillä vaikeuksissa ollut oululaisryhmä sai kammettua itsensä takaisin pinnalle. Lopulta ratkaisijaksi nousi Kärppien ykkösketjun laitahyökkääjä Juha-Pekka Haataja, joka napautti kolme maalia lahtelaisten verkkoon.

− Ihan ok peli kaikin puolin. Olimme kärsivällisiä silloin, kun olimme alakynnessä ja autoimme omia mahdollisuuksiamme. Niitä paikkoja kun kuitenkin joka pelissä tulee. Ihan hyvä esitys, mutta matka jatkuu, totesi hattutempun iskenyt Haataja.

Ilman osumia sarjassa seilannut laitahyökkääjä olikin tyytyväinen omiin onnistumisiinsa. Henkiselle puolelle illan ottelun osumat antavat mukavasti lisäbuustia.

− Harvinaista herkkua ja kiva, että sai itse nuo maalihanat tähän sarjaan auki. Helpompi lähteä seuraavaan peliin, kun onnistumisia on alla.


Haataja käänsi onnistumisillaan voiton Kärpille.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Haataja nousi ensimmäisen kerran keskiviikkona isosti esille, kun sivuttaisliikkeen myötä Pelicansin maalivahdin Niko Hovisen tilanteesta ulos saanut 29-vuotias laitahyökkääjä upotti ottelun voittomaaliksi jääneen osuman Pelicansin verkkoon. Viime keväänä tärkeitä osumia HIFK:lle tehneen laiturin otteissa näkyi kokemuksen tuoma varmuus.

− Siinä Ivanilta tuli hyvä poikittaissyöttö ja maltoin viedä vähän sivuun, se on aina paha maalivahdille. On tullut noistakin paikoista sudittua ohi tällä kaudella, mutta nyt meni sisään.

Ja lisää oli luvassa ottelun lopussa kahden miehen ylivoimalla. Haataja pääsi iskemään Jari Viuhkolan esityöstä kiekon lähes tyhjään Pelicansin maaliin. Hattutemppu täydentyi tyhjiin syntyneellä osumalla.

− Tietenkin tuo viidellä kolmea vastaan −tilanne on sellainen, josta pitäisi aina maali helähtää. Meilläkin on ollut tällä kaudella ihan tarpeeksi sellaisia tilanteita, joissa ei olla niistä tehty. Hyvä näin, ja tyhjään maaliin oli helppo laittaa Ivanin syötöstä sisään.

Kokemuksella merkitystä

Kärpät on pystynyt parantamaan otteitaan läpi sarjan, kun taas Pelicans on hyvän alun jälkeen mennyt huonompaan suuntaan. Haatajan mukaan otteiden parantumisen taustat löytyvät tutuista pudotuspelien kuvioista.

− Oli Pelicansin hyvyyttä se sarjan ensimmäinen peli ja meiltä se oli taas heikko esitys. Sarja pitenee ja vastustaja pysyy samana, niin oppiihan siinä vastustajasta enemmän. Olemme tehneet läksymme huolella.

Ottelun ratkaisevilla hetkillä Haatajan ja muiden paljon urallaan voittaneiden kärppäpelaajien kokemus on näkynyt pienien asioiden mallikkaassa suorittamisessa.

− En tiedä, onko sitä liikaa hehkutettu, mutta kyllä on hyvä olla sellaista kokemusta. Olemme aiemminkin olleet sellaisissa tilanteissa ja tiedämme, miten ne hoidetaan kotiin.

Sarja jatkuu perjantaina Lahdessa, eikä mikään ole ratkennut Haatajan mukaan. Keskiviikon kotipelin hyvät asiat on otettava mukaan Lahteen.

− Molemmathan neljästä voitosta pelaavat, ei tämä kolme riitä vielä mihinkään. Nyt nollataan ja otetaan hyvät puolet mukaan siihen peliin. Katsotaan, missä voimme vielä parantaa, että saamme sarjan Lahdessa poikki.

» Lähetä palautetta toimitukselle